קציצות פרסה

אחחחח איך הריח שלהן מזכיר את הבית של אמא בערב החג... אין על קציצות פרסה!

כבוד לקציצות פרסה שלי שהופיעו בפריים טיים בערוץ 2!

אין ראש השנה ופסח בלי פרסה!

הלך בעלי השוקה לקנות פרסה, חזר עם פרסה או כרישה בפי העם.
אני מסתכלת ורואה שרוב הגבעולים הירוקים נעלמו.
“איפה העלים הירוקים?” שאלתי
“עשה לי טובה הירקן וזרק לפח”, ענה בטבעיות.
או! פה הקאץ’, כמו שאחותי למדה אותי. רובנו זורקים את הירוק אבל!! הטעם הוא בירוק.
אז חברימים, שהמוכר לא יעשה לכם טובה ויזרוק את הירוקים, שישאיר.
אתם תזרקו בבית את הירוק הממש לא טוב.

777

העבודה הקשה בפרסה זה הלפני.
לשטוף-לשטוף-לשטוף, להוציא את כל החול מהעלים.
יש הרבה עלים כי אחרי הבישול,
המים יורדים ונשאר כלום פרסה.

כל פעם מחדש, אני נקרעת מצחוק,
כשאחותי גומרת לטגן את הקציצות, מתקשרת
ובקול מבועת שואלת –
“תגידי, את חושבת שתשעים(!!!!) קציצות יספיקו?”

לא אחותי, תשעים קציצות פרסה לא יספיקו חחח

שקופית4

בשביל להכין תשעים קציצות פרסה, עליכם לקנות 5 ק”ג פרסה.
אבל בוא נגיד שאתם לא רוצים 90 קציצות ומספיק לכם פחות.

שקופית3

בכלל, כל אחד אוהב את הפרסה שלו בצורה שונה.
יש כאלה שמוסיפים יותר בשר (על 4 ק”ג פרסה 1 ק”ג בשר טחון)
יש כאלה שאוהבים בלי בשר בכלל,
אני הולכת על האמצע.

שקופית5

אם בזמן הטיגון מסתובבים אנשים בבית,
ברור שהכמות הסופית יורדת.
זה בעיה כי הן נחטפות בעודן חמות.
אם משאירים את הקציצות לבד במקרר זהירות, הן לא נשארות.
או בעברית פשוטה פלא שאחותי מכינה מראש תשעים קציצות פרסה?? (:

והפסח הזה הקציצות האלה הפכו להיסטריה ברשתות החברתיות.
היה להן כבוד בערוץ 2 פריים טיים -הסרטון למעלה
ובפינתנו בואו נראה איפה פרסמו את הסוויט ווקשה(:

999

prasa

שקופית7

קציצות פרסה 




 מה צריך בשביל קציצות פרסה?

2 ק”ג פרסה
500 ג’ בשר טחון
1 ביצה
כפית מלח
קורט  פלפל שחור
חצי כוס חד פעמית קמח מצות או בראש השנה קמח רגיל

איך מכינים קציצות פרסה?
שוטפים היטב את עלי הפרסה.
שמים בסיר ומרתיחים עד שהעלים משנים צבעם.
אחרי ההרתחה, שמים הפרסה במסננת ונותנים לפרסה להגיר מים.
טוחנים הפרסה. כשאני אומרת טוחנים יש כמה אפשרויות.
דודי, יעקב חנוכה, קוצץ דק-דק עם הסכין. אחותי טוחנת במכונת בשר, אני טוחנת עם מערבל מוט. כל אחד והפרסה שלו.
אחרי הטחינה לשים שוב במסננת ולסחוט לפרסה את הצורה.
שמים בקערה את הפרסה הטחונה/קצוצה ומוסיפים בשר טחון, מלח ופלפל.
אני נוהגת להוסיף קמח מצות או קמח רגיל.
העיסה קצת רכה אבל תשימו לב שתחזיק את עצמה כשתכינו הקציצות.
מחממים שמן במחבת וכשזה חם מטגנים הקציצות. רואים ששחום, הופכים לצד השני.
בסיום הטיגון, להעביר לצלחת עם נייר סופג.

לצמחונים – ניתן להכין ללא הבשר.

לטבעונים – להוריד את הבשר והביצה מהמרשם.

חג שמח חברימים!

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק  בסוויט דוּלי SWEET DOOLY  תודה רבה!!

באינסטגרם שלי כבר הייתם? המון תמונות שלא מגיעות לפייס תמצאו שם – לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט לעקוב. תודה!


תגובות

עוד מתכונים טעימים