Go Back Email Link
תפוחי אדמה ממולאים בפטריות בתנור

תפוחי אדמה ממולאים בפטריות בתנור

סוויט דולי
תפוחי אדמה ממולאים בפטריות בתנור מנה נהדרת וטעימה
Prep Time 30 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 1 hour
Course מתכונים לתפוחי אדמה
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 6 תפוחי אדמה
  • 1 ביצה
  • 250 גרם שמנת לבישול
  • 200 גרם גרגירי מוצרלה
  • 100 גרם גבינה צהובה
  • 100 גרם גבינה מלוחה
  • 1 בצל
  • 1 סלסלה פטריות טריות שמפניון
  • 5 כפות שמן
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור

Instructions
 

  • מבשלים את תפוחי האדמה במים רותחים.
  • מבשלים כחצי שעה עד שהם מתרככים אולם לא מתפוררים.
  • מוציאים מהמים החמים ומקררים את תפוחי האדמה.
  • בינתיים מכינים את הפטריות.
  • שמים בסיר שמן ואת קוביות הבצל ונטגן את הבצל.
  • את הפטריות יש לחתוך לריבועים
  • כשהבצל שחום, מוסיפים את הפטריות ומטגנים כעשר דקות.
  • נכין את תפוחי האדמה.
  • עם סכין חותכים את כיפת תפוחי האדמה
  • בסרט תוכלו לראות הדגמה מדויקת איך עשיתי את זה.
  • מרוקנים את כל תפוחי האדמה, מניחים את תפוחי האדמה בתבנית אפייה.
  • מכינים את המילוי - את תוכן תפוחי האדמה שהעברנו לתבנית, מועכים לפירה
  • מוסיפים לקערה את הגבינות, הביצה, הפטריות והשמנת לבישול.
  • מוסיפים מלח ופלפל שחור ונערבב הכל ביחד.
  • ממלאים את תפוחי האדמה בתערובת המוכנה.
  • מפזרים מעל פתיתי גבינה צהובה
  • מזליפים מעט שמן זית ולתנור.
  • לתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות מכניסים את תפוחיהאדמה הממולאים
  • ואופים כשעה עד שהם מתרככים.
  • מגישים חם. הם פשוט נהדרים!
Keyword תפוחי אדמה ממולאים בפטריות בתנור