מצות מגולגלות עם פטריות פרווה היא מנה נפלאה לצמחונים לפסח.
הכנתי השנה המון מצות ממולאות במבחר טעמים.
כמובן שבכל משפחה יש גם את הצמחוניים שמעדיפים ללא בשר,
ולכן הכנתי כמובן מצות מגולגלות עם פטריות בגירסה צמחונית ופרווה.
אני הכנתי רק עם פטריות כי זאת שהיא צמחונית,
היא שומרת תמיד דיאטה, אבל ניתן להוסיף לפטריות גם תפוחי אדמה.
תכינו פירה מתפוחי אדמה, תוסיפו את הפטריות,
ויהיה לכם גם טעים.
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצאפ?
לחצו כאן10 – מתכונים לווטצאפ'
אם אתם רוצים לראות איך מגלגלים את המצות,
הכנתי סרטון בגירסה בשרית אמנם אבל השיטה היא אותה שיטה.
בואו תראו כאן
לעוד מתכונים צמחוניים לחצו כאן – מתכונים צמחוניים
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן –
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
מצות מגולגלות עם פטריות פרווה
מה צריך בשביל למצות מגולגלות עם פטריות פרווה?
כ-10-15 מצות רטובות
2 בצל קצוץ לריבועים
4-5 כפות שמן זית
2 קופסאות פטריות טריות – 1 שמפניון 1 חורש
3 שיני שום כתושות
מלח
פלפל שחור גרוס
2 ביצים טרופות
שמן לטיגון
איך מכינים מצות מגולגלות עם פטריות פרווה?
מרטיבים את המצות היטב שזה אומר
לעשות למצות מקלחת של מים מתחת לברז.
מרטיבים אותן היטב מכל הצדדים וישר עוטפים במגבת מטבח.
מניחים בצד ומחכים שיתרככו בערך עשרים דקות עד חצי שעה.
בינתיים, מכינים את הפטריות.
יוצקים שמן לסיר, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד קבלת גוון חום.
חשוב מאד הגוון החום כי הוא יוצר את הטעם.
מוסיפים את הפטריות ומטגנים את הפטריות כחמש עד שבע דקות עד שהן משחימות.
הכמות של הפטריות קטנה וזה בסדר.
מורידים מהאש, מקררים ועוברים לשלב הגלגולי מצה.
לוקחים מצה רטובה, חותכים את המצה לחצי,
שמים כף מהפרגיות עם הפטריות ומגלגלים את המצה.
טובלים את המצה בביצה הטרופה.
מחממים סיר עם שמן עמוק וכשהשמן רותח מכניסים את המצה לטיגון.
לאחר מספר דקות הופכים ומטגנים בצד השני.
כשהמצה משחימה מוציאים ומניחים על נייר סופג.
נייר סופג חשוב! שיספוג את הקלוריות המיותרות(:
ניתן להגיש עם סלט או עם רוטב סויה או טריאקי כשר לפסח.
חג טעים ושמח!