לחמניות תרד, לחמניות שמרים ממולאות בתרד פרווה, הכנתי אחרי שאכלתי בשוק בנצרת, פטאייר במילוי תרד.
מכירים את המשולשים החלומיים האלה של הפטאייר? משולשי בצק שמרים עם מילוי תרד.
לפעמים מכינים אותם גם עם מנגולד או אפילו עם בשר.
כל ביס שהתענגתי עליו היה לי ברור שאני חוזרת הביתה ומכינה.
רק שבמקום להכין משולשים, הכנתי לחמניות ממולאות תרד.
לחמניות רכות, עסיסיות, מלאות בתרד, כל ביס חלום!
עכשיו רק שתדעו, אם יש משהו שאני לא אוהבת זה הפתעות. כן-כן גם הפתעות טובות.
אל תפתיעו אותי. טוב, פרחים לשבת זה לא הפתעה, אני מדברת על מגה-הפתעות.
המשפחה שלי יודעת בשום-פנים-ואופן לא עושים לי מסיבות הפתעה ליומולדת. אין מצב.
לא אוהבת שמפילים עלי פצצות גם אם הן מלאות בשמחה.
למה אני מספרת לכם את זה? כי אחרי ביס אחד בלחמניה יש הפתעה טעימה.
הפתעה כזו אני מתה עליה!
לחמניות תרד, לחמניות שמרים ממולאות בתרד פרווה, מתחילים עם בצק שמרים.
איך מכינים בצק שמרים מעולה? יש גם סרט וגם מתכון כאן: מתכון לחלות שבת מבצק שמרים
אם אתם מחפשים מתכון ללחמניות מהירות
לחמניות זיתים מהירות שכבשו את הרשת הן הלחמניות שלכן
לחמניות זיתים מהירות
עוד מתכונים ללחמים ולחמניות כאן
מתכונים למאפים ולחמים
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
לחמניות תרד, לחמניות שמרים ממולאות בתרד פרווה
מה צריך בשביל להכין לחמניות תרד?
חצי קילו ק"ג קמח לבן
שמרים טריים (25 גרם)
פחות מרבע כוס סוכר (25 גרם)
1/4 כוס שמן זית או קנולה
1 ביצה גודל L
כ- 1 כוסות מים פושרים
כף מחוקה של מלח
מילוי התרד:
קילו תרד טרי שטוף
מעט שמן זית
2 בצל חתוך לקוביות
מלח ופלפל
כף לימון סחוט
מטגנים את הבצל עם השמן עד שהבצל נעשה שקוף.
חותכים את התרד קצוץ קצוץ ומכניסים למחבת
מערבבים ומבשלים את התרד עד שהתרד מאבד מנפחו.
מוסיפים מלח פלפל ואת הלימון הסחוט ומבשלים עוד כחמש דקות.
מורידים מהאש ומקררים.
לקישוט:
ביצה טרופה,
שומשום, גרעיני חמניה.
איך מכינים לחמניות תרד?
בקערת המיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים וסוכר ומערבבים.
מוסיפים את הביצים השמן והמים ונותנים למיקסר לעבוד על מהירות בינונית גבוהה לפחות שבע דקות.
אחרי חמש דקות מוסיפים את המלח ונותנים למיקסר לעבוד עוד שלוש ארבע דקות לפחות.
אחרי הלישה מגיע שלב ההתפחה.
שתי אפשרויות: לילה במקרר או שעה עד שעה וחצי בחוץ עד שהבצק מכפיל נפחו.
לאחר התפחה ראשונה לשים את הבצק שוב להוצאת האוויר
לחלק את הבצק לשלוש רולדות וכל רולדה לחתוך כ-10 יחידות ולכסות את כל הבצק עם מגבת מטבח.
מכל כדור נכין לחמניה.
מרדדים את כדור הבצק, שמים בתוך הבצק כפית מהמלית, סוגרים מכל הצדדים,
ומגלגלים לכדור על משטח העבודה.
מניחים בתבנית, מכסים את התבנית במגבת מטבח וממשיכים למלא את הכדור הבא.
לאחר הלחמניות מוכנות מברישים בביצה טרופה מכסים עם מגבת מטבח ונותנים ללחמניות התרד פרווה, לתפוח עוד כשעה.
לפני שמכניסים לתנור אפשר לפזר שומשום או גרעיני חמניה.
בתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות אופים כעשרים וחמש דקות עד שהלחמניות מזהיבות.
לאחר שהוצאתם מהתנור לקרר אתת הלחמניות או לאכול בהנאה מרובה.
תהנו מכל ביס!