Go Back Email Link
תפוחים ממולאים עטופים בבצק עלים

תפוחים ממולאים עטופים בבצק עלים

סוויט דולי
תפוחים ממולאים בשוקולד עטופים בבצק עלים, מתכון פרווה מושלם!
Prep Time 25 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 55 minutes
Course מתכונים לראש השנה
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 6 תפוחים אדומים
  • 1 בצק עלים של שימרית
  • 1 כוס סוכר חום
  • 1 כף קינמון
  • 1 ביצה טרופה
  • 12 קוביות שוקולד מריר/חלב/מה שאתם אוהבים

Instructions
 

  • שוטפים את התפוחים היטב
  • מוציאים את ליבת התפוח עם כף פריזאית
  • מקלפים את התפוחים מהקליפה
  • שמים את התפוחים בקערה עם מים ולימון שלא ישחירו
  • מוציאים את הבצק מהמקרר ופורסים על משטח העבודה
  • חותכים שמונה פסים לאורך שיהיו לנו תשעה פסי בצק
  • מערבבים בקערה סוכר וקינמון
  • מייבשים את התפוחים וטובלים תפוח בסוכר וקינמון
  • סביב כל תפוח עם סוכר וקינמון עוטפים אותו בפס בצק
  • מהדקים את הבצק היטב לתפוח
  • מקשטים עם העלים למעלה ומציירים על העלה פסים
  • שמים בכל תפוח קוביות שוקולד בטעם האהוב עליכם
  • על נייר אפייה מניחים את התפוחים בתבנית
  • מורחים על הבצק ביצה טרופה
  • לתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות מכניסים את התבנית
  • אופים את התפוחים כשלושים דקות עד שהם משחימים
  • אפשר לבזוק אבקת סוכר
  • אפשר להגיש עם קצפת או גלידה ולהגיד - שנה טובה ומתוקה!
Keyword תפוחים ממולאים עטופים בבצק עלים