עוגת גבינה אפויה עם קראמבל שקדים

עוגת גבינה ודובדבנים אפויה עם קראמבל שקדים עוגה מופלאה!

שתף
הדפסה
עוגת גבינה אפויה עם קראמבל שקדים
מה צריך

 

מה צריך בשביל עוגת גבינה אפויה עם קראמבל שקדים?

לתחתית הבצק
חצי כוס קמח תופח
100 גרם שקדים מולבנים טחונים-מיה
חצי כוס סוכר
1 חלמון
100 גרם חמאה

מלית הגבינה:
3 ביצים
כוס סוכר
500 גרם גבינה 9%
1 שמנת מתוקה
1 אינסטנט פודינג וניל – מיה
2 כפות קורנפלור – מיה
כ-20 דובדבנים מגולענים ללא גרעינים.

לקראמבל שקדים:
50 גרם חמאה
100 גרם שקדים פרוסים מולבנים – מיה
חצי כוס סוכר חום
חצי כוס קמח
לקישוט – אבקת סוכר

 

סוויט טיפ

סוויט טיפ:
כדי שיהיה קל לשלוף את העוגה, שימו נייר אפיה על התבנית ומסביב לשוליים.
מתחילים להכין את תחתית הבצק.
אחרי שהבצק מוכן משטחים בתבנית ומכניסים למקרר.
בזמן הזה מכינים את הגבינה.
מוציאים התבנית מהמקרר ויוצקים את הגבינה על התחתית.
מוסיפים הדובדבנים, מכינים הקראמבל, מפזרים ולתנור.
העוגה הכי מיוחדת שתכינו לחג!
הכמות לתבנית 22

מה צריך

 

מה צריך בשביל עוגת גבינה אפויה עם קראמבל שקדים?

לתחתית הבצק
חצי כוס קמח תופח
100 גרם שקדים מולבנים טחונים-מיה
חצי כוס סוכר
1 חלמון
100 גרם חמאה

מלית הגבינה:
3 ביצים
כוס סוכר
500 גרם גבינה 9%
1 שמנת מתוקה
1 אינסטנט פודינג וניל – מיה
2 כפות קורנפלור – מיה
כ-20 דובדבנים מגולענים ללא גרעינים.

לקראמבל שקדים:
50 גרם חמאה
100 גרם שקדים פרוסים מולבנים – מיה
חצי כוס סוכר חום
חצי כוס קמח
לקישוט – אבקת סוכר

 

סוויט טיפ

סוויט טיפ:
כדי שיהיה קל לשלוף את העוגה, שימו נייר אפיה על התבנית ומסביב לשוליים.
מתחילים להכין את תחתית הבצק.
אחרי שהבצק מוכן משטחים בתבנית ומכניסים למקרר.
בזמן הזה מכינים את הגבינה.
מוציאים התבנית מהמקרר ויוצקים את הגבינה על התחתית.
מוסיפים הדובדבנים, מכינים הקראמבל, מפזרים ולתנור.
העוגה הכי מיוחדת שתכינו לחג!
הכמות לתבנית 22

עוגת גבינה אפויה עם קראמבל שקדים

עוגת גבינה אפויה עם קראמבל שקדים הכנתי
אחרי שהתארחתי בסדנת אומן לשבועות עם אסטלה.
הסדנה נערכה בחסות "מיה" יצרנית מזון ישראלית ותיקה שמייצרת מאות מוצרים לאפייה.

תמיד חשבתי שהשם "מיה" זה שם של אחת הילדות של בעלי החברה,
מסתבר שהשם גזור משמותיהם של שלושת השותפים, חברי ילדות שגדלו ביחד בירושלים,
פתחו מפעל קטן והיום הם אימפריה.

כמו כן לפגוש את המלכה האם האחת והיחידה השופטת הקפדנית מהתוכנית "בייק אוף".
הייתי מאד סקרנית לפגוש אותה,
ואסטלה התגלתה כחייכנית, סימפטית, מקסימה!
אסטלה וסוויט דולי אסטלה הדגימה לנו איך מכינים כנאפה.
ראשית הדגימה איך מכינים את הגבינה,
והכינה את הכנאפה.
לאחר מכן הכינה מרציפן משקדים עם דובדבנים בסגנון קאליסון צרפתי,
שהיה משובח בטעמו!
אחרי שהדגימה לנו הכנו את הכנאפה בעצמנו.
תוכלו להתרשם מהתמונות איזה סדנה נפלאה זו היתה.

עוגת גבינה אפויה עם קראמבל שקדים

אחרי הסדנה החלטתי להכין עוגת גבינה אפויה עם קראמבל שקדים.

אסטלה הדגימה לנו איך מכינים כנאפה. ראשית הדגימה איך מכינים את הגבינה, והכינה את הכנאפה. לאחר מכן הכינה מרציפן משקדים עם דובדבנים בסגנון קאליסון צרפתי, שהיה משובח בטעמו! אחרי שהדגימה לנו הכנו את הכנאפה בעצמנו. אם אתם מתכננים להכין את הגבינה בעצמכם, והגבינה יוצאת חלום. אחרי שאתם מרתיחים את הגבינה, מוסיפים את החומץ אין לערבב את החלב, לתת לו להפוך לגושים. תכבו את האש ותחכו עד שהגבינה תיפרד ואז להעביר לנייר סינון. בתום ההדגמה הכנו כנאפה בעצמנו לפי ההוראות של אסטלה. אחרי הסדנה החלטתי להכין עוגת גבינה אפויה עם קראמבל שקדים.

טוב, תשמעו סיפור, הכנתי את העוגה ולא הספקתי לצלם,
הילדים באו ביום שבת והעוגה עומדת שלמה,
"אמא" עוגת הגבינה עם הקראמבל הזה למעלה נראית נהדר אפשר חתיכה?"
"לא, עוד לא הספקתי לצלם"
טוב, כשהנסיך מחליט על לחץ אז לא מפריע לו כלום
ובסוף התפשרתי על חתיכה אחת.
עוגת גבינה אפויה עם קראמבל שקדים

הילד טעם מהעוגה התחיל להשמיע קולות של הנאה והודיע
"זו עוגת הגבינה הכי טעימה שאכלתי בחיים!"

בואו תשמעו איך מכינים את העוגה.
מתחילים להכין בצק פריך עם שקדים טחונים.
השתמשתי בשקדים טחונים של "מיה".
מכינים את הבצק במעבד מזון,
כשהבצק עדיין פירורי מעבירים לתבנית
ומשטחים את הבצק בתבנית עם בצק גם על הדפנות.
לא מקרר ולא כלום, ישר לתבנית.

עוגת גבינה אפויה עם קראמבל שקדים

שמתי נייר אפיה על הדפנות שיהיה יותר קל לשלוף את העוגה.
אחרי ששיטחתי את הבצק, שמים את התבנית עם הבצק במקרר
עד שמכינים מלית גבינה.
מוציאים התבנית מהמקרר, יוצקים את הגבינה על הבצק.
מכינים גם את הקרמאבל עם השקדים הפרוסים המולבנים,

עוגת גבינה אפויה עם קראמבל שקדים

ומפזרים על העוגה מלמעלה.
השקדים עם הבצק והחמאה יוצרים שכבה חלומית!
אתם יוכלים לראות בתמונה איך פרוסות השקדים נשארו שלמות
מתערבבות עם הבצק,
שכבת הקראמבל יוצאת פשוט מושלמת!

עוגת גבינה אפויה עם קראמבל שקדים

 

עוד מתכונים לשבועות תמצאו כאן
מתכונים לשבועות

 

הבצק שלמטה רך כי ומלא בשקדים טחונים גם,
שכבת הגבינה עם הדובדבנים
וקראמבל השקדים יוצרים ביס מושלם!
שתדעו שנהניתי מאד להשתמש במוצרים של "מיה"
מה גם שהמוצרים של "מיה" הם ללא גלוטן,
ומסייעים לשמירה על אורח חיים בריא.

עוגת גבינה אפויה עם קראמבל שקדים

עוד מתכונים לעוגות גבינה
רק ללחוץ כאן – עוגות גבינה

ואם אתם מחפשים עוד מתכונים רק ללחוץ – שבועות

לעוד מתכונים עם דובדבנים רק לחצו כאן
מתכונים עם דובדבנים

רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל

בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי

עוגת גבינה אפויה עם קראמבל שקדים

עוגת גבינה אפויה עם קראמבל שקדים

 

צריך בשביל עוגת גבינה אפויה עם קראמבל שקדים?

סוויט טיפ:
כדי שיהיה קל לשלוף את העוגה, שימו נייר אפיה על התבנית ומסביב לשוליים.
מתחילים להכין את תחתית הבצק.
אחרי שהבצק מוכן משטחים בתבנית ומכניסים למקרר.
בזמן הזה מכינים את הגבינה.
מוציאים התבנית מהמקרר ויוצקים את הגבינה על התחתית.
מוסיפים הדובדבנים, מכינים הקראמבל, מפזרים ולתנור.
העוגה הכי מיוחדת שתכינו לחג!
הכמות לתבנית 22

לתחתית הבצק
חצי כוס קמח תופח
100 גרם שקדים מולבנים טחונים-מיה
חצי כוס סוכר
1 חלמון
100 גרם חמאה

מלית הגבינה:
3 ביצים
כוס סוכר
500 גרם גבינה 9%
1 שמנת מתוקה
1 אינסטנט פודינג וניל – מיה
2 כפות קורנפלור – מיה
כ-20 דובדבנים מגולענים ללא גרעינים.

לקראמבל שקדים:
50 גרם חמאה
100 גרם שקדים פרוסים מולבנים – מיה
חצי כוס סוכר חום
חצי כוס קמח
לקישוט – אבקת סוכר

איך מכינים עוגת גבינה אפויה עם קראמבל שקדים?
מכינים את הבצק.
שמים  במעבד מזון את כל החומרים, שני סיבובים וכשהכל נעשה פירורים, מוציאים.
אם אין לכם מעבד מזון, מערבבים את כל החומרים ביחד אבל לא ללוש הרבה זמן.
לצפות תבנית אפייה עם נייר אפיה גם בתחתית וגם בשוליים.
לצפות את תחתית העוגה עם הבצק פריך ולעלות עם הבצק גם על השוליים.
להכניס למקרר את תבנית הבצק.
במיקסר מקציפים את הביצים עם הסוכר לקצף בהיר ואוורירי.
מוסיפים שמנת מתוקה ומערבבים.
מוסיפים את הגבינה ומערבבים.

מוסיפים את האינסטנט פודינג וניל והקורנפלור ומערבבים היטב.
ממליצה לסנן את הקורנפלור כדי שלא יהיו גושים בגבינה.
מוציאים תבנית הבצק מהמקרר ויוצקים הגבינה על הבצק.
חותכים הדובדבנים לשניים ומסדרים על הגבינה את הדובדבנים.
בזמן הזה תדליקו את התנור ל – 160 מעלות.

מכינים את הקראמבל:
בקערה אחת שמים הכל ביחד, קמח, סוכר, חמאה ושקדים ומערבבים הכל ביחד,
לעטוף את השקדים עם הסוכר והחמאה.
לפזר את הקרמאבל על הדובדבנים.
לתנור שחומם מראש ל – 160 מעלות להכניס את העוגה.
לאפות כשעה עד שעה ורבע, בגלל הקראמבל לא תראו אם העוגה מוכנה,
קחו קיסם ארוך/שיפוד ואם הקיסם יוצא יבש להוציא את העוגה,
שימו לב שלא תהייה הרבה שלא תתייבש יתר על המידה.
אם אתם מזיזים את העוגה והיא רוטטת באמצע והקיסם יבש, זה מעולה, תוציאו אותה.
לקרר אותה בחוץ ואחרי זה לכמה שעות למקרר.
לפני ההגשה לפזר אבקת סוכר.
העוגה הכי מיוחדת לחג השבועות! תהנו!

רוצים לדעת באיזה כוס אני משתמשת במתכונים שלי? לחצו כאן

הכנתם את המתכון?
צלמו ושלחו לי לוואטספ או לאינסטגרם או לפייסבוק על מנת שאוכל לראות,
לתייג אתכם ולפרגן בחזרה!

אהבתם? יופי. שתפו את המתכון.

באינסטגרם שלי כבר הייתם? בואו. טעים שם

 לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט

מי רוצה מתכונים ישירות לווטצא'פ? רק ללחוץ כאן

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק
בסוויט דוּלי
 SWEET DOOLY  
תודה רבה!!

תגובות פייסבוק

עוד דברים טובים מהסוויט

תפריט נגישות

המתכון נשמר
במחברת המתכונים