Go Back Email Link
תבשיל קדירה לצוואר טלה

תבשיל קדירה לצוואר טלה

סוויט דולי
תבשיל קדירה לצוואר טלה שלא מפסיקים להנות ממנו
Prep Time 50 minutes
Cook Time 3 hours
Total Time 3 hours 50 minutes
Course מתכונים לבשר ולעוף
Cuisine מטבח יווני

Ingredients
  

  • 5 סטיקים של בשר טלה - משקל כקילו וחצי עד 2
  • 5 כפות שמן
  • 2 בצל
  • 8 תפוחי אדמה
  • 3 גזרים
  • 6 שיני שום פרוסות
  • 3 גבעולים ועלים של סלרי
  • 2 פלפלים אדומים חריפים - לא חייב
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור

Instructions
 

  • יוצקים שמן לסיר, מוסיפים קוביות מהבצל ומטגנים את הבצל לגוון שחום
  • מכניסים את הסטייקים ומטגנים היטב כל אחד מכל הצדדים
  • מטגנים אותם מספר דקות
  • מוסיפים לסיר את תפוחי האדמה והגזר ומטגנים גם אותם מספר דקות
  • מסדרים את הירקות והסטייקים בסיר, מוסיפים שיני שום
  • מתבלים במלח, פלפל שחור וזורקים פנימה 2 פלפלים אדומים חריפים
  • מוסיפים את עלי הסלרי, יוצקים מים רותחים ומביאים לרתיחה
  • כשהסיר רותח, מנמיכים את האש ומבשלים כשלוש שעות על אש נמוכה עד שהבשר מתרכך
  • משנה את צבעו, הריח בכל הבית משגע וכולם רצים לראות מה מתבשל בסיר
  • מגישים לכל אחד צלחת ושומעים את הקולות ואם מבקשים לחם לרוטב תדעו שהכי הצליח לכם. בתיאבון!
Keyword תבשיל קדירה לצוואר טלה