קציצות פרסה

אחחחח איך הריח שלהן מזכיר את הבית של אמא בערב החג... אין על קציצות פרסה! הכנתי לכם את המדריך המוש-לם להכנת קציצות בגירסה צמחונית, טבעונית וללא גלוטן. חג שמח!

בתור צאצאית ליוצאי  סלוניקי-יוון קציצות פרסה היו מאכל חובה אצלנו על שולחן החג.
לכבוד ראש השנה החדשה הכנתי לכם את המדריך המצולם המוש-לם להכנת קציצות פרסה.
תוכלו לראות את הסרטון כאן:

כבוד לקציצות פרסה שלי שהופיעו בפריים טיים בערוץ 2!

אין ראש השנה ופסח בלי פרסה!

הלך בעלי השוקה לקנות פרסה, חזר עם פרסה או כרישה בפי העם.
אני מסתכלת ורואה שרוב הגבעולים הירוקים נעלמו.
“איפה העלים הירוקים?” שאלתי
“עשה לי טובה הירקן וזרק לפח”, ענה בטבעיות.
או! פה הקאץ’, כמו שאחותי למדה אותי. רובנו זורקים את הירוק אבל!! הטעם הוא בירוק.
אז חברימים, שהמוכר לא יעשה לכם טובה ויזרוק את הירוקים, שישאיר.
אתם תזרקו בבית את הירוק הממש לא טוב.

777

העבודה הקשה בפרסה זה הלפני.
לשטוף-לשטוף-לשטוף, להוציא את כל החול מהעלים.
יש הרבה עלים כי אחרי הבישול,
המים יורדים ונשאר כלום פרסה.

כל פעם מחדש, אני נקרעת מצחוק,
כשאחותי גומרת לטגן את הקציצות, מתקשרת
ובקול מבועת שואלת –
“תגידי, את חושבת שתשעים(!!!!) קציצות יספיקו?”

לא אחותי, תשעים קציצות פרסה לא יספיקו חחח

שקופית4

בשביל להכין תשעים קציצות פרסה, עליכם לקנות 5 ק”ג פרסה.
אבל בוא נגיד שאתם לא רוצים 90 קציצות ומספיק לכם פחות.

שקופית3

בכלל, כל אחד אוהב את הפרסה שלו בצורה שונה.
יש כאלה שמוסיפים יותר בשר (על 4 ק”ג פרסה 1 ק”ג בשר טחון)
יש כאלה שאוהבים בלי בשר בכלל,
אני הולכת על האמצע.

אם בזמן הטיגון מסתובבים אנשים בבית,
ברור שהכמות הסופית יורדת.
זה בעיה כי הן נחטפות בעודן חמות.
אם משאירים את הקציצות לבד במקרר זהירות, הן לא נשארות.
או בעברית פשוטה פלא שאחותי מכינה מראש תשעים קציצות פרסה?? (:
מאז שיש לנו במשפחה טבעונים, צמחוניים ואנשי הללא גלוטן
תוכלו למצוא למטה גירסאות איך להכין את הקציצות בצורה המתאימה לכם.

הפסח הזה הקציצות האלה הפכו להיסטריה ברשתות החברתיות.
היה להן כבוד בערוץ 2 פריים טיים -הסרטון למעלה
ובפינתנו בואו נראה איפה פרסמו את הסוויט ווקשה(:

ואם אתם מחפשים עוד מתכונים לראש השנה רק ללחוץ  כאן
מתכונים לראש השנה

prasa

שקופית7

קציצות פרסה 




 מה צריך בשביל קציצות פרסה?

2 ק”ג פרסה
500 ג’ בשר טחון
1 ביצה
כפית מלח
קורט  פלפל שחור
חצי כוס חד פעמית קמח מצות או בראש השנה פרורי לחם

איך מכינים קציצות פרסה?
שוטפים היטב את עלי הפרסה.
שמים בסיר ומרתיחים עד שהעלים משנים צבעם.
אחרי ההרתחה, שמים הפרסה במסננת ונותנים לפרסה להגיר מים.
טוחנים הפרסה. כשאני אומרת טוחנים יש כמה אפשרויות.
דודי, יעקב חנוכה, קוצץ דק-דק עם הסכין.
אחותי ואני טוחנת במכונת בשר, ניתן לטחון גם עם מערבל-מוט, כל אחד והפרסה שלו.
אחרי הטחינה לשים שוב במסננת ולסחוט לפרסה את הצורה.
שמים בקערה את הפרסה הטחונה/קצוצה ומוסיפים בשר טחון, ביצה, מלח ופלפל.
אני נוהגת להוסיף קמח מצות בפסח ובראש השנה – פרורי לחם.
העיסה קצת רכה אבל תשימו לב שתחזיק את עצמה כשתכינו הקציצות.
מחממים שמן במחבת וכשזה חם מטגנים הקציצות. רואים ששחום, הופכים לצד השני.
בסיום הטיגון, להעביר לצלחת עם נייר סופג.

גירסה צמחונית:
מכינים בדיוק אותה דבר ללא הבשר.

גירסה טבעונית וללא גלוטן:
להוריד את הבשר והביצים ולהוסיף לתערובת הפרסה
1 תפוח אדמה מבושל ומעוך.

גירסה לפסח:
להחליף את פרורי הלחם בקמח מצה.

גירסת אפיה:
כן בהחלט ניתן לאפות, על נייר אפיה לרסס ספריי שמן ולהניח הקציצות ולאפות
אבל מודיעה מראש שזה לא אותו הטעם!

חג שמח חברימים!

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק  בסוויט דוּלי SWEET DOOLY  תודה רבה!!

באינסטגרם שלי כבר הייתם? המון תמונות שלא מגיעות לפייס תמצאו שם – לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט לעקוב. תודה!

בחנות החדשה שלי כבר הייתם? עם מחירים מיוחדים ללקוחות הסוויט(: לחנות המתוקה לחצו כאן - SWEET SHOP
ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק  בסוויט דוּלי SWEET DOOLY  תודה רבה!!


תגובות

עוד מתכונים טעימים