סלט טבולה עם עדשים שחורות הוא סלט שהבת שלי הכינה.
מדהים אותי איך הנכדה שלי היא תואמת אמא שלה כשהיתה קטנה.
בתי הבכורה בילדותה היתה בררנית בנושאי אוכל
וכבר סיפרתי איך המאכל האהוב עליה היה "לחמניה בלי כלום".
אסור היה שהאפונה תיגע באורז
והס היה מלדבר על תיבול מיוחד בסלט.
מלפפונים, עגבניה וזהו.
עד היום יש קערת סלט באמצע השולחן לכולם כולל בצל,
ליד הצלחת שלה תמיד תהיה קערית של סלט רק עם מלפפון ועגבניה.
לכן מדהים אותי כשאני מגלה אצלה סלטים עם טעמים מיוחדים
שלא תואמים את מה שאני חושבת שאני יודעת.
ככה גיליתי את סלט הטבולה עם העדשים השחורות.
סלט מפתיע בטעמו עם התוספת של פרוסות הג'ינג'ר הקצוצות.
אם אתם לא אוהבים את הטעם אתם יכולים לוותר
ועדיין הסלט יהיה נהדר בטעמו.
באינסטגרם שלי תוכלו לראות בלייב את המתכונים שהכנתי
אתם עוקבים אחרי באינסטגרם נכון?
אם לא – בואו לכאן – האינסטגרם של סוויטדולי
רוצים להצטרף לקבוצת ווטצ'אפ שקטה
ולקבל מתכונים כל יום?
ראשית מבשלים את העדשים השחורות עד שהן מתרככות
ומסננים את שאריות המים
חוץ משמן זית ולימון מוסיפים שום וג'ינג'ר טרי
מערבבים הכל ביחד ומקבלים סלט שונה ונהדר בטעמו
אני פיזרתי מעל גם מעט שומשום קלוי להשביח את טעם הסלט

ואם אתם מחפשים עוד סלטים נהדרים ליום העצמאות
תמצאו אותם פה – מתכונים לסלטים

מוזמנים לקהילת האוכל "אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי"
תוכלו לשתף בקבוצה הנפלאה, גם את המתכונים שלכם.
והכי חשוב – בבקשה תזמינו את החברים שלכם.
אם לא הצטרפתם מוזמנים לכאן – אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
אתם עוקבים אחרי באינסטגרם נכון? בואו-בואו טעים אצלי
בואו לכאן – האינסטגרם של סוויטדולי
סלט טבולה עם עדשים שחורות


מה צריך בשביל סלט טבולה עם העדשים השחורות.?
כוס בורגול עבה או בינוני
חבילת פטרוזיליה קצוצה דק
1 כוס עדשים שחורות
1 חב' פטרוזיליה
רבע כפית ג'ינג'ר
3 כפות שמן זית
2 שיני שום כתושות
מלח ופלפל לפי הטעם
איך מכינים סלט טבולה עם העדשים השחורות?
משרים כוס בורגול בקערה, מכסים במים חמים ומניחים בצד עד שהבורגול תופח, מסננים המים היטב.
מבשלים את העדשים השחורות.
שמים בסיר את העדשים, מכסים במים, מביאים לרתיחה ולאחר שהאש רתחה, מנמיכים את האש.
מבשלים את העדשים כחצי שעה עד ארבעים דקות עד שהעדשים מתרככות.
מוציאים מהסיר, מסננים ומקררים.
לאחר שהכל התקרר שמים בקערה:
הבורגול, פטרוזיליה קצוצה, עדשים שחורות, שיני שום כתושות, ג'ינג'ר
מערבבים הכל מוסיפים שמן זית מלח ופלפל וטועמים אם חסר עוד משהו מוסיפים.
סלט פנטסטי! תהנו!!
יום עצמאות שמח!
באינסטגרם שלי כבר הייתם? המון תמונות שלא מגיעות לפייס תמצאו שם – לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט לעקוב. תודה!