מתכונים
סוויטשופ
בונבונים
עוגות שמרים עם פרג ושוקולד

עוגיות שמרים ממולאות פרג ושוקלד בצורה שעוד לא הכרתם

שתף
הדפסה
שמרים עם פרג ושוקולד
מה צריך

לבצק:
500 גרם קמח
כף וחצי שמרים יבשים
100 גרם חמאה מומסת לא חמה
150 מל' חלב פושר– כשלוש רבעי כוס
75 גרם סוכר – כשלוש רבעי כוס
2 ביצים
קורט מלח

ביצה טרופה לציפוי

למילוי הפרג
300 גרם פרג טחון טרי
150 גרם חמאה מומסת לא חמה
1 כוס חלב
1 כוס סוכר
מקל וניל
גרידת לימון מלימון אחד

2 כוסות ממרח שוקולד

1 ביצה טרופה למריחה על הבצק

זיגוג לאחר האפיה:
חצי כוס סוכר
חצי כוס מים
1 סוכר וניל
2-3 טיפות לימון

סוויט טיפ

לגירסה פרווה יש להחליף את החמאה בנטורינה,
את החלב יש להחליף במים

מה צריך

לבצק:
500 גרם קמח
כף וחצי שמרים יבשים
100 גרם חמאה מומסת לא חמה
150 מל' חלב פושר– כשלוש רבעי כוס
75 גרם סוכר – כשלוש רבעי כוס
2 ביצים
קורט מלח

ביצה טרופה לציפוי

למילוי הפרג
300 גרם פרג טחון טרי
150 גרם חמאה מומסת לא חמה
1 כוס חלב
1 כוס סוכר
מקל וניל
גרידת לימון מלימון אחד

2 כוסות ממרח שוקולד

1 ביצה טרופה למריחה על הבצק

זיגוג לאחר האפיה:
חצי כוס סוכר
חצי כוס מים
1 סוכר וניל
2-3 טיפות לימון

סוויט טיפ

לגירסה פרווה יש להחליף את החמאה בנטורינה,
את החלב יש להחליף במים

שמרים עם פרג ושוקולד

עוגות שמרים עם פרג ושוקולד, אלה גם עוגות וגם עוגיות אישיות וטעימות,  כמו רוגלך אבל ממולאות בשוקולד וגם בפרג.

ראיתי את הכנת העוגיות האלה ברשת ומאד אהבתי את הצורה שהכינו אותן והחלטתי לנסות גם.

אין כמו ריח של מאפי שמרים בתנור שממלאים את הבית. הכי טעים!
בואו תראו שלב אחרי שלב איך מכינים את העוגיות היפות האלה.

אתם עוקבים אחרי באינסטגרם נכון?
אם לא – בואו לכאן – האינסטגרם של סוויטדולי

 

קודם מכינים בצק שמרים רגיל
על בצק השמרים מורחים ממרח שוקולד
שמרים עם פרג ושוקולדעל השוקולד מורחים ממרח פרג,
רוצים לדעת איך מכינים מלית פרג?

הכנתי לכם פוסט עם מדריך ואת הכל תמצאו כאן – מלית פרג למילוי עוגות קלה להכנהשמרים עם פרג ושוקולד
אחרי שמורחים את הפרג על השוקולד,
מגלגלים לרולדה ארוכה וחותכים לעוגיות.
לוחצים על אמצע העוגיה עם ידית מעץ
על מנת ליצור עוגיה מיוחדת
שמרים עם פרג ושוקולד

על כל עוגיה לוחצים באמצע

הנה כדי שתראו בבירור איך הכנתי
את עוגיות השמרים עם השוקולד והפרג

שמרים עם פרג ושוקולד

מעבירים לתבנית אפייה,
נותנים לבצק לתפוח שוב ולתנורשמרים עם פרג ושוקולדיצאו מהתנור
לאחר האפייה הן נפתחות והשוקולד והפרג
שממלאים את העוגיה ממלאים את הפה בטעמים נהדרים.

שמרים עם פרג ושוקולד

לעוד מתכונים של עוגות שמרים רק ללחוץ כאן – מתכונים לעוגות שמרים

רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל

בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי

נרשמתם כבר לקבוצת הווטצ'אפ למתכונים?
בואו – לחצו כאן – קבוצת ווטצ'אפ למתכונים
שמרים עם פרג ושוקולד

עוגות שמרים עם פרג ושוקולד

 

מה צריך בשביל  שמרים שוקולד ופרג?

לבצק:
500 גרם קמח
כף וחצי שמרים יבשים
100 גרם חמאה מומסת לא חמה
150 מל' חלב פושר– כשלוש רבעי כוס
75 גרם סוכר – כשלוש רבעי כוס
2 ביצים
קורט מלח

ביצה טרופה לציפוי

למילוי הפרג
300 גרם פרג טחון טרי
150 גרם חמאה מומסת לא חמה
1 כוס חלב
1 כוס סוכר
מקל וניל
גרידת לימון מלימון אחד

2 כוסות ממרח שוקולד

1 ביצה טרופה למריחה על הבצק

זיגוג לאחר האפיה:
חצי כוס סוכר
חצי כוס מים
1 סוכר וניל
2-3 טיפות לימון

איך מכינים עוגות שמרים שוקולד ופרג?

מכינים בצק שמרים.

בקערת המיקסר שמים קמח, שמרים וסוכר ומערבלים כדקה. מוסיפים את המלח ועוד סיבוב במיקסר.
מוסיפים את החומרים הרטובים:  ביצים, חמאה ובסוף כוס חלב פושר.
נותנים למיקסר לעבוד כעשר דקות עד שהבצק רך ואחיד.
מוציאים מהמיקסר, שמים את הבצק בקערה מכוסה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.לפחות שעה – שעה וחצי.
אחרי שהבצק תפח, מחלקים את הבצק שמרים לשלושה כדורים.

כדור אחד פורסים ליריעה מלבנית
נעבוד לרוחב הבצק יהיה יותר קל.
מורחים את שכבת השוקולד, מורחים את שכבת הפרג ומתחילים לגלגל לרולדה.

מכינים שלוש רולדות.
חותכים כל רולדה לפרוסות רחבות.
עם ידית של כף מעץ לוחצים באמצע הפרוסה ויש לנו צורה נפלאה לעוגות השמרים שלנו.
מרפדים תבנית בנייר אפיה ומניחים את העוגיות עם מרווחים ביניהם.
מורחים ביצה טרופה על העוגיות ומניחים להן לתפוח עוד כחצי שעה.
לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, מכניסים את העוגיות ואופים כ-30-35 דקות עד שהעוגיות משחימות.
בזמן שהעוגיות בתנור, הריח שממלא את הבית פשוט הורס ואנחנו נכין בינתיים את הזיגוג.
שמים בסיר על האש את כל החומרים, מביאים לרתיחה ומכבים את האש.
כשהעוגיות מוכנות, מוציאים מהתנור,
מורחים זיגוג על העוגיות ואם בני הבית מתנפלים על העוגיות זה הגיוני ונורמאלי כי הריח משגע והטעם גן עדן.
תהנו אהובות ואהובים!

רוצים לדעת באיזה כוס אני משתמשת במתכונים שלי? לחצו כאן

הכנתם את המתכון?
צלמו ושלחו לי לוואטספ או לאינסטגרם או לפייסבוק על מנת שאוכל לראות,
לתייג אתכם ולפרגן בחזרה!

אהבתם? יופי. שתפו את המתכון.

שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

באינסטגרם שלי כבר הייתם? בואו. טעים שם

 לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט

מי רוצה מתכונים ישירות לווטצא'פ? רק ללחוץ כאן

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק
בסוויט דוּלי
 SWEET DOOLY  
תודה רבה!!

תגובות פייסבוק

עוד דברים טובים מהסוויט

המתכון נשמר
במחברת המתכונים
רוצים לקבל מתכונים טעימים ושווים ישר למייל?