צלי ותפוחי אדמה בסיר אחד הוא התבשיל שלכם לשבת.
השבוע שאלתי את הבן שלי אם הוא רוצה
"אתה יודע, נו, אלוהים איך ברח לי השם, הבשר הזה שאבא מכין"
"את מתחילה להיות נונה את יודעת?".
מאפס למאה עפתי במפלס העצבים בשניות
"איזה שטויות! פעם אחת שהתבלבלתי!"
כי הבדיחה שהיתה אצלנו במשפחה,
שאמא שלי חלשה בשמות.
יושבים בארוחה ומולה כל הנכדים,
"אוריקו, אה לא-לא דניאליקו, נו איך קוראים לך? אסף! אספיקו בוא רגע"
שנים היינו צוחקים עליה שהיא מתבלבלת בשמות.
אז התבלבלה או לא,
הבשר הזה שאבא מכין, הוא צלי חלומי!
רק שהפעם אני שידרגתי את הצלי והוספתי לו תפוחי אדמה,
וביחד יש לנו תבשיל ח ל ו מ י בסיר אחד.
בואו, יופי של תבשיל.
אם אתם מעוניינים לקבל מתכונים בווטצ'אפ
בואו19 – לחצו כאן – קבוצת ווטצ'אפ למתכונים
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
רק ללחוץ כאן
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
עוד מתכונים לארוחות בסיר אחד תמצאו כאן
מתכונים לארוחות בסיר אחד
אם אתם מעוניינים לקבל מתכונים בווטצ'אפ
בואו19 – לחצו כאן – קבוצת ווטצ'אפ למתכונים
אם אתם מחפשים עוד מתכונים לשבת
בבקשה – מתכונים לשבת
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
צלי ותפוחי אדמה בסיר אחד
מה צריך בשביל צלי ותפוחי אדמה בסיר אחד?
500 גרם צלי בשר מספר 5
5 תפוחי אדמה חתוכים לריבועים
לרוטב
1 בצל חתוך לקוביות
5 כפות שמן
1 קופסת עגבניות מרוסקות – 400 גרם
2 כפות גדושות רסק עגבניות
2-3 כוסות מים
2 שיני שום פרוסות או כתושות
כף פפריקה מתוקה
כפית פפריקה חריפה – לא חייבים
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
איך מכינים צלי ותפוחי אדמה בסיר אחד?
יוצקים שמן לסיר ומוסיפים את קוביות הבצל,
מאדים את הבצל לגוון שחום.
מוסיפים את קוביות הבשר ומטגנים מכל הצדדים עד שהבשר משחים.
מוציאים את הבשר מהסיר,
מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה ומטגנים את תפוחי האדמה כשבע עד עשר דקות.
מחזירים את הבשר בחזרה לסיר.
יוצקים מים על הבשר ותפוחי האדמה.
מוסיפים את רסק העגבניות והעגבניות המרוסקות,
מוסיפים שום, מלח ואת התבלינים: פפריקה, מלח ופלפל.
מביאים לרתיחה, לאחר הרתיחה,
מנמיכים את האש ומבשלים כשעתיים-שלוש על אש נמוכה.
בודקים מדי פעם שהמים לא נגמרו והתבשיל לא מתייבש.
הבשר יוצא רך רך ותפוחי האדמה נימוחים בפה.
בתיאבון!