פילו עם גבינה ודבש זה מסוג המאפים שאי אפשר להפסיק לאכול.
עלי פילו עם גבינה ודבש, זהו מאפה יווני בשם גאלאקטובוריקו – GALACTOBOURIKO.
אצלי אתם עוד תלמדו יוונית.
יש הקוראים לו "מאפה האלים" כי ביס אחד ואתם מרגישים בשמיים.
מאפה עלי פילו ממולא בגבינה עיזים עם רוטב דבש הוא פשוט חלומי!
עוטפים פרוסות גבינה בעלי פילו ואופים בתנור.
כשהמאפה יוצא מהתנור, יוצקים עליו דבש, מפזרים זרעי שומשום.
ביס אחד, הטעמים מתערבבים לכם בפה ואתם מתעלפים מעונג.
את המאפה אוכלים לאט-לאט
קוראים לזה ביוונית סיגה-סיגה, לאט-לאט.
אמרתי לכם שאצלי תלמדו יוונית.
הביס שמתפצח, הפירורים שאוספים עם האצבעות בתוך הדבש,
אח אח, אי אפשר להפסיק עם התענוג הזה.
קל מאד להכין את עלי הפילו עם הגבינה.
פורסים את הגבינה לפרוסות
ועוטפים את הגבינה עם עלה הפילו.
מעבירים לתבנית אפייה ולתנור
כשזה יוצא מהתנור, יוצקים דבש, מפזרים זרעי שומשום בכל הצבעים
ואל תדברו עם אף אחד.
ביס אחרי ביס – סיגה סיגה – תתענגו על המאפה.
לעוד מתכונים יוונים, מבחר מתכונים יוונים מכל הסוגים,
אוכל יווני סלוניקאי ועוד לחצו כאן
מתכונים יוונים
בואו הצטרפו לקהילה האוכל הטעימה שלנו
בה תמצאו המון מתכונים טעימים
ותוכלו לשתף גם את המתכונים שלכם
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי

פילו עם גבינה ודבש
כמות – כ-15 יחידות תלוי בעובי הפסים
מה צריך בשביל פילו עם גבינה ודבש?
חצי חבילה של עלי פילו
1 קופסת גבינת עיזים
שמן זית למריחה על עלי הפילו או תרסיס שמן
כוס דבש
חצי כוס גרגרי שומשום וקצח
איך מכינים פילו עם גבינה ודבש?
פותחים את עלי הפילו ומחלקים את החבילה לחצי.
חצי מחזירים למקרר או מכינים איתם עוד המון דברים טעימים מהמתכונים כאן –
את חבילת הפילו מכסים במגבת כדי שלא יתייבשו בזמן העבודה.
משמנים תבנית אפייה ומניחים אותה בצד.
את הגבינה פורסים לפרוסות דקות וכל פרוסה חוצים לשלוש,
כדי שכמות הגבינה לא תהייה רבה בדף הפילו.
משמנים את דף הפילו.
מניחים את הגבינה ועוטפים משני הצדדים כמו מעטפה.
מגלגלים עד סוף דף הפילו ומניחים בתבנית האפייה.
מניחים את עלי הפילו העטופים, אחד ליד השני.
כמסיימים את כל הכמות, מכניסים לתנור.
בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות מכניסים את התבנית.
אופים כרבע שעה עד עשרים דקות עד שהעלים משחימים.
מוציאים, יוצקים דבש, מפזרים גרעיני שומשום ומגישים.
סוד – גם קר זה חלומי.
סיגה סיגה, לאט לעט, זה הסוד. תהנו!