בורקס חצילים פסטל קון מרנג'נה
ב”רשת” בפייסבוק פרסמו את המתכון שלי –
מאפה חצילים עם גבינה מלוחה פסטל קון מרנג'נה
מאפה חצילים או בורקס חצילים בפי העם.
שזה בעברית פשוטה – בורקס עם חצילים.
אז קראתי לו בשם אינטליגנטי – מאפה חצילים עם גבינה מלוחה פסטל קון מרנג'נה
בואו תראו באינסטוש איך הכנתי
בואו לכאן –
האינסטגרם של סוויטדולי
תמיד אני אוהבת לקרא את התגובות של האנשים, הפעם חייכתי במיוחד.
היו 56 שיתופים של אנשים ותראו את השיתוף של קרן הלפרין גרין. הרסה אותי(:
ומה הכי אהבתי? שאף אחד לא ערער על השם החדש שהצמדתי לבורקס.
בורקס חצילים משובח אבל ת’כלס בורקס (:
אז קבלו חברימים יקרים את המתכון מאפה חצילים עם גבינה מלוחה –
או בספניולית – פסטל קון מרנג'נה
בורקס חצילים שגדלתי עליו מילדות,
כל כך טעים הבורקס הזה!
חצילים על האש עם גבינה שמערבבים ביחד
ועוטפים בבצק עלים, שזה פשוט אושר.
שתדעו, מי שלא אכל מאפה חצילים וגבינה, או בלדינו פסטל קון מרנג’נה – לא ידע מהו אושר צרוף בחייו!!
החלום האולטימטיבי של המאפים.
חצילים טחונים יחד עם גבינה מלוחה, עטופים בבצק נימוח של פילו,
כשהמאפה יוצא חם מהתנור, דקות וזה נעלם.
זה פשוט הורס! ות’כלס כלום עבודה.
ככה זה נראה מגולגל. בתמונה זה עם גבינה/עלי מנגולד, אבל השיטה אותה שיטה.
לעוד מתכונים של בורקס רק לחצו כאן
מאפים מלוחים ולחמים
ובפינתנו האהובה עלי כל כך כי אתם מפנקים אותי
פינה שאני קוראת לה בשמות שונים כמו הפעם
סוויט קבלי תמונה של המאפה שהכנתי לחג בזכותך – ווקשה:
מוזמנים לקהילת האוכל "אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי"
תוכלו לשתף בקבוצה הנפלאה, גם את המתכונים שלכם.
והכי חשוב – בבקשה תזמינו את החברים שלכם.
אם לא הצטרפתם מוזמנים לכאן – אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי!
רוצים לקבל מתכונים לווטצ'אפ?
לחצו24 כאן – מתכונים לווטצ'אפ
בורקס חצילים פסטל קון מרנג'נה
בורקס חצילים פסטל קון מרנג'נה
סוויט דוליIngredients
- 1 חבילה בצק פילאס תורכי
- 500 גרם חצילים על האש מעוכים
- 250 גרם גבינה מלוחה
- חצי קופסה קוטג
- 2 ביצים
לצפוי מלמעלה ביצה טרופה ושומשום
Instructions
בחבילה יש גליל אחד של בצק, יש לפרוס ולחתוך לחצי. מכל הבצק נכין שני מאפים.
- מערבבים בקערה את החצילים, הגבינות והביצים.
- פותחים הבצק, חותכים ריבוע ומרדדים קלות.
- אחרי שמרדדים, מורחים את התערובת על הבצק ומשאירים שוליים של סנטימטר מסביב.
- מגלגלים את הבצק כמו רולדה. קבלתם נקניק ארוך. עכשיו תגלגלו אותו סביב
- עצמו, את הפינה הסופית לתחוב מתחת לבצק.
- מורחים את הבצק עם הביצה הטרופה ומפזרים שומשום.
- אופים בתנור שחומם מראש, בחום של 180 מעלות 10 דקות.
- מנמיכים האש ל-160 מעלות ואופים עוד כארבעים דקות, עד שמשחים.