עוגת וופלים שוקולד וטחינה פרווה וטבעונית הכנתי עבור חברה שלי, שסיפרה לי שהבת שלה חלתה במחלת קרוהן שמונעת ממנה לאכול דברים רבים.
"עוגיות הטחינה שהכנת היו מעולות, היא משתגעת על טחינה", אסור לה גם מוצרי חלב ולכן העוגה היתה צריכה להיות גם פרווה.
תנו לי! תנו לי אתגרים כאלה ואני עפה. שיהיה לילדה גם טעים וגם שתוכל להנות, זה בדיוק מה שאני אוהבת לעשות. וככה, יש לכם גם מתכון לעוגת וופלים נוסטלגית שתהייה נהדרת לאורחים לחנוכה.
הכנתי לכם סרטון הדגמה איך מכינים את העוגה שלב אחרי שלב
בואו לאינסטוש תראו איך הכנתי –
האינסטגרם של סוויטדולי
הפעם הכנתי את עוגת הוופלים עם נטורינה, שהיא תחליף חמאה או מרגרינה,
על בסיס שמן קוקוס ללא טעם לוואי,
נטורינה היא תחליף טבעוני לחלוטין.
בנוסף הוספתי שוקולד מריר וטחינה. זה הכל.
אחרי שמצפים את עלי הוופל, מכניסים למקרר
מוציאים לאחר שעה-שעתיים, חותכים קוביות ונהנים.

השאלה הנשאלת איפה קונים את עלי הוופל, אני מצאתי ב"טיב טעם" ויש תמיד ב"רוסמן" .
מתכונים נוספים לחנוכה תמצאו כאן – מתכונים לחנוכה
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בזמן שחותכים קוביות, מזהירה מראש, אנשים עוברים ולוקחים מהקוביות כאילו כלום. עוגה קטלנית כמה שהיא טעימה.

בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
אם אתם מעוניינים לקבל מתכונים בווטצ'אפ
בואו9 – לחצו כאן – קבוצת ווטצ'אפ למתכונים
עוגת וופלים שוקולד וטחינה פרווה וטבעונית
עוגת וופלים שוקולד וטחינה פרווה וטבעונית
סוויט דוליIngredients
- 1 חבילה וופלים לעוגה
- 200 גרם שוקולד מריר
- 200 גרם נטורינה
- חצי כוס טחינה
Instructions
- שמים בסיר או במיקרו את הנטורינה, שוקולד וממיסים למשחה אחידה.
- מערבבים כל הזמן לקבלת סמיכות
- מוסיפים את הטחינה ומערבבים היטב עד שאין גושים
- תבדקו שאין גושים בטחינה, כדי שהמירקם יהיה חלק
- על צלחת הגשה מניחים וופל ויוצקים עליו את הקרם שוקולד
- על קרם השוקולד מניחים עוד וופל
- וככה מניחים אחד על גבי השני
- בשכבה האחרונה, יוצקים שוקולד ומפזרים מעל מה שאוהבים
- קוקוס, סוכריות צבעוניות, אני פיזרתי פירורי וופלים מסוכרים
- שמים במקרר לכמה שעות שיתקרר, חותכים ונהנים. תהנו!