מרק פטריות עשיר עם גריסים
מהיום שאחותי נישאה נכנס נוהל הכרחי מדי יום לחייה.
בעלה, ממוצא יקה, נהג לאכול מדי יום מרק וביקש שתכין לו גם.
וככה מצאה אחותי את עצמה מכינה מדי יום מרק.
באותה תקופה גרתי אצלם ומדי יום בשעה ארבע וחצי היה מתייצב האיש לארוחה,
כשמרק מהביל מחכה לו לאחר שמונה דקות חימום במיקרו.
שמונה דקות שלמות. לא חמש ולא ארבע, שמונה דקות קבוע.
כשאני אומרת מהביל זה עוד קר לעומת חום המרק שהבן אדם אכל.
לכם ישרף הפה הוא משתגע על מרק לוהט.
עברו חודש, עברו חודשיים, עברה שנה, עברו שנתיים
יום אחד אחותי אחרה להגיע ובקשה שאחמם לבעלה את האוכל.
"יש מרק?" התלוצצתי
"בכלל לא מצחיק, תוציאי קופסת מרק עוף מהארון, תרתיחי מים, תערבבי עם כפית אבקה ותגישי לו עם שקדי מרק"
"השתגעת??"
"הוא ינשק עפר רגליך תאמיני לי! תכיני מה שאמרתי"
וכך היה.
"דולי, איזה מרק הכנת! יה-אללה כמה טעים, נהדר!" לא הפסיק האיש לשבח את המרק אבקה שהכנתי לו.
להבדיל, לכם הכנתי מרק פטריות עשיר עם גריסים ותפוחי אדמה, מרק שעשוי מפטריות טריות,
תפוחי אדמה וגריסים מבושלים, מרק שהוא קצת תבשיל – מרק חלום!
הכנתי לכם סרטון איך מכינים את המרק:
להכנת המרק בבקשה תשתמשו בפטריות טריות.
אני השתמשתי בפטריות חורש,
את הגריסים יש לבשל כעשרים דקות
לאחר מכן יש לסנן ולשטוף
את כל היתר תראו בסרטון והמתכון המדוייק למטה.
אם אתם מעוניינים במתכונים אחרים למרקים בבקשה
מתכונים למרקים
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
מרק פטריות עשיר עם גריסים ותפוחי אדמה
מה צריך בשביל מרק פטריות עשיר עם גריסים ותפוחי אדמה?
6 פטריות חורש
1 בצל
2 תפוחי אדמה
1 כוס גריסים (חד פעמית חמה)
4-5 כוסות מים
מלח ופלפל שחור
עלי סלרי
3 כפות שמן
איך מכינים מרק פטריות עשיר עם גריסים ותפוחי אדמה?
ראשית, מבשלים את הגריסים לחוד.
שמים הגריסים ממלאים הסיר במים ומביאים לרתיחה.
לאחר שהמים רתחו מבשלים כעשרים דקות את הגריסים.
לאחר הבישול מעבירים הגריסים למסננת, שוטפים את הגריסים ומניחים בצד.
יוצקים לסיר שמן ומוסיפים קוביות מהבצל ומטגנים עד שהבצל חום בהיר.
מוסיפים את תפוחי האדמה ומטגנים מספר דקות.
מוסיפים את הפטריות ומטגנים הכל ביחד כעשר דקות.
מוסיפים מים לסיר, מוסיפים את הגריסים ומביאים לרתיחה.
מוסיפים מלח פלפל שחור לפי הטעם ועלי סלרי.
מביאים לרתיחה ונוצר קצף מסביב לסיר.
עם כף אוספים את הקצף שיש מסביב וזורקים לפח.
מביאים לרתיחה, לאחר הרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים עוד כשעה על אש נמוכה.
מרק חלומי לימי החורף.
תהנו חברימים!