קומפוט לפתן פירות וג'לי ללא סוכר
קומפוט או לפתן פירות הוא מתכון נוסטלגי וקלאסי בארוחות חגיגיות.
בדרך כלל בארוחות חגיגיות כשחמותי שואלת "מישהו רוצה קומפוט?"
לא תמיד כולם עונים, אבל בסוף, תמיד, כולם רוצים וגם מבקשים תוספת.
לא משנה איזה מוס או קינוח יהיה על השולחן,
לקומפוט או ללפתן הפירות מקום של כבוד.
בדרך כלל מכינים את הקומפוט עם פירות,
חמותי נוהגת להעשיר את הקומפוט עם אבקת ג'לי ולכן לא מוסיפים סוכר לקומפוט.
את הקומפוט או לפתן הפירות נוהגים להכין מפירות,
אבל אם נשארו לכם פירות במקרר עוד יותר טוב.
זה מה שקרה אצלי בפעם האחרונה,
נשארו לי ענבים שהיו ממש מסמורטטים אבל אל תספרו בחייכם,
אז במקום לזרוק, הוספתי תפוחים, שזיפים יבשים, משמשים יבשים
וכך זכו בני הבית לקומפוט לפתן פירות עם ג'לי ללא סוכר.
הטריק להוסיף ג'לי לקומפוט או ללפתן הפירות הוא נהדר.
המתיקות של הג'לי חוסכת את תוספת הסוכר לקומפוט.
מבשלים את הפירות עם המים בלי סוכר, כמו שאתם רואים בתמונה.
חשוב גם איך אתם אוהבים את הקומפוט שלכם,
אצלנו אוהיבם את הקומפוט לא בטון.
למרות הג'לי הוא לא מוצק כמו ג'לי
תלוי בכמות המים שתוסיפו לקומפוט.
מתכון לקומפוט לפתן פירות עם ג'לי ללא סוכר
אם אתם מחפשים עוד מתכונים לקינוחי כוסות
רק ללחוץ כאן – קינוחי כוסות
ואם אתם לא יודעים מה לבחור בבקשה תפריט מתכונים מחכה לכם
תפריט מתכונים
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
קומפוט לפתן פירות וג'לי ללא סוכר


מה צריך בשביל מתכון לקומפוט לפתן פירות עם ג'לי ללא סוכר?
2 תפוחים חתוכים לריבועים
חצי כוס צימוקים או ענבים שנשארו במקרר
10 שזיפים יבשים
10 מישמשים יבשים
וכל פרי אחר שעולה בדעתכם
1 שקית ג'לי
5 כוסות מים
איך מכינים מתכון לקומפוט לפתן פירות עם ג'לי ללא סוכר?
שמים בסיר את כל הפירות עם המים ומבשלים.
מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה.
סוגרים את האש, מרוקנים את הפירות מהסיר.
לסיר עם המים מוסיפים את הג'לי ומערבבים היטב.
מוסיפים את הפירות מערבבים,
מעבירים לכוסות או לקערה אחת גדולה ומכניסים לקירור במקרר.
מגישים לשולחן ורואים איך פתאם כולם אוהבים קומפוט.