שני סלטים עם גויאבה שאתם תשתגעו עליהם!
גויאבה או שאוהבים אותה או ששונאים אותה בגלל הריח
אבל שתדעו שגויאבה מפוצצת בויטמנים.
הכנתי לכם סרטון מהיר של שלוש דקות איך מכינים את הסלטים.
הגויאבה עשירה בויטמין C ו-A, גויאבה אחת מכילה פי 4 יותר ויטמין C
מאשר תפוז ופי 10 יותר ויטמין A מאשר לימון!
הגויאבה אינה מכילה שומנים.
בגויאבה כמות גבוהה של ברזל אשר הזמינות לגוף מאד טובה וחיונית.
מסתבר שאם אוכלים גואיבה אחת ביום,
במיוחד בתקופת החורף זה מפתח חסינות מפני שיעולים, צינונים ושפעת.
ולכן הכנתי לכם שני סלטים מפתיעים וטעימים אש,
מי שאוהב גויאבות, ממש יהנה מהם.
הסלט הראשון
סלט גויאבה עם פטרוזיליה ומלפפונים
ראשית, מקלפים את קליפת הגויאבה
ומרוקנים עם כפית את הגרעינים.
חותכים מלפפון לחצי ומרוקנים את הגרעינים.
לא חייבים לרוקן, אני רוקנתי כי רציתי שהמלפפון יהיה
קריספי וקשה.
קוצצים את הפטרוזיליה,חותכים את המלפפון לפרוסות דקות,
את הגויאבה לריבועים ויש לנו סלט נהדר.
מתכון לסלט גויאבה עם פטרוזיליה ומלפפונים
מה צריך?
2 גויאבות מרוקנות מגרעינים
4 מלפפונים חצויים מרוקנים מגרעינים – לא חייבים לרוקן
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
4 כפות שמן זית
מיץ מלימון סחוט
מלח
איך מכינים?
חותכים את המלפפון לפרוסות
חותכים את הגויאבה לרבעים
שמים בקערה את הפטרוזיליה הקצוצה עם המלפפונים והגויאבה
מתבלים ומגישים.
הסלט השני
סלט גויאבה, עלי בייבי, קולורבי וגבינת עיזים.
מה צריך?
1 שקית עלי בייבי
1 גויאבה מקולפת
1 קולורבי חתוך לריבועים קטנים
חצי חבילת גבינה עיזים
4 כפות שמן זית
מיץ מלימון סחוט
מלח
גרעיני רימון לקישוט
איך מכינים?
בקערה שמים את עלי הבייבי
מקלפים את הגויאבה
ועם קולפן של תפוחי אדמה קולפים פרוסות דקות.
מוסיפים ריבועי קולורבי.
מתבלים עם שמן זית, מלח לימון ומערבבים.
מפזרים מעל לקישוט גרגירי רימון
ומסביב לצלחת את גבינת העיזים.
אפשר לערבב את הסלט עם גבינת העיזים
הגבינה מקבלת את הטעמים והסלט פשוט נהדר.
אם אתם מעוניינים לקבל מתכונים בווטצ'אפ
בואו3 – לחצו כאן – קבוצת ווטצ'אפ למתכונים
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
רוצים מתכונים לסלטים נוספים?
תמצאו כאן – מתכונים לסלטים
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
בקבוצת האוכל הטעימה לחצו כאן
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
שני סלטים עם גויאבה