מאפה חצילים עם גבינה מלוחה – פסטל קון מרנג'נה

מי שלא אכל מאפה חצילים עם גבינה מלוחה עטופים בבצק נימוח  או בלדינו פסטל קון מרנג’נה, לא ידע מהו אושר צרוף בחייו!

מאפה חצילים בורקס עם גבינה מלוחה - פסטל קון מרנג'נה

ב”רשת”  בפייסבוק פרסמו את המתכון שלי –
מאפה חצילים עם גבינה מלוחה – פסטל קון מרנג'נה
מאפה חצילים או בורקס חצילים בפי העם.

 

מאפה חצילים עם גבינה מלוחה - פסטל קון מרנג'נה

 

תמיד אני אוהבת לקרא את התגובות של האנשים, הפעם חייכתי במיוחד.

מאפה חצילים עם גבינה מלוחה - פסטל קון מרנג'נה

היו 56 שיתופים של אנשים ותראו את השיתוף של קרן הלפרין גרין. הרסה אותי(:

 

מאפה חצילים עם גבינה מלוחה - פסטל קון מרנג'נה

 

ומה הכי אהבתי? שאף אחד לא ערער על השם החדש שהצמדתי לבורקס.
בורקס חצילים משובח אבל ת’כלס  בורקס (:

אז קבלו חברימים יקרים את המתכון מאפה חצילים עם גבינה מלוחה –
או בספניולית – פסטל קון מרנג'נה
בורקס חצילים שגדלתי עליו מילדות,
כל כך טעים הבורקס הזה!
חצילים על האש עם גבינה שמערבבים ביחד
ועוטפים בבצק עלים, שזה פשוט אושר.

מאפה חצילים עם גבינה מלוחה - פסטל קון מרנג'נה

שתדעו, מי שלא אכל מאפה חצילים וגבינה, או בלדינו פסטל קון מרנג’נה – לא ידע מהו אושר צרוף בחייו!!

החלום האולטימטיבי של המאפים.
חצילים טחונים יחד עם גבינה מלוחה, עטופים בבצק נימוח של פילו,
כשהמאפה יוצא חם מהתנור, דקות וזה נעלם.
זה פשוט הורס! ות’כלס כלום עבודה.

מאפה חצילים עם גבינה מלוחה - פסטל קון מרנג'נה

ככה זה נראה מגולגל.  בתמונה זה עם גבינה/עלי מנגולד, אבל השיטה אותה שיטה.

לעוד מתכונים של בורקס רק לחצו כאן
מאפים מלוחים ולחמים

ובפינתנו האהובה עלי כל כך כי אתם מפנקים אותי
פינה שאני קוראת לה בשמות שונים כמו הפעם
סוויט קבלי תמונה של המאפה שהכנתי לחג בזכותך – ווקשה:

 

מוזמנים לקהילת האוכל "מתוקים ומלוחים בריאים זה החיים!"
תוכלו לשתף בקבוצה הנפלאה, גם את המתכונים שלכם.
והכי חשוב – בבקשה תזמינו את החברים שלכם.
אם לא הצטרפתם זה הנה מוזמנים לכאן – מתוקים ומלוחים בריאים זה החיים!

מאפה חצילים עם גבינה מלוחה - פסטל קון מרנג'נה

מאפה חצילים עם גבינה מלוחה – פסטל קון מרנג'נה




מה צריך בשביל מאפה חצילים עם גבינה מלוחה – פסטל קון מרנג'נה?

1 חבילת בצק פילאס תורכי
500 ג' חצילים על האש מעוכים
250 ג’ גבינה מלוחה (אני השתמשתי ב – 24% – אפשר גם 5%)
חצי חבילת קוטג’
2 ביצים

לציפוי מעל

ביצה טרופה
מעט שומשום

איך מכינים מאפה חצילים עם גבינה מלוחה – פסטל קון מרנג'נה?

בחבילה יש גליל אחד של בצק, יש לפרוס ולחתוך לחצי. מכל הבצק נכין שני מאפים.
מערבבים בקערה את החצילים, הגבינות והביצים.
פותחים הבצק, חותכים ריבוע ומרדדים קלות.
אחרי שמרדדים, מורחים את התערובת על הבצק ומשאירים שוליים של סנטימטר מסביב.
מגלגלים את הבצק כמו רולדה.  קבלתם נקניק ארוך. עכשיו תגלגלו אותו סביב עצמו, את הפינה הסופית לתחוב מתחת לבצק.
מורחים את הבצק עם הביצה הטרופה ומפזרים שומשום.

אופים בתנור שחומם מראש, בחום של 180 מעלות 10 דקות.
מנמיכים האש ל-160 מעלות ואופים עוד כארבעים דקות, עד שמשחים.

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק  בסוויט דוּלי SWEET DOOLY  תודה רבה!!

באינסטגרם שלי כבר הייתם? המון תמונות שלא מגיעות לפייס תמצאו שם – לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט לעקוב. תודה!

באינסטגרם שלי כבר הייתם? המון תמונות שלא מגיעות לפייס תמצאו שם – לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט לעקוב. תודה!

בחנות החדשה שלי כבר הייתם? עם מחירים מיוחדים ללקוחות הסוויט(: לחנות המתוקה לחצו כאן - SWEET SHOP
ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק  בסוויט דוּלי SWEET DOOLY  תודה רבה!!



תגובות

עוד מתכונים טעימים