עוגת תפוזים ופרג בחושה פרווה, רכה, עסיסית ונהדרת, היא עוגת חורף מושלמת!
זוכרים שהיינו קטנים לכולם היה בבית סיר פלא והעוגות היו יוצאות עם חור באמצע?
בטח זוכרים, אבל אז, לא היה צריך לעשות משלוח לילדים, כמו היום, עם כל עוגה.
מצאתי את התבנית המושלמת, שיש בה גם חור באמצע,
וגם אפשר לאפות ביחד כמה עוגות.
כדי שתוכלו לראות איך בדיוק הכנתי את העוגות הכנתי לכם סרטון
את העוגות הכנתי בשיטת עוגות שיש, שמערבבים בין שתי התערובות.
חלק מהעוגות ערבבתי את התערובות וחלק השארתי בצבעים של לבן/שחור.
העוגות יצאו מהתנור
נשלפו בקלות מהתבנית.
מסתבר שלא חייבים לשמן את התבנית
ועדיין נשלפות מהתבנית בקלות.
בגלל פיזור החום המעולה של התבנית,
אחרי עשרים דקות הריחות מילאו את הבית,
בדקתי והעוגות היו מוכנות.
תשגיחו גם אצלכם לא לייבש את העוגות,
אחרי עשרים דקות תבדקו אם העוגות מוכנות.
ועוד איזה עוגות!
אלוהים כמה שאני אוהבת פרג ועוגת תפוזים בכלל זו אהבה,
אז אם אפשר לשלב בין השניים מה טוב.
עוגת תפוזים ופרג בחושה פרווה, רכה, עסיסית, חלומית!
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
רק ללחוץ כאן
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
עוד מתכונים לעוגות בחושות לחצו כאן
עוגות בחושות
ואם אתם מעוניינים להצטרף
בואו12 – רק ללחוץ כאן – ווטצאפ למתכונים
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
עוגת תפוזים ופרג בחושה פרווה
סוויט טיפ:
הכמות מתאימה לתבנית בירקמן ל – 6 עוגות אישיות או
תבנית 24.
כדי ליצור ניגודים בעוגה נחלק את הבלילה לשתי קערות
באחת נוסיף את הפרג ואת הבלילה השנייה נשאיר בהירה.
חשוב מאד להשתמש בפרג טרי.
מה צריך לעוגת תפוזים ופרג בחושה פרווה?
3 ביצים
1 כוס סוכר
2 אבקת סוכר וניל
3/4 כוס שמן
1 כוס מיץ תפוזים
200 גרם פרג טחון – טרי
2 כוסות קמח תופח או 2 כוסות קמח רגיל עם 2 כפיות אבקת אפייה.
לפיזור מעל – אבקת סוכר
איך מכינים עוגת תפוזים ופרג בחושה פרווה?
שמים במיקסר את הביצים, הסוכר, סוכר וניל ומקציפים לפחות חמש דקות
לקצף בהיר ותפוח.
מוסיפים את השמן ומיץ התפוזים ומערבבים.
מוסיפים את הקמח ומערבבים.
מחלקים את התערובת לשתי קערות.
בקערה אחת נוסיף את הפרג ונערבב.
משמנים את התבנית היטב.
יוצקים שכבה ראשונה של בלילה עם פרג.
עליה ניצוק מעט שכבה בלילה לבנה
שכבה נוספת של בלילת פרג
שכבה אחרונה של בלילה לבנה.
ניתן לערבב עם כפית את הבלילות.
לתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות מכניסים את התבנית,
אופים כעשרים-עשרים וחמש דקות.
הריח שמתפשט בבית הורס, תשמרו על העוגות.
להוציא, לקרר, לפזר אבקת סוכר ובתיאבון.



