תבשיל קדירה לצוואר טלה הכנתי ושלחתי תמונות למשפחה. בעוד הסיר על האש, האמת היו עוד סירים, נכנסה כלתי התקשרה לבן שלי ואמרה לו
"בוא-בוא, אמא שלחה פתחה פה שולחן של ראש השנה, תבוא לאכול".
בואו תראו באינסטוש איך הכנתי
בואו לכאן –
האינסטגרם של סוויטדולי
בחודש האחרון עברנו לבית חדש ומודה, היה לי קשה "להתניע" בו, מקום חדש, כלים חדשים, לא הסתדרתי כל כך.
גם בדרך כלל את ענייני הבשר משאירה לאיש שלי שאני בוטחת בו שהוא יודע הכי טוב לטפל בבשר. אמה-מה, הוא קנה סטייקים של צוואר טלה והם היו במקרר והיו חייבים לעבור לבישול. אז אמרתי מה יכול להיות והכנתי אותם.
כשהבת שלי נכנסה היא אמרה "אלוהים! כל המדרגות עם הריח של הבשר, אני מקווה שלא יגרשו אתכם מהבניין" ואז הגיעו כולם וכן – היה סיר. הם עפו על התבשיל.
אז תשמעו זה תענוג להכין, מכינים, שוכחים את הסיר שלוש שעות על הגז וזהו. כל פעם באים, מציצים לראות איך הכל מבעבע אבל לא עושים כלום ואחרי שמגישים לשולחן, יעופו על התבשיל הזה.
"אימוש, תביאי לחם לרוטב" ואה-ואה, זה משפט שאני יכולה לעלות ממנו בבום שלושה קילו מרוב עונג.
אז בואו תראו איך הכנתי.
מטגנים בצל לגוון שחום, מעבירים את הבשר ומטגנים היטב מכל הצדדים
עד שהבשר שחום
מוסיפים תפוחי אדמה, גזר ומטגנים גם אותם
מוסיפים תבלינים, שיני שום, קצת חריף

רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
לחצו כאן64 – מתכונים לווטצ'אפ
מחפשים עוד מתכונים למנה עיקרית לפסח?
מנות עיקריות לפסח
מוסיפים מים רותחים
קודם מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש
ומבשלים לאט לאט עד שהבשר משנה צבעו

וכשהוא משנה את הצבע – ואי ואי ואי
עם המזלג אוכלים מהסיר כמה שטעים
והרוטב – שוס!
התבניות שיעשו לכם מהפך במטבח

אתם תתענגו על כל ביס
רוצים לראות את כל סרטוני האוכל שלי?
נרשמים לערוץ על ידי לחיצה על הפעמון האדום
כדי שתוכלו לראות את כל הסרטונים. בבקשה –
ערוץ היוטיוב של סוויט דולי
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
תבשיל קדירה לצוואר טלה
תבשיל קדירה לצוואר טלה
סוויט דוליIngredients
- 5 סטיקים של בשר טלה - משקל כקילו וחצי עד 2
- 5 כפות שמן
- 2 בצל
- 8 תפוחי אדמה
- 3 גזרים
- 6 שיני שום פרוסות
- 3 גבעולים ועלים של סלרי
- 2 פלפלים אדומים חריפים - לא חייב
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
Instructions
- יוצקים שמן לסיר, מוסיפים קוביות מהבצל ומטגנים את הבצל לגוון שחום
- מכניסים את הסטייקים ומטגנים היטב כל אחד מכל הצדדים
- מטגנים אותם מספר דקות
- מוסיפים לסיר את תפוחי האדמה והגזר ומטגנים גם אותם מספר דקות
- מסדרים את הירקות והסטייקים בסיר, מוסיפים שיני שום
- מתבלים במלח, פלפל שחור וזורקים פנימה 2 פלפלים אדומים חריפים
- מוסיפים את עלי הסלרי, יוצקים מים רותחים ומביאים לרתיחה
- כשהסיר רותח, מנמיכים את האש ומבשלים כשלוש שעות על אש נמוכה עד שהבשר מתרכך
- משנה את צבעו, הריח בכל הבית משגע וכולם רצים לראות מה מתבשל בסיר
- מגישים לכל אחד צלחת ושומעים את הקולות ואם מבקשים לחם לרוטב תדעו שהכי הצליח לכם. בתיאבון!
