לחם ללא לישה טבעוני וטעים הוא הלחם הכי קל להכנה שתכינו.
לפני שנים, כשעוד הייתי שכירה ודפדפתי וחיפשתי מתכונים ברשת נפלתי על הבלוג של הבלוגרית הסופר מוכשרת חן שוקרון, בבלוג שלה מתוקים שלי.
מאז גם הכרנו ואני מאד אוהבת אותה ואת העבודות שלה. אצלה ראיתי בפעם הראשונה לחם ללא לישה והוקסמתי. הבעיה היחידה שחן מסבירה לאפות את הלחם בסיר, שצריך לחממם לפני וזה נראה לי טיפה מסובך ולכן מעולם לא הכנתי את המתכון.
עד שהשבוע החלטתי להכין אחרי שראיתי בפינטרסט בלי שום חימום קודם ותשמעו – זה פשוט עובד! ארבעה מצרכים בלבד, הכל טבעי, בלי תוספות, בלי לישות ויש לכם לחם שוס!
בואו תראו. הכנתי לכם סרטון שתראו כמה זה קל.
הכי קטע זה התגובות שאני מקבלת אחרי שאני שולחת טעימות.
שלחתי לאחותי את הלחם לטעימות ותמיד מגיע אחרי זה הטלפון שאני מחכה לשמוע כמה היא נהנתה.
הפעם הגיע הטלפון, חמש דקות והיא לא מזכירה את הלחם.
"נו? לא טעמת את הלחם?"
"ברור שטעמתי"
"נו???"
"לקחתי ביס והעפתי מהיד כי אם לא הייתי מחסלת את כל מה ששלחת"
אז אהובות ואהובים, לכו תכינו עם ארבעה מצרכים את הלחם הנהדר הזה, ויש לכם לחם ה ו ר ס!!
אתם עוקבים אחרי באינסטגרם נכון?
בואו תראו בסטורי כמה הלחם רך
בואו לכאן – האינסטגרם של סוויטדולי
כמו שאמרתי, ארבעה מרכיבים שמערבבים בקערה ושמים בצד 12 שעות
האמת, אחרי כמה שעות הבנתי שלא יהיה לי זמן להכין את הלחם,
הכנסתי למקרר ורק למחרת עבדתי איתו.
ככה נראית עיסת הלחם אחרי 12 שעות.
מפזרים קמח על משטח עבודה, מעבירים את הבצק
משחקים עוד קצת עם הבצק ומעבירים לתבנית לאפייה בתנור.
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
לחצו31 כאן –מתכונים לווטצ'אפ
כך נראה הלחם אחרי שיצא מהתנור,
הפכתי אותו שיתקרר
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
תראו כמה שהוא יפה.
הוא רך, הוא אוורירי, הוא טעים, הוא נהדר!

עוד מתכונים לסלטים נהדרים ללחם וחלות תמצאו כאן
מתכונים ללחם וחלות
ותודה רבה לרותי אלרואי, לאיילת וליאורה
ששלחו תמונות של הלחמים שהכינו
לחם ללא לישה טבעוני וטעים
מה צריך ללחם ללא לישה טבעוני וטעים?
3 כוסות קמח
1 כפית שמרים יבשים
1 כפית מלח
1 ורבע כוסות מים פושרים
איך מכינים את הלחם ללא לישה טבעוני וטעים?
שמים בקערה קמח שמרים ומערבבים
מוסיפים מלח ומערבבים
יוצקים מים ומערבבים קלות לעיסה אחידה
הבלילה נעשית סמיכה קלות אבל לא גושית.
מכסים בניילון נצמד ושוכחים ל – 12 שעות.
אני השארתי בחוץ, שכחתי קצת יותר אז שמתי במקרר ולמחרת הוצאתי והמשכתי להכין
מוציאים את העיסה שתפחה בינתיים מהקערה,
מפזרים קמח על משטח עבודה ויוצרים מהבצק עם הקמח כדור עגול
לא לשים, לא הופכים, כלום.
מקמחים תבנית אפייה ומעבירים את הלחם לתבנית
תנור שחומם מראש ל – 225 מכניסים את התבנית ואופים כשלושים עד ארבעים דקות עד שהלחם תופח ומשחים.
מוציאים ואומרים יואו אנחנו לא מאמינים כמה זה קל וטעים!
תהנו אהובות ואהובים!
בואו תראו את הסרטון שמיכל שוורץ הנהדרת שלחה לי
https://www.facebook.com/dorit.manotalor/videos/1631274317040508/