חלת שום עשבי תיבול וגבינה

חלת שום עשבי תיבול וגבינה שתהייה מלכת השולחן של חג השבועות

שתף
הדפסה
חלת שום עשבי תיבול וגבינה
מה צריך

500 גרם קמח לבן
25 גרם שמרים "שימרית"
רבע כוס סוכר
100 גרם נטורינה מומסת
1 ביצה גודל L
כ- 1 כוסות מים פושרים
כפית וחצי מלח

4 שיני שום כתושות
חצי כוס בזיליקום קצוץ
חצי כוס עירית קצוצה
100 גרם מוצרלה מגורדת

1 ביצה טרופה – למריחה על הבצק
מעט מלח גס לפיזור על החלה

50 גרם נטורינה מומסת1בטמפרטורת החדר
2 שיני שום כתושות

מה צריך

500 גרם קמח לבן
25 גרם שמרים "שימרית"
רבע כוס סוכר
100 גרם נטורינה מומסת
1 ביצה גודל L
כ- 1 כוסות מים פושרים
כפית וחצי מלח

4 שיני שום כתושות
חצי כוס בזיליקום קצוץ
חצי כוס עירית קצוצה
100 גרם מוצרלה מגורדת

1 ביצה טרופה – למריחה על הבצק
מעט מלח גס לפיזור על החלה

50 גרם נטורינה מומסת1בטמפרטורת החדר
2 שיני שום כתושות

חלת שום עשבי תיבול וגבינה

חלת שום עשבי תיבול וגבינה תסגור לכם את הפינה של החלה החגיגית לשולחן החג. היא רכה, היא אוורירית, היא מלאה בגבינות ועשבי תיבול והיא תהייה מושלמת לשולחן החג שלכם.

לצד כל עוגות הגבינה והמתוקים, נצטרך גם לאכול ולכן הכנתי לכם חלת שום עם עשבי תיבול וגבינה ח ל ו מ י ת!
כשהיא יוצאת מהתנור, הבית מתמלא בריחות ואי אפשר להתאפק וזה היה השלב ששתי החלות הקטנות והנוספות שהכנתי, למרות שניסיתי להגן עליהן בגופי, לא עזר כלום, חוסלו על ידי בני הבית.

אני הכנתי את החלה שלנו עם נטורינה. ועכשיו לשאלה הגדולה מה זה נטורינה ולמה בחרתי אותה?

נטורינה היא תחליף פרווה וטבעוני לחמאה ותחליף בעל יתרונות תזונתיים על פני מוצרי המרגרינה הקיימים כיום בשוק.

חלת שום עשבי תיבול וגבינה

רוצים לקבל מתכונים לווטצ'אפ?
לחצו80 כאן –מתכונים לווטצ'אפ

נטורינה היא ללא שומן מוקשה, ללא שומן טראנס ובטעם ניטרלי, ללא טעם קוקוס וללא טעם לוואי.
נטורינה מתאימה לאפיית פרווה (יכולה להחליף חמאה בכל מאפה ולכן מתאימה גם לטבעוניים (מאושר ע"י vegan friendly) ולרגישים ללקטוז.

הנטורינה נתנה לי מרקם יותר נעים משמן או חמאה, ותכלו לראות בסרטון שהכנתי את רכות הבצק לאחר ההכנה.

תלחצו על המשולש באמצע ותראו איך בדיוק הכנתי את החלה.

 

כדי שהחלה תהייה חגיגית, הכנתי אותה קלה להכנה בצורת לחמניות
שכולן ממולאות בגבינת מוצרלה שנמסה בזמן האפייה ומוסיפה רכות לחלה.

בתבנית העגולה הכנתי חלה עגולה
ובתבנית הקטנה עוד שתי חלות קטנות
מרחתי ביצה על החלות ופיזרתי מלח גם מתובל בעשבי תיבול  שיוסיף טעם.

חלת שום עשבי תיבול וגבינה

חייבת להודות, החלות הקטנות לא הגיעו לשלב הצילומים, כי חוסלו לפני.

כשהחלות יוצאות מהתנור, בעודן חמות,
מעבירים עליהם שכבה נוספת של נטורינה עם שום
הן רכות, מלאות בטעמים – מופלאות!

טריק חשוב – תקררו את החלות אחרי האפייה על מגש.

חלת שום עשבי תיבול וגבינה

אתם עוקבים אחרי באינסטגרם נכון?
תוכלו לראות את רכות החלה בלייב
בואו לכאן – האינסטגרם של סוויטדולי

היא יצאה פשוט חלום!

חלת שום עשבי תיבול וגבינה

כדי שיהיה לכם קל למצוא את כל מתכוני הלחם והחלות
תוכלו למצוא הכל כאן
מתכוני לחם וחלות

מתכונים נוספים לשבועות תמצאו כאן
מתכונים לשבועות

רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל

חלת שום עשבי תיבול וגבינה

חלת שום עשבי תיבול וגבינה

 

 

מה צריך לחלת שום עשבי תיבול וגבינה?

500 גרם קמח לבן
25 גרם שמרים "שימרית"
רבע כוס סוכר
100 גרם נטורינה מומסת
1 ביצה גודל L
כ- 1 כוסות מים פושרים
כפית וחצי מלח

4 שיני שום כתושות
חצי כוס בזיליקום קצוץ
חצי כוס עירית קצוצה
100 גרם מוצרלה מגורדת

1 ביצה טרופה – למריחה על הבצק
מעט מלח גס לפיזור על החלה

50 גרם נטורינה מומסת בטמפרטורת החדר
2 שיני שום כתושות

איך מכינים החלת שום עשבי תיבול וגבינה?

בקערת המיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים וסוכר ומערבבים.
מוסיפים ביצה,נטורינה ואת המים ונותנים למיקסר לעבוד על מהירות בינונית גבוהה לפחות חמש דקות.
אחרי חמש דקות מוסיפים את המלח ונותנים למיקסר לעבוד עוד שלוש ארבע דקות לפחות.
בשלב הזה מוסיפים את השום ועשבי התיבול ונותנים למיקסר לעבוד עוד כמה דקות עד שהבצק רך ונפרד מוו הלישה.
מוציאים מקערת המיקסר, מפזרים מעט קמח על משטח העבודה, מוציאים את האויר מהבצק ולשים את הבצק לכדור עגול.
משמנים קערה עם מעט נטורינה ומניחים את הבצק בתוך הקערה להתפחה.
כסו את הקערה עם ניילון נצמד ואני שמה במיקרו, לא מפעילה כמובן, אבל המקום הקטן והחשוך עושה פלאים לבצק השמרים.

אחרי כשעה וחצי שהבצק הכפיל את נפחו, מוציאים שוב למשטח העבודה.
לשים את הבצק שוב ומחלקים את הבצק לשני כדורים.
לוקחים כדור אחד ומרדדים לבצק דק. מפזרים על הבצק את גבינת המוצרלה ומגלגלים בחזרה לרולדה ארוכה.
את הרולדה מחלקים לארבעה כדורים שווים.
ליצור מכל כדור לחמניה על ידי כידרור הלחמניה בתוך היד.

את הכדורים הנוספים, מרדדים את הבצק שהוא כבר עם גבינה,
חותכים את הבצק לפסים. מכל פס מכינים כדור.
מרדדים את הבצק, שמים באמצע כפית גבינה וסוגרים את הכדור, מכדררים כלחמניה.

מסדרים את כל הכדורים בתבנית אפייה משומנת. מורחים ביצה טרופה והתפחה נוספת של כשעה.
אני פיזרתי על הביצה מלח גס עם תבלינים.
בתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות אופים כעשרים וחמש דקות עד שהחלה מזהיבה.
להוציא את החלה מהתנור, ולהבריש אותה עם הנטורינה המומסת עם השום הברשה נוספת.
ניתן לקרר את החלה על רשת על מנת שלא תספוג רטיבות מהתבנית.

ניתן להכין את החלה מראש ולהקפיא. מחממים את החלה חימום נוסף בתנור לפני ההגשה.

חג שמח!

 

 

רוצים לדעת באיזה כוס אני משתמשת במתכונים שלי? לחצו כאן

הכנתם את המתכון?
צלמו ושלחו לי לוואטספ או לאינסטגרם או לפייסבוק על מנת שאוכל לראות,
לתייג אתכם ולפרגן בחזרה!

אהבתם? יופי. שתפו את המתכון.

באינסטגרם שלי כבר הייתם? בואו. טעים שם

 לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט

מי רוצה מתכונים ישירות לווטצא'פ? רק ללחוץ כאן

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק
בסוויט דוּלי
 SWEET DOOLY  
תודה רבה!!

תגובות פייסבוק

עוד דברים טובים מהסוויט

תפריט נגישות

המתכון נשמר
במחברת המתכונים