מתכונים לארטיקים וקרטיבים בייתים הכנתי כי המציאות דרשה.
השבוע, נשארו על השולחן שלוש בננות שהיו כבר ממש מעוכות.
הבת שלי לקחה אותן ואמרה "אמא אני זורקת את הבננות לפח הן ממש מעוכות"
"לאאאאא" עצרתי אותה "נעשה מהבננות ארטיקים"
"אמא את לא נורמאלית!"
"נורמאלית-נורמאלית, אחרי שתטעמי תגידי אמא צודקת"
אז במקום לזרוק בננות מעוכות לפח, תחתכו לקוביות ותקפיאו.
מתכונים לארטיקים וקרטיבים בייתים
מה צריך בשביל להכין ארטיק או קרטיב בייתי?
ראשית אנו זקוקים לבלנדר חזק שיעשה את העבודה, גם מערבל מוט מתאים,
אבל צריך להיזהר עם קוביות הקרח.
אם אתם מחפשים בלנדר ידני איכותי תוכלו למצוא כאן
בלנדר שוויצרי איכותי – במיקס – במחיר מיוחד ללקוחות סוויט דולי
רק ללחוץ כאן – במיקס בלנדר מוט ידני איכותי רב תכליתי
אז איך מכינים ארטיקים וקרטיבים בייתים?
להכנת ארטיקים או קרטיבים משתמשים בפירות קלופים.
פירות: בננה, מנגו, שזיפים, אבטיח, מלון וכל פרי שאתם אוהבים.
תותים או דובדבנים שהם פרי עונתי,
ניתן לקנות בעונה ולהקפיא בשקיות קטנות וככה יהיה לכם פרי למשך כל השנה.
ניתן להשתמש בחלב רגיל, חלב שקדים, חלב עזים, חלב סויה, חלב קוקוס, חלב שיבולת שועל, חלב שקדים,
כולם יכולים להיות בסיס לקרטיבים או לארטיקים, שלא לדבר על יוגורטים טבעיים.
ניתן להוסיף מים קרים, מיץ תפוזים, או חלב.
שמים בבלנד את הפירות, הנוזלים ומפעילים.
אחרי שיש לנו תערובת מעבירים לתבניות ארטיקים ומקפיאים.
מתכון לארטיק בננה:
1 בננה
1 תמר – שמקפיץ את טעם הבננה
1 יוגורט או קרם קוקוס לטבעוניים
בבלנדר טוחנים הכל ביחד ומקפיאים בתבניות של ארטיקים. נהדר!
מתכון לקרטיב שזיפים ובננה
1 בננה
2 שזיפים
מים או חלב או קרם קוקוס ולבלנדר.
אפשר להכין קרטיב רק עם שזיפים.
טוחנים שזיפים עם נוזלים שבחרתם
מים, או חלב או יוגורט.
אם זה חמצמץ מדי לכם
תוסיפו כפית אבקת סוכר.
נהדר!
קחו קוביות אבטיח ותרסקו בבלנדר
תוסיפו דובונים
ולא צריך לבזבז שום 12 שקל על קרטיב דובונים!
יש גם קרטיב עם ענבים
טוחנים היטב ענבים עם מעט מים
ומעבירים לתבניות קרטיב להקפאה.
בתמונה שלפניכם הקפאתי בתבניות סיליקון
קרם קוקוס עם דובדבנים – ביסים נהדרים של גלידה!
לעוד מתכונים טעימים ומהירים של קרטיבים וארטיקים רק לחצו כאן
איך מכינים קרטיבים בבית
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
אגב, הכנתי גם קרטיב סלק וגזר.
בבלנדר טחנתי סלק וגזר והקפאתי
אני אהבתי מאד!
ומתכונים נוספים לגלידות אפשר למצוא כאן
מתכונים לגלידות ארטיקים וקרטיבים