אנטיפטסי בתנור מתכון מנצח לירקות פריכים ואפויים
מכינים ממש במהירות וזה מסוג המנות שכולם אוהבים לאכול.
תבחרו איזה ירק שאתם רוצים,
בטטה, כרובית, קישואים, גזר
פה הכנתי פרוסות, שמן זית, מלח ופלפל – ולתנור.

מה דעתכם לעטוף חלק מהירקות בפירורי לחם "פנקו"
שיוצרים שכבה קריספית על האנטיפסטי
תוכלו לראות כאן, עטפתי את הקישואים בפרורי "פנקו"
שהם עבים יותר.

בגלל שאצלנו אוהבים מאד אנטיפסטי
אני נוהגת להכין תבניות של כל ירק לחוד
כי תמיד זה מתחסל במהירות, הנה כאן דוגמא לקישואים בתבנית.

עוד מתכון למניפת ירקות אנטיפסטי תמצאו כאן –
איך מכינים ירקות בתנור

למתכונים נוספים לירקות רק לחצו כאן
מתכונים לירקות
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
ואם אתם מעוניינים להצטרף
בואו10 – רק ללחוץ כאן – ווטצאפ למתכונים

אנטיפטסי בתנור מתכון מנצח
מה צריך בשביל אנטיפטסי בתנור מתכון מנצח ?
אתם יכולים לבחור איזה ירק שאתם אוהבים
2 קישואים – חתוכים לפרוסות
2 זוקיני – חתוכים לפסים
3 גזרים – חתוכים לפסים
כרובית – חתוכה לפרחים
בטטה – חתוכה לפרוסות דקות
כרבע כוס שמן זית
מלח
פלפל שחור גרוס
4-5 שיני שום שלמות
1 ביצה טרופה
כוס פירורי לחם פנקו
גירסה לפסח:
אפשר לוותר על פירורי הלחם בכלל ולהכין את הירקות בתנור
או לתבל בקמח מצה.
איך מכינים אנטיפטסי בתנור מתכון מנצח ?
מערבבים בקערה את הירקות עם השמן המלח והפלפל.
מעבירים את הירקות מסג' עדין שיספגו כולם את הטעם.
מסדרים את הירקות בטורים ישרים בתבנית אפייה.
רצוי לסדר ירקות "קשים" בתבנית אחת וירקות "רכים" בתבנית שניה,
זמן האפייה של הבטטה והקישואים קצר יותר מאפיית הגזרים.
את הקישואים טובלים בביצה ואחרי זה בפרורי הלחם ומניחים בתבנית בתנור.
בתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות ואופים עד כשעה עד שהירקות נעשים רכים.
גם אם הירקות לא ממש רכים, עדיף שלא יהיו סמרטוטיים מדי.
מוציאים, ומגישים על צלחת ורואים איך האורחים לא מפסיקים לנשנש.
תהנו!