עוף עם פטריות וערמונים מתאים במיוחד לט"ו בשבט
וכי אני משתגעת על ערמונים.
תמיד אני נזכרת איך בחו"ל הריח של הערמונים על האש,
כשאת מסתובבת ברחובות העיר מטריף את הדעת.
לא יעזור כלום, כמו כל תייר מצוי, אני קונה שקית,
הם חמים ומפצחים אותם מהקליפה ומנשנשים את הבתוכו.
טעים אש!!
בזמן האחרון אני רואה המון את השקיות של הערמונים המוכנים שכבר
שנמכרות במרכולים ואני לא יכולה להתאפק שלא לקנות.
פותחת את השקית, מנשנשת שניים-שלושה לבדוק שהם טעימים,
והם טעימים! ומוסיפה אותם לתבשיל.
הפעם הוספתי אותם לעוף וזה יצא נהדר.
העוף התבשל עם הפטריות והערמונים והרוטב
והתבשיל יצא מצויין! פשוט מצויין!
אם אתם מעוניינים לקבל מתכונים בווטצ'אפ
בואו12 – רק ללחוץ כאן – ווטצאפ למתכונים
לעוד מתכונים עם בשר לחצו כאן – מתכונים לבשר ועוף
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן –
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
תנסו, מומלץ בחום.
עוף עם פטריות וערמונים
סוויט טיפ:
תשאירו בצד 3-4 ערמונים
לפני ההגשה תפרסו מהן פרוסות ותפזרו על העוף מלמעלה.
מה צריך בשביל פרגיות ברוטב פטריות משגע?
4 כרעיים של עוף
1 בצל קצוץ לריבועים
4-5 כפות שמן זית
2 קופסאות פטריות טריות – 1 חורש טריות, 1 פטריות שמפניון
3 שיני שום כתושות
כף פפריקה מתוקה
מלח
פלפל שחור גרוס
כ-15 ערמונים משקית מקולפים ומוכנים – שקית אחת של ערמונים קלופים ומוכנים.
כוס מים
איך מכינים פרגיות ברוטב פטריות משגע?
יוצקים שמן לסיר, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד קבלת גוון חום.
חשוב מאד הגוון החום כי הוא יוצר את הטעם.
מכניסים את העוף לסיר ומטגנים אותו מכל הצדדים,
לאחר שהעוף קבל צבע מוציאים מהסיר לכמה דקות.
מוסיפים את הפטריות ומטגנים את הפטריות כחמש עד שבע דקות עד שהן משחימות.
מחזירים את העוף לתחתית הסיר כשהפטריות מסביב,
מוסיפים את כל התבלינים, מלח פלפל, פפריקה, שום,
מוסיפים את הערמונים, מוסיפים כוס מים ומביאים לרתיחה.
לאחר שהסיר רתח, מנמיכים את האש ומבשלים כשעה-שעה וחצי עד שהעוף מוכן.
לפני ההגשה אפשר לקצוץ ערמונים ששמרנו בצד לפרוסות ולפזר על העוף.
מגישים עם אורז לבן או חלה ומתענגים על הטעם.
מצויין וטעים!
