בורקס חצילים פסטל קון מרנג'נה
סוויט דולי
בורקס חצילים פסטל קון מרנג'נה זה האושר,מי שלא טעם לא ידע מהו אושר צרוף בחייו
Prep Time 10 minutes mins
Cook Time 50 minutes mins
Total Time 1 hour hr
Course מתכונים למאפים מלוחים
Cuisine מטבח ישראלי
- 1 חבילה בצק פילאס תורכי
- 500 גרם חצילים על האש מעוכים
- 250 גרם גבינה מלוחה
- חצי קופסה קוטג
- 2 ביצים
לצפוי מלמעלה ביצה טרופה ושומשום
בחבילה יש גליל אחד של בצק, יש לפרוס ולחתוך לחצי. מכל הבצק נכין שני מאפים.
מערבבים בקערה את החצילים, הגבינות והביצים.
פותחים הבצק, חותכים ריבוע ומרדדים קלות.
אחרי שמרדדים, מורחים את התערובת על הבצק ומשאירים שוליים של סנטימטר מסביב.
מגלגלים את הבצק כמו רולדה. קבלתם נקניק ארוך. עכשיו תגלגלו אותו סביב
עצמו, את הפינה הסופית לתחוב מתחת לבצק.
מורחים את הבצק עם הביצה הטרופה ומפזרים שומשום.
אופים בתנור שחומם מראש, בחום של 180 מעלות 10 דקות.
מנמיכים האש ל-160 מעלות ואופים עוד כארבעים דקות, עד שמשחים.
Keyword בורקס חצילים פסטל קון מרנג'נה