תפוחים ממולאים עטופים בבצק עלים יהיו קינוח הפתעה נהדר לחג – שכולו פרווה!
תפוחים ממולאים בשוקולד נוזלי, עטופים בבצק עלים.
חותכים פלח תפוח עם בצק, טובלים בשוקולד ואוכלים. יה-מאמא זה כל כך טעיםםםםםם.
הכנתי לכם סרטון שתראו בדיוק איך מכינים
את התפוחים הכנתי עם הבצק של שימרית, שמוציאים מהמקרר וקל מאד לעבוד איתו כי הבצק לא צריך הפשרה.
מאד קל להכין את התפוחים הממולאים ותוכלו לראות בסרטון כמה קל.
חותכים מהבצק פסים לאורך שיהיו לנו תשעה פסי בצק ארוכים איתם נעטוף את התפוחים.
חותכים צורות בצורת עלים על פס בצק ומקשטים למעלה על התפוח.
יש לנו שישה תפוחים, תשעה פסי בצק, מספיק בצק גם לעטיפה וגם לקישוטים.
תוכלו לראות בתמונה שעם סכין סימנתי על הבצק צורות של עלה כדי ש"העלה" יהיה מושלם.
הכנתי את התפוחים הממולאים בשוקולד כשהילדים היו כאן.
בחלק מהתפוחים שמתי שוקולד מריר ובחלק שמתי שוקולד חלב עם פיצפוצים.
המבוגרים ליקקו את האצבעות עם השוקולד המריר
והנכדה שלי ביקשה את השוקולד חלב.
אני מספרת לכם כדי שתחליטו איזה טעם אתם רוצים לשים בתפוחים.
אפשר לאכול עם כפית
אפשר עם סכין ומזלג
זה פשוט טעים בכל צורה.
אתם עוקבים אחרי באינסטגרם נכון?
בואו לראות איך הכנתי את התפוחים
בואו לכאן – האינסטגרם של סוויטדולי
בגלל שאני יודעת שאתם רוצים להיערך לפני החג
ויהיו שאלות של אפשר להקפיא?
אז במקרה הזה אי אפשר להקפיא כי אחרי ההקפאה הבצק לא יהיה במיטבו.
מה שכן, אפשר להכין, לאפות באותו היום של ההגשה.
בערב ניתן יהיה להגיש אחרי חימום קל בתנור או בכלל לא.
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
לחצו כאן18 – מתכונים לווטצא'פ
הם יצאו כל כך יפים שלא יכולתי להפסיק לצלם אותם.
אפשר כמובן להגיש עם גלידה או קצפת
ואז האורחים שלכם בכלל לא ירצו ללכת כמה שזה טעים.
אגב, אם אתם עדיין מחפשים מתנות לחג – בבקשה
את כל המתנות וכל המבצעים תמצאו כאן רק ללחוץ –
סוויט דולי בדיל היומי
לעוד מתכונים לראש השנה רק ללחוץ כאן –
מתכונים לראש השנה
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
תפוחים ממולאים עטופים בבצק עלים
———————————————————–
תפוחים ממולאים עטופים בבצק עלים
סוויט דוליIngredients
- 6 תפוחים אדומים
- 1 בצק עלים של שימרית
- 1 כוס סוכר חום
- 1 כף קינמון
- 1 ביצה טרופה
- 12 קוביות שוקולד מריר/חלב/מה שאתם אוהבים
Instructions
- שוטפים את התפוחים היטב
- מוציאים את ליבת התפוח עם כף פריזאית
- מקלפים את התפוחים מהקליפה
- שמים את התפוחים בקערה עם מים ולימון שלא ישחירו
- מוציאים את הבצק מהמקרר ופורסים על משטח העבודה
- חותכים שמונה פסים לאורך שיהיו לנו תשעה פסי בצק
- מערבבים בקערה סוכר וקינמון
- מייבשים את התפוחים וטובלים תפוח בסוכר וקינמון
- סביב כל תפוח עם סוכר וקינמון עוטפים אותו בפס בצק
- מהדקים את הבצק היטב לתפוח
- מקשטים עם העלים למעלה ומציירים על העלה פסים
- שמים בכל תפוח קוביות שוקולד בטעם האהוב עליכם
- על נייר אפייה מניחים את התפוחים בתבנית
- מורחים על הבצק ביצה טרופה
- לתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות מכניסים את התבנית
- אופים את התפוחים כשלושים דקות עד שהם משחימים
- אפשר לבזוק אבקת סוכר
- אפשר להגיש עם קצפת או גלידה ולהגיד - שנה טובה ומתוקה!