Go Back Email Link
בורקס חצילים

בורקס חצילים פסטל קון מרנג'נה

סוויט דולי
בורקס חצילים פסטל קון מרנג'נה זה האושר,מי שלא טעם לא ידע מהו אושר צרוף בחייו
Prep Time 10 minutes
Cook Time 50 minutes
Total Time 1 hour
Course מתכונים למאפים מלוחים
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 1 חבילה בצק פילאס תורכי
  • 500 גרם חצילים על האש מעוכים
  • 250 גרם גבינה מלוחה
  • חצי קופסה קוטג
  • 2 ביצים

לצפוי מלמעלה ביצה טרופה ושומשום

    Instructions
     

    בחבילה יש גליל אחד של בצק, יש לפרוס ולחתוך לחצי. מכל הבצק נכין שני מאפים.

    • מערבבים בקערה את החצילים, הגבינות והביצים.
    • פותחים הבצק, חותכים ריבוע ומרדדים קלות.
    • אחרי שמרדדים, מורחים את התערובת על הבצק ומשאירים שוליים של סנטימטר מסביב.
    • מגלגלים את הבצק כמו רולדה.  קבלתם נקניק ארוך. עכשיו תגלגלו אותו סביב
    • עצמו, את הפינה הסופית לתחוב מתחת לבצק.
    • מורחים את הבצק עם הביצה הטרופה ומפזרים שומשום.
    • אופים בתנור שחומם מראש, בחום של 180 מעלות 10 דקות.
    • מנמיכים האש ל-160 מעלות ואופים עוד כארבעים דקות, עד שמשחים.
    Keyword בורקס חצילים פסטל קון מרנג'נה