שושני תפוחים בבצק עלים מאפה שמכינים די במהירות,
קינוח פרווה ומאפה טבעוני לחלוטין וכל כך טעים!
לפני מספר שנים המתכון פרץ לרשת והכינו אותו עם בצק שמרים, לכבוד החזרה לשיגרה אחרי פסח, יש לי בשבילכם מתכון קל הכנה ונהדר להכנת המאפה.
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
לחצו כאן26 – מתכונים לווטצ'אפ
הכנתי לכם סרטון קצר בו תוכלו לראות בבירור איך הכנתי את שושני התפוחים.
מאד קל להכין את מאפה התפוחים עם הבצק עלים,
במיוחד כשיש בצק שימרית במקרר.
מוציאים את הבצק מהמקרר,
על גבי הנייר פורסים פסים לאורך
ומכינים את פרחי השושנים.

הכנתי עם בצק עלים ויצאו לי פרחי תפוחים מושלמים!
שטרודלים קטנים וטעימים.
אחרי האפייה מפזרים אבקת סוכר
ויש לכם שטרודלים קטנים ומושלמים לשבת.

קרן אגם אהובתי, הכינה בעבר שושני שמרים בבצק שמרים.
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
עוד מתכונים לעוגות וקינוחים פרווה לחצו כאן
עוגות וקינוחים פרווה
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
תראו איזה מושלמים!

מכמות אחת של בצק עלים,
יהיו לכם בסוף שבעה פרחי תפוחים עם בצק עלים.

שושני תפוחים בבצק עלים
סוויט טיפ:
מכמות אחת של בצק יהיו לכם 7 שושני תפוחים
עטופים בבצק עלים – מושלמים!
מה צריך לשושני תפוחים בבצק עלים?
1 חבילת בצק עלים "שימרית"
2 כפות ריבת שזיפים או כל ריבה אחרת שאתם אוהבים
2 תפוחים חתוכים לפרוסות
קערית מים עם 2-3 טיפות מי לימון
50 גרם אגוזי מלך קצוצים
2 כפות סוכר חום
1 כפית קינמון
אבקת סוכר
איך מכינים שושני תפוחים בבצק עלים?
מוציאים את הבצק מהמקרר, פותחים את העטיפה ומרדדים את הבצק.
חוצים לאורך את הבצק לשבעה פסים ישרים.
את התפוחים חוצים לארבע ופורסים לפרוסות דקות.
את הפרוסות שמים בקערית עם מים ולימון
מכניסים את התפוחים למיקרו לדקה – שתיים.
מוציאים את התפוחים לאחר שהתרככו, מסננים את המים ומקררים את התפוחים.
מערבבים את האגוזים עם הסוכר והקינמון.
מורחים ריבה על הבצק ואת התפוחים מסדרים לאורך הבצק בחצי העליון של הבצק.
מפזרים מעל מהאגוזים עם הסוכר והקינמון.
מקפלים את הבצק על התפוחים לכל האורך.
מגלגלים את רצועת הבצק עד לצורת פרח.
משמנים תבנית שקעים ומניחים את פרחי הבצק בתבנית.
לתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות, מכניסים את התפוחים
ואופים כעשרים עד שלושים דקות.
כשהתפוחים יוצאים מהתנור, מקררים ומקשטים באבקת סוכר.
השטרודל הכי קל והכי טעים שתכינו.
שתהייה לכם שבת טעימה ונפלאה!