איריס ואני חברות מגיל 12, שנים של חברות.
חברות מילדות, ההורים מכירים, עברנו תקופות חיים ביחד, חברות של משפחה.
כדרכם של החיים היו לעיתים לא היינו בקשר רציף, אבל תמיד עם הטלפון הראשון השיחה ביננו זרמה כאילו נפרדנו אתמול.
לפני שנים, הבן שלי נתלה עם השיניים על הסל, העיף את השן, החזרנו למקום, בבית חולים המליצו לעקור, איריס אמרה לא לגעת.
סיפור אמיתי מהחיים.
את הסיפור כולו תוכלו לקרא כאן – מתכון לעוגת שוקולד עם חמאת בוטנים, עוגת שוקולד ללא אפיה
איריס ומשפחתה גרים בהולנד בשנים האחרונות.
כשהגענו להולנד איריס הודיעה לי שהיא אחראית על הצד הקולינארי ואנחנו חייבות לאכול במסעדת "הדוכסית".
מסעדת "הדוכסית", של חיים כהן שאף זכתה בכוכב מישלין אחד, היא מסעדה מומלצת ואנחנו לא התווכחנו.
"הדוכסית" הושקה ב־2015 במעמד נסיך הולנד וכ־1,300 סלבס מקומיים.
היא שוכנת במתחם המלון, שבו שני בניינים מפוארים. הבניין שבו ממוקמת המסעדה כולל גם חלל של 800 מ"ר לתצוגות אומנות ואופנה,
64 חדרים וסוויטות ומתחם ספא. בבניין השני יש 174 חדרים וסוויטות, קומת אירועים ל־400 אורחים ולובי ציבורי שנמצא בקומה השישית,
מוקף כולו זכוכית, שממנו אפשר להשקיף ב-360 מעלות על גגות העיר ועל ארמון המלוכה.
את כל הכתבה תוכלו לקרא כאן: הדוכסית זכתה בכוכב מישלין אחד.
צילום:חיים כהן
צילום:סטודיו קוניאק
אנחנו הגענו למסעדה חמישה אנשים לאחר שהזמנו שולחן מראש.
צריך פעם בחיים להגיע למסעדה שיש בה כוכב מישלין להבין כמה אוכל יכול להיות טעים.
מודה ומתוודה, היינו כבר אצל גורדון רמזי וממש, אבל ממש לא נהננו.
כבר בכניסה אפשר להתרשם מהעושר והיופי של המסעדה. מרהיבה ביופיה.
הזמנו כחמש מנות פתיחה ועוד שלוש או ארבע מנות עיקריות.
הנה כמה דוגמאות למנות האוכל
תמונה קדמית: רביולי עם כבד
תמונה אחורית: ריזוטו שאי אפשר היה להפסיק לאכול
ניוקי למות כמה טעים
Beef Wellington
קרפצ'יו חצילים
והקינוחים.
א ל ו ה י ם! כמה טעים!!!

ולהבין כמה טעים

כדור שוקולד "מעלה עשן"
שהמלצר שובר על השולחן למולנו
וכל טוב השוקולד מתחבא בפנים
מוס, מקרונים ועוד המון הפתעות
אל תפספסו את המנה!

זו היתה חוויה בלתי רגילה ואני ממליצה בחום לבקר במסעדה.
כמובן שעכשיו תשאלו כמה שילמנו ומדובר ב50-70 יורו לסועד,
כשאתם יוצאים מהמסעדה יותר משבעים אלא גם מלאים בחוויה.
תוכלו להתרשם מהאתר של המסעדה כאן – THE DUCHESS
תמונות של מטיילים שהיו במסעדה – tripadvisor
כלכליסט בכתבה על המסעדה וערב ההשקה – הדוכסית הישראלית הראשונה