אוזני המן ללא גלוטן הכנתי לכבוד פורים.
לכבוד פורים הזמינה אותנו חברת "מיה" להכין אוזני המן ייחודים,
עם הקונדיטורית וכוכבת הרשת, אור שפיץ.

קרדיט תמונות: בלה שחר
כיף גדול להתארח בסדנאות של מיה כי תמיד יש להן ערך מוסף.
השנה, תרמה מיה מוצרים לעמותת "חיים לאלון" עם תרומת מוצרים למשלוח מנות.
במארז משלוח המנות אין חשש להמצאות שומשום, אגוזים, בוטנים,
שקדים, חלב, לקטוז, גלוטן, ביצים, ג'לטין. מארז משלוח המנות פרווה ובהשגחת בד"ץ.
את הכל תוכלו לקרא כאן. תמיד כיף להתארח, כי תמיד פוגשים חברים וזוהי חגיגה אמיתית.
לסדנה הגיעה אימה של אור שפיץ כדי לראות את בתה מעבירה סדנה.
אור הדגימה איך מזליפים את המרנג בצורה מושלמת.
כולנו כמובן עם המצלמות, אור מזליפה אבל אז היא קולטת שאמא שלה לא מצלמת.
"אמא! את מוכנה לצלם גם את בבקשה אמא??" כן. את יכולה להיות כוכבת רשת,
אבל תמיד תישארי ילדה של אמא(:
תוכלו לראות את הכל אצלי בסטורי באינסטגרם – רק ללחוץ כאן.

קרדיט תמונות: בלה שחר
בהשראת הסדנה, הכנתי לכבוד פורים,
אוזני המן ללא גלוטן. אין טיפת קמח בבצק.
שקדים, אגוזים, סוכר וביצה.
מערבבים הכל ביחד ושמים במקרר לכחצי שעה.
אחרי שמוציאים מהמקרר, כדי שיהיה נוח לעבוד,
מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה לבצק דק-דק.
מרימים את השכבה העליונה, קורצים עיגולים,
ממלאים ומכינים אוזני המן.

ככה נראים אוזני המן לפני הכניסה לתנור.
הבצק עדין אבל נוח לעבוד איתו
ואם הוא נפתח אפשר להדק בחזרה.

הם פשוט מעולים!
מאד רכים והטעם שלהם, כמו מרציפן בגלל השקדים.
ועדת הביקורת עבדה בשבילכם און-ליין
והם באמת נהדרים.
בואו להשתתף בהגרלה לקבל מתנות לפורים
והצטרפו עכשיו לקבוצת האוכל שלנו
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
אם אתם מעוניינים לקבל מתכונים בווטצ'אפ
בואו13 – לחצו כאן – קבוצת ווטצ'אפ למתכונים
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
עוד מתכונים לפורים תמצאו כאן
מתכונים לפורים
אוזני המן ללא גלוטן


סוויט טיפ:
לגירסה טבעונית:
יש להחליף את הביצה ב 2 כפות רסק תפוחים,
אם העיסה לא מתגבשת תוסיפו.
גירסה ללא סוכר:
את אבקת הסוכר תחליפו בממתיק מלאכותי
סוכר וניל להחליף בתמצית וניל
כמות: כ – 30 אוזני המן.
מה צריך בשביל אוזני המן ללא גלוטן?
200 גרם שקדים טחונים מיה
100 גרם אגוזי מלך טחונים – 1 כוס – מיה
2 שקיות סוכר וניל מיה
חצי כוס אבקת סוכר מיה – 50 גרם
1 ביצה
למילוי
כוס ממרח תמרים
אפשר להוסיף חצי כוס אגוזים טחונים
רבע כפית קינמון ולערבב הכל ביחד.
אני הכנתי רק עם ממרח תמרים בגלל הילדים.
ניתן למלא במעדן פרי תות מיה
איך מכינים אוזני המן ללא גלוטן?
שמים את כל החומרים היבשים בקערה וגם את הביצה ומערבבים.
מערבבים ולשים עד קבלת עיסה אחידה.
שמים במקרר לכחצי שעה.
מוציאים ומרדדים בין שני ניירות אפייה לקבל בצק דק
קורצים עיגולים ומזליפים באמצע העיגול מעט ממרח תמרים.
מקפלים את אוזני המן למשולשים.
מניחים בתבנית אפייה ובתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות,
אופים כעשרים דקות.
תשגיחו שלא ישרפו למרות שהם טעימים גם טיפה שחומים.
כשהם יוצאים מהתנור, מפזרים אבקת סוכר.
שיהיה פורים שמח!