קונפיטורת או ריבת ענבים שחורים הכנתי בדצמבר 2014 לפני עשר שנים! השבוע נשארו לי ענבים שחורים במקרר. אתם יודעים ימות מלחמה, קנינו פירות ואף אחד לא אוכל. אתמול הכנתי ריבת ענבים ירוקים. הבוקר הניחה הבת שלי את הסלסלה של הענבים השחורים על השיש
"הנה אמא תעשי ריבת ענבים שחורים"
אז עשיתי. טעות! אי אפשר להפסיק לאכול אותה. היא כל כך טעימה.
הצרות התחילו כבר בצילומים ובואו תראו איך לא הפסקתי לטעום אותה. הכנתי לכם סרטון איך הכנתי את הריבה או הקונפיטורה
הרכות שהם מתפוצצים לך בפה שוברת בך כל טיפת רצון והחלטה.
זו היתה טעות להכין את זה ולכן העפתי אותם מהבית. הצעקות לא אחרו להגיע.
“כל מה שרזיתי את רוצה שאשמין בחזרה?? זו הקונפיטורה הכי טובה שהכנת אי פעם!” כן כן, קונפיטורת ענבים שחורים.
אז אם גם אתם רוצים לקבל צעקות, בבקשה. שימו את הענבים השחורים בסוכר ותשכחו מהם.
תבשלו אותם לאט לאט
ואחרי זה הם יצאו כל כך יפים, כל כך מוצלחים שאני, באופן אישי, לא יכולתי להפסיק לצלם אותם
מתכונים לריבות קונפיטורות ורטבים
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
רוצים לקבל מתכונים לווטצ'אפ?
לחצו87 כאן – מתכונים לווטצ'אפ
מחפשים עוד מתכונים לריבות? בבקשה
מתכונים לריבות וקונפיטורות
כדי שהקונפיטורה תישאר לאורך זמן יש לעקר את הצנצנות בהם נשים את הריבה/הקונפיטורה, על מנת להרוג את החיידקים.
איך עושים את זה? פשוט.
שמים את הצנצנת הריקה במשך דקה במיקרו ומפעילים.
אחרי שעברה דקה, מוציאים בזהירות כי זה חם ממלאים בריבה ויש לכם צנצנת מושלמת של ריבת ענבים שחורים.

קונפיטורת או ריבת ענבים שחורים
קונפיטורת או ריבת ענבים שחורים
סוויט דוליIngredients
- 1 קופסא ענבים שחורים ללא חרצנים, שטופים
- 1 כוס סוכר
- חצי לימון סחוט
- 1 מקל וניל
Instructions
- מניחים בסיר את הענבים, סוכר, לימון ומקל וניל ושוכחים לכמה שעות.
- אחרי כמה שעות שמים על האש, מבשלים ומביאים לרתיחה.אחרי שרותח, מנמיכים האש, מערבבים מדי פעם ומבשלים עוד כשעה.
- צנצנות ריקות מעקרים במיקרו כדקה ושמים את העונג הזה בפנים.
- תהנו חברימים!
