עוגת שוקולד ואגוזים פרווה לפסח הכנתי
לפי זכרון של עוגה שאכלתי אצל הדודות שלי.
הטעם עוד אצלי בפה.
דודה שלי אלזה שתהייה בגן עדן,
כמה אהבה יש לי אליה, היתה מלכת המטבח הבלתי מעורערת.
"דוריניקה, הכנתי עוגה לפסח תבואי לטעום".
בטח שהלכתי, רצתי.
"דודה אלזה, מה שמת בעוגה?"
"שוקולד, אגוזים, דברים רגילים"
ברור רגילים, הכי רגיל(:
ואני הטיפשה לא לקחתי מתכון.
אז ניסיתי לשחזר את הטעמים של העוגה המופלאה הזו.
שוקולד מגורד, קוקוס, אגוזים ובלי טיפת קמח.
הכנתי ב-2 תבניות בינוניות של אינגלישקייק.
מעל שמתי גאנש שוקולד אבל אפשר לפזר גם אבקת סוכר.
עוגה נ פ ל א ה!
עסיסית, רכה, מלאה בשוקולד וטעמים.
שאלו אותי לגבי חיפוש באתר, אז
רציתי לספר לכם כי באתר החדש שלי
מאד קל להתמצא ואם אתם מחפשים משהו
אתם צריכים רק לרשום את המילה בשורת החיפוש
וכל המתכונים עם אותה מילה יופיעו לכם.
הכנתי לכם דוגמה.
הנה היפהפייה ממבט קרוב.
אתם תהנו ממנה מאד.
לעוד מתכונים של עוגות לפסח רק ללחוץ כאן –
עוגות ועוגיות לפסח
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
אם אתם מעוניינים לקבל מתכונים בווטצ'אפ
בואו20 – לחצו כאן – קבוצת ווטצ'אפ למתכונים
עוגת שוקולד ואגוזים פרווה לפסח
![]()
![]()
סוויט טיפ:
הכמות מתאימה לתבנית 24 אולם העוגה לא תהייה גבוהה,
או – תבנית אינגלישקייק
אפשר לפזר מעל אבקת סוכר או שוקולד מומס – מה שאתם מעדיפים.
מה צריך לעוגת שוקולד ואגוזים פרווה לפסח?
200 גרם נטורינה – בטמפרטורת החדר
4 ביצים
1 כוס סוכר
1 סוכר וניל
1 כוס קוקוס
1 כוס שוקולד מגורד
1 כוס אגוזים
1 אינסטנט פודינג שוקולד
1 כוס קמח תפוחי אדמה
1 שקית אבקת אפייה
חצי כוס מיץ תפוזים
איך מכינים עוגת שוקולד ואגוזים פרווה לפסח?
שמים בקערה את הנטורינה עם הסוכר, סוכר וניל וביצים
ומקציפים היטב.
מוסיפים את האגוזים, קוקוס ושוקולד ומערבבים.
מוסיפים את האינסטנט פודינג, קמח ואבקת אפייה ומערבבים.
מוסיפים את מיץ התפוזים ומערבבים היטב.
מעבירים את הבלילה לתבנית.
לתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות מעבירים את העוגה.
אופים כארבעים עד חמישים דקות,
מקררים ואומרים – וואלה! הפסח הזה טעים מאד!