איך מכינים אורז לבן אחד אחד.
הסיפור הזה לא קרה במשפחה שלנו בכלל. זה קרה אצל חברה שלי.
אני חוזרת – לא אצלנו במשפחה. אוקי? יופי!
עוקבים אחרי באינסטגרם?
בואו לכאן –
האינסטגרם של סוויטדולי
בזמן שחברה שלי היתה אצל הבת שלי, כשעברה במטבח עמד סיר אורז על השיש.
אורז בשבילי זו חולשה. גם אצל החברה שלי אבל בעיקר אצלי.
תעמידו אורז ותפוחי אדמה היד ישר תלך לאורז. עם כף יכולה לאכול מהסיר בלי בעיות.
אבל הסיפור על החברה שלי לא עלי נכון?
קיצ-קץ החברה שלי רואה את סיר האורז, פתחה את המכסה,
כבר מצבע האורז שהיה לבנבן מדי הבינה שיש פה בעיה
אבל אורז זה אורז, לקחה כף הכניסה לסיר טעמה ו-פו ירקה לכיור.
"מהזה האורז הדלוח הזה?" פנתה בתדהמה לבת שלה

"אמא ששש זה בעלי הכין, הוא לא יודע להכין אורז"
"מה יש לא לדעת בלהכין אורז??" התפלצה חברה שלי
"אמא לא כל אחד יודע להכין אורז"
הסתכלה החברה שלי על הבת שלה וירד לה האסימון, הנה רעיון להסביר איך מכינים אורז לבן אחד אחד.
רוצים לקבל מתכונים לווטצ'אפ?
לחצו77 כאן – מתכונים לווטצ'אפ
רוצים לראות את כל סרטוני האוכל שלי? בואו
הטריק הוא –
לפני שמתחילים בבישול קוצצים בצל ומטגנים אותו בשמן,
לטגן זו לא המילה הנכונה, יותר נכון לאדות את הבצל.
לבשל אותו על אש נמוכה כרבע שעה עד עשרים דקות לפחות! עד שכל המיצים של הבצל יצאו לשמן,
השמן יקבל את טעם והבצל ישאר לבן.
אחרי עשרים דקות להוסיף את האורז ולתת לשמן להיספג בו.
רק אחרי כמה דקות להוסיף את המים ואת המלח ולהמשיך בבישול.
האורז יוצא משובח בטעמו ואי אפשר להפסיק לאכול אותו.
לעוד מתכונים עם אורז רק לחצו כאן – מתכונים עם אורז
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
אורז לבן אחד אחד
ה צריך בשביל להכין אורז אחד אחד?
4 כפות שמן
2 בצל קצוץ לקוביות
2 כוסות אורז
4 כוסות מים
מלח לפי הטעם
איך מכינים אורז אחד אחד?
בסיר שמים את השמן והבצל ומתחילים לאדות את הבצל.
לשמור שהבצל לא ישנו צבעו לחום שישאר לבן.
לבשל את הבצל כרבע שעה עד עשרים דקות שהמיצים של הבצל יספגו בשמן.
להוסיף את האורז לערבב ולטגן את האורז עוד כמה דקות.
להוסיף את המים והמלח ולהביא לרתיחה.
לאחר שהמים רתחו, להנמיך האש ולבשל על אש נמוכה כחצי שעה עד שהמים נספגים באורז
ונוצרים חורים בתוך האורז.
מורידים מהאש, פותחים את הסיר שמים מגבת מטבח, מכסים את הסיר
ונותנים לאדים להספג במגבת ולגרום לאורז להיות אחד-אחד.
אחרי זה גם אתם יכולים לאכול עם כף מהסיר(:
בתיאבון חברימים!