מתכון לאפונת שלג ופטריות
מתוך שלושה ילדים, שניים בשלנים ואחת לא מכינה חביתה לבד.
שניים מתעניינים בבישול ומגיל צעיר מכינים תבשילים לבד, אחת מתקשרת לבקש משלוחים בלי להסס.
שלושה ילדים שגדלו באותו הבית.
השניים שמכינים תבשילים לבד גם מאד יצירתיים ומוסיפים לכל תבשיל את הטעם הייחודי שלהם.
זאת שבקושי מכינה חביתה מוכנה לפעמים להרתיח מים בשביל פסטה. כן, בסוף תגרד מלמעלה גבינה מלוחה.
במתכון לפסטה עם אספרגוס סיפרתי לכם איך לימדה האחות הגדולה את הקטן לשרוך שרוכים.
השיעור לא הסתיים שם. באחד הימים ניגש הקטן לאחותו וביקש שתכין לו חביתה.
"אני לא מתכוונת להכין לך חביתה אבל אם אתה רוצה אני מוכנה ללמד אותך איך מכינים"
עמדה ולימדה אותו איך להכין חביתה.
ככה זה כשיש אמא עובדת מסתבר, השיעורים שהילדים מקבלים מהאחים שלהם שווים יותר.
אותם הילדים אוהבים את האוכל שלהם מתובל.
אחת שלא נגעה בתבשילים שהיו טיפה חריפים בילדותה, מעדיפה היום מאכלים פיקנטיים
הקטן משתגע על מאכלים חריפים וזאת שלא מכינה חביתה מוכנה לטעם מכל העולמות.
רוצים לקבל מתכונים לווטצ'אפ?
לחצו25 כאן – מתכונים לווטצ'אפ
ראיתי את השעועית הארוכה הזו על המדף בסופר.
מסתבר שקוראים לה שעועית שלג או שעועית הולנדית
ואמרתי לעצמי שאני חייבת לנסות להכין אותה.
להכנת הרוטב השתמשתי ברוטב סויה, סילן ורוטב חמוץ מתוק.
לעוד מתכונים עם ירקות רק לחצו כאן
מתכונים לירקות
מתכונים לסלטים מצויינים לחצו כאן
מתכונים לסלטים
אין לי מושג למה קוראים לה כך אבל התבשיל הצליח.
תבשיל נהדר ופיקנטי שמתאים לכל ארוחה ואצלנו מאד אהבו.
מוזמנים לקהילת האוכל "אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי"
תוכלו לשתף בקבוצה הנפלאה, גם את המתכונים שלכם.
והכי חשוב – בבקשה תזמינו את החברים שלכם.
אם לא הצטרפתם מוזמנים לכאן – אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי!
מתכון לשעועית שלג עם פטריות ברוטב פיקנטי
מה צריך בשביל מתכון לשעועית שלג עם פטריות ברוטב פיקנטי?
בערך כ-500 גרם שעועית שלג טריה
10 פטריות שמפניון / חורש
1 בצל
3 כפות שמן
3/4 כוס רוטב סויה
2 כפות סילן
2 כפות רוטב חמוץ-מתוק (הבקבוק האדום הגבוה)
מלח ופלפל לפי הטעם
כוס מים
מעט שומשום קלוי לפיזור
איך מכינים שעועית שלג עם פטריות ברוטב פיקנטי?
שוטפים את השעועית וקוצצים את הקצוות.
שמים בסיר השמן והבצל ומטגנים את הבצל עד שנהיה שחום.
מוסיפים לסיר עם הבצל את הפטריות ומטגנים כעשר דקות עד שישחימו.
מוסיפים את השעועית ונותנים לשעועית ולפטריות להתאדות ביחד כעשר דקות.
מערבבים מדי פעם.
מוסיפים את הסויה, סילן והרוטב חמוץ מתוק פלפל ומלח לפי הטעם.
מוסיפים כוס מים ומביאים לרתיחה.
לאחר הרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה כשעה עד שהשעועית מתרככת.
לפני ההגשה לפזר שומשום מעל.
טעים-טעים!