מתכון לבקלאווה פרווה מבצק פילו, סרטון הכנה מדוייק, תמצאו פה:
באינסטגרם שלי תוכלו לראות בלייב איך הכנתי
אתם עוקבים אחרי באינסטגרם נכון?
אם לא – בואו לכאן – האינסטגרם של סוויטדולי
ואחרי שחותכים מתגלה היופי והטעם החלומי!
איך מכינים בקלוואה?
בשביל להכין את הבקלוואה שימנתי עלי פילו
ופזרתי עליהם תערובת של אגוזים סוכר חום וקינמון
קפלתי את השוליים בצדדים
גלגלתי את העלה ובסוף לקערה
רוצים לקבל מתכונים לווטצ'אפ?
לחצו27 כאן – מתכונים לווטצ'אפ
סרטון מדוייק איך עשיתי את זה תראו למעלה.
אחרי שהבקלוואה יצאה מהתנור,
תראו את יופי העלים
ואיך שהם מתפצחים בפה – אוהו זו ממש סכנת התמכרות!
לעוד מתכונים עלי פילו ממולאים מתוקים כאן
מתכונים מתוקים שמכינים עם עלי פילו
עוד מתכונים לראש השנה תמצאו כאן
מתכונים לראש השנה
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
מתכון לבקלאווה פרווה מבצק פילו
מה צריך בשביל בקלוואה פרווה?
1 חבילת עלי פילו
500 גרם אגוזים טחונים
רבע כוס סוכר חום
כפית קינמון
צלוחית עם שמן
לסירופ:
3/4 כוס סוכר
כוס מים
כף לימון סחוט
מקל וניל חתוך
איך מכינים בקלוואה פרווה?
ראשית, מכינים תערובת מהאגוזים הסוכר והקינמון ושמים בקערה בצד.
משמנים תבנית פילו ומכסים את התבנית עם שניים עד שלושה עלי פילו.
עכשיו מתחילה מלאכת הגלגול.
כל עלה פילו נשמן עם מברשת ונפזר תערובת של אגוזים קצוצים סוכר וקינמון.
לאחר מכן נגלגל את הדף.
ראשית, נקפל את הצדדים ונגלגל לגליל ארוך.
ככה נכין כחמישה עד שישה גלילים.
נעביר אותם לתבנית עם הפילו אחד אחרי השני.
נכסה בעלה פילו מעל, נפזר תערובת אגוזים ונכסה בשלושה עלים נוספים ונשמן.
עם סכין נחרוץ קוים בעלי הפילו.
בתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות נאפה את הפילו כחמישים דקות עד שהעלים יזהיבו.
בינתיים נכין את סירופ הסוכר.
בסיר קטן נבשל את הסוכר עם המים, הלימון ומקל הוניל.
לאחר שהסירופ רתח, נבשל על אש קטנה כעשר דקות ונשים בצד.
כשהפילו מוכן, מוציאים מהתנור ושופכים את הסירופ מעל.
אלוהים איזה חלום הבקלוואה הזה(:
חג שמח אהובות ואהובים שלי!