עוגות שמרים עם פרג ושוקולד, אלה גם עוגות וגם עוגיות אישיות וטעימות, כמו רוגלך אבל ממולאות בשוקולד וגם בפרג.
ראיתי את הכנת העוגיות האלה ברשת ומאד אהבתי את הצורה שהכינו אותן והחלטתי לנסות גם.
אין כמו ריח של מאפי שמרים בתנור שממלאים את הבית. הכי טעים!
בואו תראו שלב אחרי שלב איך מכינים את העוגיות היפות האלה.
אתם עוקבים אחרי באינסטגרם נכון?
אם לא – בואו לכאן – האינסטגרם של סוויטדולי
קודם מכינים בצק שמרים רגיל
על בצק השמרים מורחים ממרח שוקולד
רוצים לדעת איך מכינים מלית פרג?
הכנתי לכם פוסט עם מדריך ואת הכל תמצאו כאן – מלית פרג למילוי עוגות קלה להכנה
אחרי שמורחים את הפרג על השוקולד,
מגלגלים לרולדה ארוכה וחותכים לעוגיות.
לוחצים על אמצע העוגיה עם ידית מעץ
על מנת ליצור עוגיה מיוחדת
על כל עוגיה לוחצים באמצע
הנה כדי שתראו בבירור איך הכנתי
את עוגיות השמרים עם השוקולד והפרג

מעבירים לתבנית אפייה,
נותנים לבצק לתפוח שוב ולתנור
לאחר האפייה הן נפתחות והשוקולד והפרג
שממלאים את העוגיה ממלאים את הפה בטעמים נהדרים.
לעוד מתכונים של עוגות שמרים רק ללחוץ כאן – מתכונים לעוגות שמרים
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
נרשמתם כבר לקבוצת הווטצ'אפ למתכונים?
בואו – לחצו כאן – קבוצת ווטצ'אפ למתכונים
עוגות שמרים עם פרג ושוקולד
מה צריך בשביל שמרים שוקולד ופרג?
לבצק:
500 גרם קמח
כף וחצי שמרים יבשים
100 גרם חמאה מומסת לא חמה
150 מל' חלב פושר– כשלוש רבעי כוס
75 גרם סוכר – כשלוש רבעי כוס
2 ביצים
קורט מלח
ביצה טרופה לציפוי
למילוי הפרג
300 גרם פרג טחון טרי
150 גרם חמאה מומסת לא חמה
1 כוס חלב
1 כוס סוכר
מקל וניל
גרידת לימון מלימון אחד
2 כוסות ממרח שוקולד
1 ביצה טרופה למריחה על הבצק
זיגוג לאחר האפיה:
חצי כוס סוכר
חצי כוס מים
1 סוכר וניל
2-3 טיפות לימון
איך מכינים עוגות שמרים שוקולד ופרג?
מכינים בצק שמרים.
אחרי שהבצק תפח, מחלקים את הבצק שמרים לשלושה כדורים.
כדור אחד פורסים ליריעה מלבנית
נעבוד לרוחב הבצק יהיה יותר קל.
מורחים את שכבת השוקולד, מורחים את שכבת הפרג ומתחילים לגלגל לרולדה.
מכינים שלוש רולדות.
חותכים כל רולדה לפרוסות רחבות.
עם ידית של כף מעץ לוחצים באמצע הפרוסה ויש לנו צורה נפלאה לעוגות השמרים שלנו.
מרפדים תבנית בנייר אפיה ומניחים את העוגיות עם מרווחים ביניהם.
מורחים ביצה טרופה על העוגיות ומניחים להן לתפוח עוד כחצי שעה.
לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, מכניסים את העוגיות ואופים כ-30-35 דקות עד שהעוגיות משחימות.
בזמן שהעוגיות בתנור, הריח שממלא את הבית פשוט הורס ואנחנו נכין בינתיים את הזיגוג.
שמים בסיר על האש את כל החומרים, מביאים לרתיחה ומכבים את האש.
כשהעוגיות מוכנות, מוציאים מהתנור,
מורחים זיגוג על העוגיות ואם בני הבית מתנפלים על העוגיות זה הגיוני ונורמאלי כי הריח משגע והטעם גן עדן.
תהנו אהובות ואהובים!