עוגת גלידה שוקולד נוגט היא עוגה שמתאימה לקיץ והיא תהייה נהדרת לסופהשבוע.
העוגה מורכבת משלוש שכבות ושומרים אותה במקפיא שזה טוב מאד, כי אם היתה במקרר הייתם מחסלים אותה למוות!
ככה היא במקפיא, אף אחד לא יודע, שולפים אותה, מחלקים למשפחה ושומעים איך הם נהרסים מתענוג.
השכבה הראשונה היא שכבת קורנפלקס של פצפוצי אורז שערבבתי עם שוקולד. מצאתי במקרה בסופר שוקולד בשם ג'אנדויה, שהוא שוקולד בטעם אגוזי לוז. השתמשתי בו להכנת התחתית והוא באמת נתן טעם נוסף מיוחד. בגלל שהכנתי את העוגה כמה פעמים, כי היתה מאד מוצלחת, בפעם השנייה הכנתי עם שוקולד חלב ושוקולד מריר ותאמינו לי היא חוסלה באותה מהירות. אז אתם תבחרו עם איזה שוקולד להכין.
בואו תראו באינסטגרם איך הכנתי – האינסטגרם של סוויטדולי
השכבה השניה מורכבת מקצפת ונוגט ביחד שמקפיאים
ומעל יוצקים גאנש ומקפיאים את העוגה.
לפני שמגישים חותכים לריבועים ומגישים לאורחים ומה שנשאר משאירים בפריזר.
ונגיד ואת רואה טלוויזיה ובעלך שואל אותך: "להביא לך משהו?"
ואת צורחת בלב "כן-כן-כן אני רוצה את העוגה מהפריזר"
אבל אומרת לו "לא, עדיף שלא תביא כי אם תביא, אני אחסל גם את הצלחת"
עוד מתכונים לקרטיבים וארטיקים כאן
מתכונים לגלידות
רוצים לקבל מתכונים לווטצ'אפ?
לחצו17 כאן –מתכונים לווטצ'אפ
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
עוגת גלידה שוקולד נוגט
סוויט טיפ:
מה צריך לעוגת גלידה שוקולד נוגט?
2 כוסות פיצפוצי אורז
100 גרם שוקולד מריר
100 גרם שוקולד חלב
או – 200 גרם שוקולד ג'אנדויה
2 כפות חלב
שכבה 1
1 שמנת מתוקה
1 כוס קרם נוגט
שכבה 2
1 שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד מריר
איך מכינים העוגת גלידה שוקולד נוגט?
מרסקים את פצפוצי האורז עם פטיש שניצלים, שלא יהיו אבקה אבל בהחלט מרוסקים.
ממיסים במיקרו את שני סוגי השוקולד ביחד עם החלב, בפולסים קצרים עד שהשוקולד נמס כולו.
מערבבים עם פצפוצי האורז הכל ביחד, משטחים בתבנית ומכניסים להקפאה.
מקצפים שמנת מתוקה עם קרם הנוגט לקצפת תפוחה.
מוסיפים את הקצפת על שכבת הפצפוצים ומחזירים למקפיא.
מכינים את הגאנש.
יוצקים לסיר את השמנת המתוקה, מביאים לרתיחה וכשהיא רותחת מכניסים את השוקולד,
מכבים את האש, מורידים את הסיר מהאש ומחכים שהשוקולד ימס.
אחרי כמה דקות מערבבים לעיסה אחידה.
רק אחרי שעה או שעתיים שהקצפת קפאה יוצקים את הגאנש על העוגה ומחזירים למקפיא.
זהו. מעכשיו מלחמת עצבים עד מתי ניקח ביס מהעוגה ועוד ביס ועוד ביס.
תהנו אהובות ואהובים!