לילה לפני תשרו את החומוס במים, אפשר להשתמש כמובן בחומוס קפוא. תחליפו את המים כמה פעמים ובבוקר לסנן ויש לנו חומוס מוכן.
יוצקים שמן לסיר, קוצצים בצל ומטגנים את הבצל עד לקבלת גוון שקוף
קוצצים מהגזר קוביות ומוסיפים לגזר ומטגנים כחמש דקות
מוסיפים את החומוס והחיטה ומטגנים הכל ביחד כחמש דקות
מוסיפים את הכוסברה לתבשיל ומערבבים
יוצקים מים לסיר מוסיפים את התבלינים ומביאים את הסיר לרתיחה
לאחר שהמים רתחו, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה כשעה
מערבבים מדי פעם שכל הירקות יתערבבו
בודקים מדי פעם שהמים לא נגמרים
בודקים אם החומוס רך ואם צריך מוסיפים או רבע כוס מים ומבשלים עוד קצת
תבשיל פצצה! טעים טעים טעים.