קרם שניט אמיתי של פעם היא עוגה נוסטלגית וכל כך טעימה!
אמרתי קרמשניט כולם מרגישים עלי בצק מתפוררים בפה עם קרם וניל חלומי.
יש כאלה שקוראים לה מיל-פיי תרגום מצרפתית עוגת אלף העלים, אבל אני לא מתיימרת להיות צרפתיה.
קרם שניט זהו אחד הקינוחים הכל טעימים והכי אהובים על כולם, ואני מצאתי שיטה מהירה להכנת קרם שניט.
הפעם בחרתי בבצק עלים של שימרית שאינו קפוא, מוציאים מהמקרר ומתחילים לעבוד. אני מאד אוהבת לעבוד עם בצק עלים של שימרית, כי זו בדיוק הכמות שמתאימה לעוגה.
אתם עוקבים אחרי באינסטגרם נכון?
אם לא – בואו לכאן – האינסטגרם של סוויטדולי
תראו את עובי העלים כמה שהם דקים ופריכים, ביסים קטנים שממלאים את הפה והם פשוט נהדרים!
הכנתי את עלי הקרמשניט מקורמלים וזה מה שעושה את הביס טעים יותר, קריספי יותר.
אגב, הבצק עלים של שימרית פרווה ואם מכינים את הקרם עם שמנת צימחית הקינוח יכול להתאים לשומרי כשרות.
כדי שתראו כמה קל להכין את העלים המקורמילים הכנתי לכם סרטון מדוייק איך הכנתי את הקרמשניט.
את עלי הקרמשניט הכנתי עם קרם וניל שמכינים בעשר דקות אבל אם אתם רוצים להשקיע בקרשניט אמיתי כמו של פעם, גם את זה סידרתי לכם, הנה סרטון איך מכינים את הקרם עצמו.
קרמשניט אמיתי לא יכול לעמוד יותר מיום במקרר כי העלים שלו מקבלים את הרטיבות של הקרם
ואז הוא פחות קריספי וקרנצי בפה.
לכן מאד מתאים להכין עם בצק העלים של שימרית כי הכמות מדוייקת.

רוצים לקבל מתכונים לווטצ'אפ?
לחצו30 כאן –מתכונים לווטצ'אפ
את בצק אחרי שמוציאים מהתנור חתכתי לארבעה חלקים
וככה הכנתי את הקרמשניט, אם תפזרו מעל פירות
זה פשוט חלום!
עוד מתכונים לעוגות מכל הסוגים תמצוא כאן
מתכונים לעוגות

רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
קרם שניט אמיתי של פעם
מה צריך לקרם שניט אמיתי של פעם?
1 חבילת בצק עלים של שימרית
כ-חצי כוס אבקת סוכר
1 שמנת מתוקה להקצפה – 250 מל'
1 כוס חלב
1 אינסטנט פודינג וניל
פירות לקישוט מעל
איך מכינים את הקרם שניט אמיתי של פעם?
מוציאים את בצק העלים מהמקרר, פותחים את העטיפה ומרדדים את הבצק דק-דק.
מעבירים את הבצק עם נייר האפייה לתבנית אפייה ובוזקים על הבצק אבקת סוכר.
מניחים על הבצק נייר אפייה, על נייר האפיה תניחו תבנית אפייה נוספת, אני הוספתי סיר על מנת שהעלים לא יתנפחו.
מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות ואופים כרבע שעה.
מוציאים מהתנור, לא מכבים את התנור, מורידים את "המשקולת" ששמנו על הבצק, בוזקים שוב אבקת סוכר ולתנור לסיבוב נוסף.
אופים כעשר דקות נוספות עד שהבצק משחים. תשגיחו! שלא ישרף הבצק.
מוציאים מהתנור חותכים לארבעה חלקים שווים ומקררים את הבצק.
מכינים את קרם הוניל.
מקציפים שמנת מתוקה עם החלב ואבקת האינסטנט פודינג לקרם יציב.
מזליפים על שכבת ראשונה את הקרם, מניחים שכבת בצק נוספת ומזליפים שכבת קרם נוספת על הבצק.
מקשטים בפירות.
לגירסת פרווה-
1 קצפת צימחית – 250 מל'
1 אינסטנט פודינג וניל
חצי כוס מים קרים
מקציפים את הקצפת עם המים והאינסטנט ומזליפים על דפי הבצק המוכנים.
ואם אתם רוצים להכין קרם שניט אמיתי בבקשה.
מתכון להכנת קרם שניט אמיתי
4 כוסות חלב
חצי כוס קורנפלור
5 חלמונים
חצי כוס סוכר
2 סוכר וניל
100 גרם חמאה
איך מכינים קרמשניט אמיתי?
בקערת מיקסר שמים את החלמונים(צהובים) עם הסוכר וסוכר וניל
ומקציפים לקצף לבן ואוורירי ומניחים בצד.
בינתיים שלוש כוסות מהחלב שמים בסיר ומחממים את החלב על האש.
כוס אחת מערבבים עם הקורנפלור עד שהקורנפלור נמס.
אחרי שהקצף של החלמונים בהיר,
מוסיפים את החלב עם הקורנפלור לאט למיקסר.
מחממים את החלב אבל לא מרתיחים,
כוס אחת מהסיר שעל האש מעבירים לקערת המיקסר ומערבבים באיטיות,
אנחנו עושים את זה להשוות טמפרטורות.
מעבירים את קערת המיקסר ליד הסיר
ולאט לאט מעבירים את כל הבלילה לסיר עם החלב.
מערבבים כל הזמן.
אחרי שהעברנו את כל החלב מערבבים כעשר דקות עד שהעיסה מסמיכה.
מוסיפים את החמאה ומערבבים הכל ביחד.
הקרם שניט שלנו מושלם!
מקררים במקרר לפחות שלוש שעות עד שהקרם שניט קר ומזליפים על דפי הבצק המוכנים.