מתכונים
סוויטשופ
בונבונים

חלה טבעונית מקמח כוסמין

איך מכינים חלה טבעונית עם ילדים שלומדים על הדרך שפה חדשה

שתף
הדפסה
חלה טבעונית מקמח כוסמין
מה צריך

כוס וחצי קמח כוסמין רגיל (הכוונה לא מלא)
2 כוסות קמח לבן – סה"כ 500 גרם קמח שזה כ – 3.5 כוסות קמח
שמרים טריים (25 גרם) כ-2 כפיות או 9 גרם שמרים יבשים
חצי כוס סוכר
שליש כוס שמן
כוס – כוס ורבע מים מים חמים
קורט מלח

להברשה על החלה:
רבע כוס מים
2 כפות מייפל

סוויט טיפ

דניאל מערבבת קמח כוסמין עם קמח לבן.
סה"כ כמות הקמח חצי קילו קמח שזה שלוש וחצי כוסות קמח.
דניאל משתמשת ב-2 כוסות קמח לבן והיתר קמח כוסמין.
קמח הכוסמין שותה הרבה מים,

במתכון כתוב כוס מים אם הבצק קשה מדי יש להוסיף עוד רבע כוס מים.

מה צריך

כוס וחצי קמח כוסמין רגיל (הכוונה לא מלא)
2 כוסות קמח לבן – סה"כ 500 גרם קמח שזה כ – 3.5 כוסות קמח
שמרים טריים (25 גרם) כ-2 כפיות או 9 גרם שמרים יבשים
חצי כוס סוכר
שליש כוס שמן
כוס – כוס ורבע מים מים חמים
קורט מלח

להברשה על החלה:
רבע כוס מים
2 כפות מייפל

סוויט טיפ

דניאל מערבבת קמח כוסמין עם קמח לבן.
סה"כ כמות הקמח חצי קילו קמח שזה שלוש וחצי כוסות קמח.
דניאל משתמשת ב-2 כוסות קמח לבן והיתר קמח כוסמין.
קמח הכוסמין שותה הרבה מים,

במתכון כתוב כוס מים אם הבצק קשה מדי יש להוסיף עוד רבע כוס מים.

חלה טבעונית מקמח כוסמין

חלה טבעונית מקמח כוסמין מכינה דניאל אחיינתי הנהדרת מדי שבת עם הילדים שלה,
כחלק משיטת החינוך שהיא מאמינה בה, חינוך מונטסורי,  או על למידה רב- חושית.
בצורה זו היא מחזקת את הקשר לילד דרך מגע בבצק וריח עוגה בתנור.
איך דניאל אומרת?
"כשלאו נולד, הייתי מושיבה את לאו בכיסא אוכל שלו לידי,
מראה לו מה אני עושה ונותנת לו חתיכת בצק או ספגטי מבושל כדי שתהיה לי דקה פנויה".חלה טבעונית מקמח כוסמין

"כשאחותו נולדה, שניהם השתתפו בתהליכי בישול ואפייה וההתלהבות גברה פי כמה.
הם היו מאושרים להכניס שוקולד צ'יפס לתוך בלילת מאפינס,
לערבב רכיבים בקערה, לחקור קמח מכל כיוון וצורה.
על הדרך הרווחנו מוטוריקה עדינה, סדר פעולות, יכולת ריכוז וגם תיקון כשמשהו נשפך.
ככל שיותר חושים מעורבים בתהליך, כך הלמידה יותר משמעותית וחזקה".

חלה טבעונית מקמח כוסמין

"אני אוהבת להכין להם בצק ביתי
שהם יכולים לתקוע בו כל מה שזז: פסטה, חרוזי זכוכית, קטניות, קשים גזורים ועוד."
חלה טבעונית מקמח כוסמין
"להיט הבית שלנו הוא בצק שמרים, שלראות אותו אחרי התפחה זה קסם לחלוטין!"
חלה טבעונית מקמח כוסמין"אבל יש עוד יתרון והוא נפלא במיוחד. על פי הפסיכולוגיה ההתפתחותית,
השנים הראשונות של הילד חשובות במיוחד לקשר שנבנה איתנו וילווה אותו בהמשך.
הילדים שלנו מרותקים מכל מה שקשור בעולם שלנו, עולם המבוגרים.
הם רוצים להיות שותפים שלנו וללמוד מאתנו.
זה עוזר להם לבנות בסיס היקשרותי חזק אלינו, שממנו הם יכולים לצאת וללמוד על עצמם."

חלה טבעונית מקמח כוסמין

ביום רביעי הקרוב דניאל מעבירה סדנת אונליין של הורות ב"שפה"
שזה תקשורת אמפטית המשלבת היקשרות, תקשורת מקרבת ופסיכולוגיה חיובית,
מי שרוצה עוד פרטים מוזמן לכאן

אז זכרו, עצמאות, זרימה, היקשרות, ויאללה לכו להכין משהו טעים עם הילדים!

לעוד מתכונים טבעוניים לחצו כאן
מתכונים טבעוניים

לעוד מתכונים עם ילדים לחצו כאן
מתכונים לילדים

אתם מוזמנים לקהילת האוכל – אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי

הפוסט זכה לכזו הצלחה שגם הגיע למומלצים של גוגל!
חלה טבעונית מקמח כוסמין

חלה טבעונית מקמח כוסמין

חלה טבעונית מקמח כוסמין

סוויט טיפ:
דניאל מערבבת קמח כוסמין עם קמח לבן.
סה"כ כמות הקמח חצי קילו קמח שזה שלוש וחצי כוסות קמח.
דניאל משתמשת ב-2 כוסות קמח לבן והיתר קמח כוסמין.
קמח הכוסמין שותה הרבה מים,

במתכון כתוב כוס מים אם הבצק קשה מדי יש להוסיף עוד רבע כוס מים.

מה צריך בשביל להכין חלה טבעונית מקמח כוסמין?

כוס וחצי קמח כוסמין רגיל (הכוונה לא מלא)
2 כוסות קמח לבן – סה"כ 500 גרם קמח שזה כ – 3.5 כוסות קמח
שמרים טריים (25 גרם) כ-2 כפיות או 9 גרם שמרים יבשים
חצי כוס סוכר
שליש כוס שמן
כוס – כוס ורבע מים מים חמים
קורט מלח

להברשה על החלה:
רבע כוס מים
2 כפות מייפל

איך מכינים חלה טבעונית מקמח כוסמין?

בקערת המיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים, שמן וסוכר ומערבבים.
מוסיפים את המים ונותנים למיקסר לעבוד על מהירות בינונית גבוהה לפחות עשר דקות.
אם הבצק קשה מדי אפשר להוסיף עוד רבע כוס מים.
אחרי חמש דקות מוסיפים את המלח ונותנים למיקסר לעבוד עוד חמש דקות לפחות.
כשהבצק גמיש, משאירים את הבצק בקערה של המיקסר,
מכסים במגבת מטבח ומכניסים לתנור ללא חימום! לשעה.

אחרי שעה, מדליקים את התנור ל-180 מעלות כדי שיתחמם ובינתיים מכינים את החלות.

מחלקים את הבצק לשני כדורים, מכל כדור נכין חלה.
כל כדור מחלקים לשלושה חלקים ויוצרים רולדות ארוכות.
וקולעים את הבצק לצמה ארוכה, יש לוודא שהבצק לא נקרע.
מקפלים את הקצוות פנימה.

לאחר שהחלה מוכנה, לערבב בכוס את המים את המייפל ולהבריש את החלה.
ולתת לה לתפוח עוד כעשר דקות.
אחרי ההתפחה מברישים שוב את החלה עם המים והמייפל לפני שמכניסים שנית לתנור.
בתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות אופים כעשרים וחמש דקות עד שהחלה מזהיבה.
לאחר שהוצאתם את החלה מהתנור, הניחו על רשת לקרור.

רוצים לדעת באיזה כוס אני משתמשת במתכונים שלי? לחצו כאן

הכנתם את המתכון?
צלמו ושלחו לי לוואטספ או לאינסטגרם או לפייסבוק על מנת שאוכל לראות,
לתייג אתכם ולפרגן בחזרה!

אהבתם? יופי. שתפו את המתכון.
שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

באינסטגרם שלי כבר הייתם? בואו. טעים שם

 לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט

מי רוצה מתכונים ישירות לווטצא'פ? רק ללחוץ כאן

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק
בסוויט דוּלי
 SWEET DOOLY  
תודה רבה!!

תגובות פייסבוק

עוד דברים טובים מהסוויט

המתכון נשמר
במחברת המתכונים
רוצים לקבל מתכונים טעימים ושווים ישר למייל?