עוגיות שקדים ממולאות שוקולד הן עוגיות רכות, נימוחות, פשוט הורסות!
הכנתי את עוגיות השקדים עם מילוי שוקולד ומילוי ריבה,
או-אה איזו התלהבות היתה בבית.
"אמא, הן מצויינות!" אמרו המבקרים ואני לא צריכה יותר מזה.
מה שכן, אחרי האפייה השוקולד שמר על צורתו בצורה מושלמת,
הריבה קצת פחות, היא נספגה בעוגייה ולא נראתה משהו.
הוספתי עוד קצת ריבה מעל והבעיה נפתרה.
מבחינת הטעם זה חלום, אבל במשלוח מנות יש סכנה שהריבה תימרח
ולכן אני מציעה למשלוחי מנות להשתמש רק בשוקולד, בבית תאכלו את העוגיות עם הריבה – הן חלום!
הן נמסות בפה, רכות וטעימות.
להכין עוגיות שקדים ממולאות בשוקולד מאד קל
הבצק רך ונוח לעבודה .
אחרי שמכינים את הבצק קורצים עיגולים
ומשטחים אותם מעט על שולחן העבודה
יוצרים עיגולים בתוך כדורי הבצק
ממלאים בממרח שוקולד או ריבה
ומעבירים לאפייה לתנור
הוא שומר על הצורה.
תוכלו לראות כאן אחרי שהעוגיה קבלה ביס.
למתכונים נוספים לעוגיות לחצו כאן
– מתכונים לעוגיות
מחפשים עוד מתכונים לפורים\? בבקשה
מתכונים לפורים
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
רק ללחוץ כאן
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
ואם אתם מעוניינים להצטרף
רק ללחוץ כאן – ווטצאפ למתכונים
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
עוגיות שקדים ממולאות שוקולד
סוויט טיפ:
כמות העוגיות: כ – 30 עוגיות
מה צריך בשביל עוגיות שקדים ממולאות שוקולד?
2 כוסות קמח רגיל – כוס בינלאומית
חצי כוס אבקת סוכר
1 שקית סוכר וניל
רבע כוס קורנפלור
רבע כוס שקדים טחונים
200 גרם נטורינה
למילוי ממרח שוקולד או ריבה – מה שאתם מעדיפים
איך מכינים עוגיות שקדים ממולאות שוקולד?
שמים בקערה את כל החומרים היבשים ביחד.
אני מציעה לנפות את הקמח והקורנפלור ביחד זה יוצר בצק יותר הומוגני.
מוסיפים את אבקת הסוכר, הסוכר וניל, שקדים ומערבבים הכל ביחד.
מוסיפים את הנטורינה ולשים הכל ביחד.
אפשר במיקסר עם וו גיטרה או ללוש ביד זה ממש קל.
כשהבצק נהפך לגוש לשים במקרר לכחצי שעה.
מוציאים מהמקרר את הבצק ויוצרים עיגולים.
לאחר שהכנתם את העיגולים תמעכו אותם קלות כדי שהעוגיות יהיו שטוחות מעט.
עם ידית של כף מעץ תיצרו עיגולים בתוך הכדורים.
אני העברתי שוקולד למריחה לשקית זילוף וכך היה לי קל להזליף פנימה את השוקולד.
אפשר גם עם כפית. מזליפים שוקולד או ריבה מה שאתם אוהבים.
מעבירים את העוגיות לתבנית אפייה.
לתנור שחומם מראש ל – 180 ממעלות מכניסים את העוגיות ואופים כ-20 – 30 דקות,
אל תייבשו את העוגיות!
גם אם הן לבנות אפשר להוציא אותן מהתנור הן מתקשות בחוץ והן נהדרות.
שיהיה פורים שמח אהובות ואהובים!