מוס גבינה ללא סוכר וללא גלוטן, הוא קינוח מושלם לשבועות.
"מיה תעשיות מזון" אירחה את חברותי ואותי, הוזמנו לסדנת שבועות בהנחיית ג'קי אזולאי.
גולת הכותרת של הסדנה היתה
הצגת מעדני פרי ללא סוכר, ללא גלוטן וללא צבעי מאכל
של חברת "מיה",
ואני הכנתי עם המעדנים מוס גבינה ללא סוכר וללא גלוטן
קינוח מושלם לשבועות.
חברותי ואני מאד נהנינו בסדנה.
למדנו להכין סיגרים ביתיים עם אגוזים ומעדן פרי אוכמניות.
צירפתי לכם את המתכון פה אם תרצו להכין לחג,
ואת התוצאה הסופית שהיתה פשוט מ ע ו ל ה!
הכנו גם משמשים ממולאים באורז ועשבי תיבול – טבעוניים!
תשמעו אחרי הבישול המשמשים האלה פשוט מעדן.
יש חריפות עדינה ברוטב, ועם המתיקות של המשמש, התבשיל היה מעולה.
צירפתי לכם את המתכון במידה ותרצו להכין.
אחרי הסדנה היה ברור לי שאני הולכת להכין קינוח לחג
נטול סוכר ונטול גלוטן עם מעדני הפרי החדשים.
ראשית הכנתי את מוס הגבינה ללא סוכר בכלל.
למוס הגבינה צירפתי מעדן פרי.
מוס הגבינה הוא אמנם ללא סוכר אבל המנה מקבלת את המתיקות
מתוספת מעדן הפרי ששמתי ביחד בכוסית.
צילמתי לכם תמונה שתראו איך בדיוק הכנתי את המוס.
מניחים את הכוסות על תבנית ביצים, מזליפים מוס גבינה לכוסית
וכשהכוסית עוד במצב מאוזן מוסיפים את תערובת הפרי.
כמו שאתם יכולים לראות מוס הגבינה פשוט מושלם
חלק ממוס הגבינה ערבבתי עם מעדני הפרי,
וכך "צבעתי" את מוס הגבינה בצבעים שונים.
כדי שתבינו מה אתם רואים בתמונה, נתחיל מצד ימין –
בקערית קטנה ערבבתי מוס גבינה עם כף מעדן פרי.
בכוסות הגבוהות תוכלו לראות את השכבות שערבבתי עם הגבינה ומעדן הפרי.
הכנתי עם מעדן פרי דובדבנים, מעדן פרי מישמש ומעדן פרי אוכמניות.
אתם יכולים לבחור איזה טעם אתם אוהבים,
כולם טעימים מאד!
בתמונה צירפתי הסבר לכל כוסית אישית.
רוצים לקבל מתכונים למייל?
רק ללחוץ כאן –
לעוד מתכונים ללא גלוטן רק לחצו כאן
מתכונים ללא גלוטן
ואם אתם מחפשים עוד מתכונים לשבועות
רק ללחוץ – שבועות
בואו הצטרפו לקבוצת האוכל שלנו
מוזמנים לכאן –
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
מוס גבינה ללא סוכר וללא גלוטן


מה צריך בשביל מוס גבינה ללא סוכר וללא גלוטן?
1 שמנת מתוקה – 250 מל'
250 גרם גבינה לבנה – 1 קופסה – גבינה 5%
250 גרם גבינת שמנת – 1 קופסה – גבינה – 25%
1 צנצנת מעדן פרי של מיה
מעט מים
איך מכינים מוס גבינה ללא סוכר וללא גלוטן?
ראשית,
מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה.
אחרי שהקצפת מוכנה מוסיפים את הגבינות ומערבבים הכל ביחד.
ועכשיו מחליטים אם מכינים מוס גבינה עם מעדן פרי או בטעמים מעורבים.
להכנת מוס גבינה עם מעדן פרי – חצי כוס גבינה חצי כוס מעדן פרי
מזליפים לכוסיות את מוס הגבינה באלכסון כמו שלימדתי למעלה.
מערבבים 2 כפות מעדן פרי עם כפית מים.
כשהכוס עדיין במצב מאוזן, מוסיפים את מעדן הפרי לכוס ומייצבים את הכוס.
מקשטים מעל בפירות ומכניסים למקרר.
להכנת מוס גבינה עם מעדן פרי – שכבות של מוס גבינה עם פרי
מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה.
אחרי שהקצפת מוכנה מוסיפים את הגבינות ומערבבים הכל ביחד.
מחלקים את כמות הגבינה לשתי קערות.
בקערה אחת נשאיר רק מוס גבינה
בקערה השנייה נערבב מוס גבינה עם 2 כפות מעדן פרי.
עכשיו פשוט מכינים שכבות.
מזליפים מוס גבינה, מוסיפים שכבת מוס עם מעדן פרי,
וככה ממלאים את הכוס עד הסוף.
לסיום, מערבבים כף מעדן פרי עם כפית מים ומקשטים מעל.
מקשטים בפירות להשלמת המראה החגיגי.
שיהיה לכם חג שמח וטעים ללא סוכר וללא גלוטן!