תבשיל קישואים ואפונה אביבי שמכינים בעשרים דקות יהיה נהדר לשולחן החג. קישואים ואפונה הם ירקות אביביים, ולכן הם בשיא טעמם בעונה זו.
השילוב ביניהם יוצר טעם רענן וקליל, המתאים במיוחד לאביב. מנה צמחונית נפלאה לשולחן החג.
תבשיל קישואים ואפונה הוא מנה קלה ומהירה להכנה, המתאימה גם לארוחות באמצע השבוע.
הצבע הירוק של שניהם יוצר מנה יפה ומושכת.
קלות ההכנה נהדרת, מטגנים בצל, מוסיפים את הקישואים, מקפיצים אותם, מוסיפים אפונה, תבלינים ומערבבים הכל ביחד. אפשר להוסיף כמובן גם ברוקולי כמו שאני הוספתי.
תיבול פשוט שכולם אוהבים, אבל אם אתם רוצים להוסיף עוד תבלינים כמו כורכום, בבקשה.
ועכשיו תשמעו שוס – לפני ההגשה הסיר כבר היה מוכן להגשה, כדי להקפיץ את הטעם של התבשיל – הוספתי שלוש כפות חמאת בוטנים ועירבבתי. ככה בהחלטה ריגעית. טוב תשמעו זה היה שוס. הסיר חוסל! מזל שלפני זה לקחתי צלחת קטנה ושמתי לכם דוגמה. כן, הוא פחות יפה כי חמאת הבוטנים נמרחת על כל הירקות , אבל מבחינת טעם – שןס!
בואו לעקוב אחרי באינסטוש –
האינסטגרם של סוויטדולי
מחפשים עוד מתכונים צמחוניים?
מתכונים צמחוניים לפסח
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
לחצו כאן88– מתכונים לווטצ'אפ
רוצים לראות את כל סרטוני האוכל שלי?
בואו הצטרפו לערוץ שלי – ערוץ היוטיוב של סוויט דולי
הסיר היפהפה שהכנתי בו את המנה הוא סיר אמייל שמתאים לכל סוגי הכיריים , ניתן כמובן להכניס למדיח ומגישים את האוכל איתו לשולחן כמה שהוא יפה.
סיר סוטאז’ מאמייל בצבעי פסטל קוטר 26 שמתאים לכל סוגי הכיריים
ניתן למצוא את הסיר במבחר גדלים
לפרטים ורכישה
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
תבשיל קישואים ואפונה אביבי

תבשיל קישואים ואפונה אביבי
סוויט דוליIngredients
- 3 כפות שמן
- 1 בצל
- 2 שיני שום כתוש
- 3 קישואים
- 400 גרם אפונה ירוקה (חצי שקית קפואה)
- 1 כוס פרחי ברוקולי
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- רבע כוס מיץ לימון סחוט
Instructions
- יוצקים שמן לסיר, מוסיפים קוביות בצל ומטגנים לגוון שקוף
- מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים הכל ביחד
- את הקישואים פורסים במנדולינה לפרוסות דקות ומוסיפים לסיר
- מטגנים הכל ביחד
- מוסיפים גם את האפונה, המופשרת ומקפיצים הכל ביחד
- מוסיפים מלח, פלפל שחור, מיץ לימון סחוט, מים ומבשלים הכל ביחד עשר דקות
- מוסיפים לקראת הסוף את פרחי הברוקולי לקישוט. בתיאבון!
- אפשר להוסיף לפני ההגשה 2-3 גדושות בחמאת בוטנים ולערבב עם התבשיל זה מקפיץ את התבשיל.