פאי רועים טבעוני תפוחי אדמה ופטריות או בשם הפחות מפונפן, מאפה טבעוני/צמחוני נהדר וקל הכנה.
הנכד שלי בן החמש, רפאל, בלי שום הצהרות הפסיק לאכול בשר. אמא שלו שמה לב שהוא כבר לא טועם כשהיא מכינה שניצלים, בקציצות האהובות עליו הוא לא נוגע, ואפילו בספגטי בולונז הצלחת נשארת מלאה. וככה בלי הצהרות הילד הפסיק לאכול בשר וצריך לחפש לו תחליפים טעימים אחרים.
הילד מאד אוהב ירקות. לביבות ירק מכל הסוגים הוא ממש אוהב וככה החלטתי להכין לו פשטידה עם תפוחי אדמה ופטריות או בשמה המפונפן, פאי רועים.
והכנתי לכם סרטון שתוכלו לראות בדיוק איך הכנתי
פאי רועים זהו בעצם מאכל אנגלי של שכבות תפוחי אדמה עם שכבת בשר באמצע שאופים בתנור. אבל בגלל שרפאל שלנו לא נוגע בבשר, החלטתי להפוך את הפשטידה לצמחונית ובסוף יצאה אף טבעונית, כי אין אפילו ביצים בתערובת.
אתם עוקבים אחרי באינסטגרם נכון? בואו לכאן – האינסטגרם של סוויטדולי
רוצים לקבל מתכונים לווטצ'אפ?
לחצו29 כאן –מתכונים לווטצ'אפ
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
עוד מתכונים לתפוחי אדמה תמצאו כאן
מתכונים לתפוחי אדמה
פאי רועים טבעוני תפוחי אדמה ופטריות


מה צריך ?
5 תפוחי אדמה
1 בצל חתוך לקוביות
1 סלסלת פטריות שמפניון/החורש טריות
רבע כוס שמן זית
4-5 כפות שמן – לתערובת הפטריות
מלח ופלפל שחור – לפי הטעם
2-3 כפות פירורי לחם
איך מכינים את הפאי רועים טבעוני תפוחי אדמה ופטריות?
מקלפים את תפוחי האדמה, חוצים לשניים ומבשלים במים.
מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עד שתפוחי האדמה רכים.
מורידים מהאש, מסננים את המים, מוסיפים מלח מוסיפים שמן זית ומועכים לפירה ללא גושים ושמים בצד.
במחבת יוצקים שמן מוסיפים בצל ומטגנים את הבצל.
חותכים את הפטריות וכשהבצל משחים, מוסיפים את הפטריות.
מטגנים את הפטריות עד שמאבדות מנפחן, מוסיפים מלח ופלפל מתבלים וטועמים שטעים.
את כמות הפירה, מחלקים ל-2. חצי יהיה בתחתית והחצי השני מעל הפטריות.
משמנים תבנית בינונית מורחים שכבת פירה על התחתית,
מפזרים פטריות באמצע ומעל מורחים את יתר הפירה. מפזרים מעל פירורי לחם.
לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות מכניסים את התבנית ואופים כארבעים דקות.
בתיאבון אהובות ואהובים!