מתכון לדובשניות עוגיות דבש קלות הכנה. קערה,מטרפה, עשר דקות ויש לכם דובשניות מעודנות עם טעם דבש עדין.
איך אפשר לחגוג את ראש השנה בלי דובשניות? העוגיות המתוקות והנוסטלגיות. בסופר אנחנו רגילים לדובשניות שהן קשות כמו אבן, אני הכנתי דובשניות שהן פריכות ונהדרות.
הכנתי לכם כמובן סרטון איך הכנתי את הדובשניות שתראו כמה קל
חייבת להודות שאני ודובשניות לא ממש באהבה. שנים לא נגעתי בדובשניות ולא הבנתי את האהבה של האנשים לדובשניות, אבל ראש השנה בפתח והבת שלי שאלה אותי "אימוש, לא תכיני לנו דובשניות?"
אז כן. הכנתי דובשניות. מתכון קל קל שזורקים את כל החומרים למיקסר ובטח, אפשר עם קערה ומטרפה ומכינים תוך עשר דקות.
טעים אצלי באינסטוש בואו –
האינסטגרם של סוויטדולי
הבעיה היחידה היא שהבלילה מאד רכה לאחר ההכנה. אפשר כמובן לשים במקרר לשעה או שעתיים שתתייצב, אבל אני פתרתי את הבעיה בצורה אחרת.
בהתחלה עוד לקחתי כף והורדתי כל פעם דובשנית לתבנית. אחרי הדובשנית השלישית קיצרתי תהליכים. הטריק הוא פשוט.
מרטיבים את הידיים. כשהידיים רטובות, לוקחים כפית, לוקחים מהבלילה מכדררים כדורי ולתבנית האפייה.
העברתי את הדובשניות במבחן הטעימה אצל אחותי ואצל ליזי שבאה לבקר אותי.
שאלתי את ליזי אם היא אוהבת דובשניות, אמרה שכן, אמרתי לה יופי בואי תטעמי. טעמה.
אמרה:" אמממ דובשנית מעודנת. אין טעם חזק של דבש, מעולה!"
אהבתי את ההגדרה, דובשנית מעודנת.
מעולה הזעקתי את אחותי ונתתי לה דובשנית לטעימה. "לא מתוקה מדי, טעם הקינמון נהדר, אחותי הצליח לך"
גם אצל אחותי המבחן עבר בהצלחה. היידה, מחכה שתכינו ותגידו מה דעתכם וכמובן שתשלחו לי תמונות.
אתם עוקבים אחרי באינסטגרם נכון?
בואו תראו איך הכנתי את הדובשניות
בואו לכאן –
האינסטגרם של סוויטדולי
תכינו את הכדורים עגולים ושמנמנים כי בזמן האפייה
הדובשניות מאבדות גובה.
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
לחצו כאן77 – מתכונים לווטצא'פ
מחפשים מתכונים נוספים לראש השנה?
לחצו כאן – מתכונים לראש השנה
לעוד מתכונים של עוגיות רק ללחוץ כאן –
מתכונים לעוגיות
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
מתכון לדובשניות עוגיות דבש
————————
מתכון לדובשניות עוגיות דבש
סוויט דוליIngredients
- 100 גרם חמאה
- חצי כוס סוכר חום
- חצי כוס דבש
- 1 ביצה
- 1 כפית קינמון
- רבע כפית ג'ינג'ר יבש
- 2 כוסות קמח תופח
- 1 כפית סודה לשתייה
Instructions
- שמים בקערת המיקסר עם וו גיטרה חמאה, סוכר ומערבלים
- מוסיפים את הביצה, דבש, קינמון וג'ינג'ר מערבבים
- מוסיפים את הקמח וסודה לשתיה ומערבבים
- התערובת ממש רכה
- מרפדים תבנית בנייר אפייה
- מרטיבים את הידיים, לוקחים כף, מעמיסים מלית, ומכדררים כדור
- מניחים בתבנית האפייה
- מפזרים אבקת סוכר על הדובשניות ולתנור
- לתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות מכניסים את התבנית לאפייה לתשע דקות בלבד
- כשהדובשניות יוצאות מהתנור ניתן לבזוק עליהן שוב אבקת סוכר
- שיהיה חג שמח!