קציצות בשר אפויות בתנור למדתי להכין מבן דודי יעקב חנוכה.
פעמיים בשנה אנחנו עורכים פיקניק משפחתי של כל בני הדודים מהצד של אמא שלי. מתאספים על נשינו וטפינו, נפגשים, מתחבקים, מתנשקים, זה היה לפני הקורונה אבל אני בטוחה שגם היום אם אראה אותם נתחבק ונתנשק.
תמיד כולם מביאים טונות של אוכל, כמובן מחליפים מאכלים בשמחה ובששון. ככה ישבתי ליד בן דודי כשהגיש לי קציצות.
אמר לי "תטעמי"
אמרתי לו "קציצה"
אמר לי "תטעמי, זו קציצה אפויה בתנור"
"מה?? אצלנו הולך רק קציצות מטוגנות"
"תטעמי. רביב -שזה הבן שלו- לימד אותי ומאז רק ככה אני מכין"
נו, הייתי חייבת לטעום והייתי בשוק. הקציצה היתה מצויינת!
אתם עוקבים אחרי באינסטגרם נכון?
בואו תראו המון דברים שלא רואים בשום מקום אחר
בואו לכאן – האינסטגרם של סוויטדולי
השבוע נזכרתי בקציצות של יעקב והחלטתי שאני חייבת להכין גם. אצלנו כל יום שישי חייבות שיהיו קציצות והחלטתי להמר. שלחתי הודעה, קבלתי הנחיות ברורות והיידה – לעבודה.
הכנתי בלילה של בשר וסידרתי על התבנית ולתנור.
חייבת להודות, יעקב לא אמר לשים שכבת שמן על התבנית אבל אני שמתי בתבנית אחת ובשנייה אפיתי ללא שומן.
בדיעבד, אין צורך בשימון התבנית, הקציצות נאפות מצויין גם ככה.
אפשר לזלף מעט שמן על הקציצות והן שומרות על עסיסיות.

מזהירה מראש, האפייה בתנור גורמת לקציצות להוציא נוזלים,
לא מראה מלבב אבל אחרי האפייה הקציצות טעימות ומצויינות.
רוצים לקבל מתכונים לווטצ'אפ?
לחצו29 כאן –מתכונים לווטצ'אפ
אצלנו בבית קציצות מטוגנות זה מאסט. כשאני מכינה לארוחת שישי, עוד לפני שהגיעו לשולחן, בזמן הטיגון הקציצות נעלמות.
הפעם לא אמרתי כלום ובמבחן הטעימות, נתתי לנכד את הקציצה ביד, חיסל וביקש עוד.
לחלק מהקציצות הוספתי רוטב עגבניות ליד האורז, נעלמו ואף אחד לא שם לב. ממליצה בחום לנסות, יצאו ממש טעימות.
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
עוד מתכונים לתבשילי בשר ועוף
קציצות בשר אפויות בתנור
סוויט טיפ:
נייר אפייה על תבנית זהו טריק מצויין להכנת הקציצות.
מה צריך לקציצות בשר אפויות בתנור?
500 גרם בשר טחון
1 ביצה
1 בצל טחון דק
מלח ופלפל שחור – לפי הטעם
1 כפית שום כתוש
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
1 כפית תבלין לקציצות
נייר אפייה
איך מכינים הקציצות בשר אפויות בתנור ?
אני טוחנת במעבד מזון את הבצל דק דק עד לרמה של כמעט נוזל. ככה הילדים לא מרגישים גושי בצל ויש תוספת טעם לבשר.
מערבבים את הבשר עם כל התבלינים, הביצה והבצל לבלילה אחידה.
משטחים נייר אפייה על תבנית
יוצרים קציצות ומניחים על נייר האפייה
לתנור שחומם מראש ל – 200 מעלות מכניסים את הקציצות
ואופים כ-15-20 דקות עד שהקציצות משחימות.
אין צורך להפוך.
בתיאבון אהובות ואהובים!