Go Back Email Link
קדירת בשר אורז ופירות יבשים

קדירת בשר אורז ופירות יבשים

סוויט דולי
קידרת בשר אורז ופירות יבשים תבשיל בסיר אחד
סוג מנה מתכונים לבשר ועוף
מטבח מטבח ישראלי

מה צריך
  

  • 500 גרם בשר מס' 2 - צלעות
  • 2 כוסות אורז
  • רבע כוס שמן
  • חצי כוס משמשים יבשים
  • חצי כוס שזיפים שחורים יבשים
  • חצי כוס צימוקים ירוקים
  • חצי כוס תאנים
  • חצי כוס פיסטוקים שלמים
  • 4 כוסות מים - תמי4
  • כפית מלח
  • כפית פלפל שחור גרוס
  • כפית בהרט

איך מכינים
 

  • יוצקים את השמן לסיר, חותכים את הבשר לקוביות קטנות
  • כשהשמן חם מכניסים את הבשר ומטגנים את הבשר מכל הצדדים כעשר דקות
  • מוסיפים לסיר את האורז ומערבבים הכל ביחד ומטגנים את האורז עוד מספר דקות
  • חותכים את הפירות היבשים לחתיכות קטנות
  • מוסיפים לסיר עם הבשר והאורז ומערבבים הכל ביחד
  • מוסיפים מים רותחים של תמי4 לתבשיל
  • מוסיפים את התבלינים ומערבבים הכל ביחד
  • מבשלים על אש גבוהה ומביאים לרתיחה
  • לאחר שהתבשיל רתח, מנמיכים את האש ומבשלים כעשרים דקות עד שהאורז מוכן
  • מבשלים עם מכסה את התבשיל
  • כשהאורז מוכן, סוגרים את האש, מכסים את הסיר עם מגבת מטבח
  • ונותנים לסיר לעמוד עוד כחצי שעה האורז יהיה אחד אחד
  • פותחים את הסיר, עם מזלג מפרידים בעדינות את גרגרי האורז והבשר
  • קדירת האוכל שלנו מוכנה. בתיאבון וחג שמח!
Keyword קדירת בשר אורז ופירות יבשים