Go Back Email Link
תבשיל קישואים ואפונה אביבי

תבשיל קישואים ואפונה אביבי

סוויט דולי
תבשיל קישואים ואפונה אביבי שמכינים בעשרים דקות
Prep Time 10 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 30 minutes
Course מתכונים לצמחוניים
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 3 כפות שמן
  • 1 בצל
  • 2 שיני שום כתוש
  • 3 קישואים
  • 400 גרם אפונה ירוקה (חצי שקית קפואה)
  • 1 כוס פרחי ברוקולי
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • רבע כוס מיץ לימון סחוט

Instructions
 

  • יוצקים שמן לסיר, מוסיפים קוביות בצל ומטגנים לגוון שקוף
  • מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים הכל ביחד
  • את הקישואים פורסים במנדולינה לפרוסות דקות ומוסיפים לסיר
  • מטגנים הכל ביחד
  • מוסיפים גם את האפונה, המופשרת ומקפיצים הכל ביחד
  • מוסיפים מלח, פלפל שחור, מיץ לימון סחוט, מים ומבשלים הכל ביחד עשר דקות
  • מוסיפים לקראת הסוף את פרחי הברוקולי לקישוט. בתיאבון!
  • אפשר להוסיף לפני ההגשה 2-3 גדושות בחמאת בוטנים ולערבב עם התבשיל זה מקפיץ את התבשיל.
Keyword תבשיל קישואים ואפונה אביבי