מתכון לפילה דג אמנון בתנור הוא מתכון קל הכנה, 15 דקות בתנור וארוחת הצהריים שלכם מוכנה.
ואחרי כל העוגות שהמלצתי לכם להכין בסגר, הנה מתכון שיעזור לכם להעביר בקלות את הצהריים.
שנים היינו אוכלים אמנון-מושט שחמותי שנולדה וגדלה בטבריה,הכינה. היא היתה מטגנת אותו כמו שאף אחד אחר לא היה יודע להכין. חלום. בכלל לא יכולתם להגיד שהוא מטוגן והוא היה כל כך טעים!
אבל היום אנחנו בקורונה ולכן אני בחרתי להכין את המושט בתנור.
הכנתי לכם סרטון איך הכנתי את הדג. שתי דקות והכל ברור. בבקשה
האמנון הוא הדג הפופולרי ביותר בישראל. כדי למנוע תחלואה, משרד הבריאות הוציא הנחיות לקניה, וטיפול בדגים כמו למשל לרכוש דגים ממקומות מורשים, בעלי רשיון עסק, ממוזגים, מוארים ונקיים בלבד.
אחד הכללים החשובים – לחולים במחלות כרוניות, ו/או בעלי מערכת חיסון מוחלשת ו/או פצעים פתוחים בידיים – מומלץ להימנע מכל מגע עם הדגים, כדי למנוע פגיעות.
שטפו ידיים, כלים ומשטחים לעיתים קרובות: באופן מיוחד חשוב להקפיד על שפשוף קרש החיתוך עם נוזל לניקוי כלים, לשטוף היטב במים חמים ולייבש באוויר זאת על מנת להסיר שכבה של חיידקים שאינה נראית בעין.
בתזונה מאוזנת ובריאה מומלץ לאכול שתי מנות דג בשבוע כי דגים עשירים בחומצות שומן בלתי רוויות, ואצלנו, החומצות מורידות את רמת השומנים בדם ומפחיתות את הסיכון למחלות לב וכלי דם.
ואחרי שאתם יודעים את כל היתרונות הכנתי לכם מתכון שתוך 15 דקות יש לכם דג אמנון מוכן.
בואו לאינסטוש תוכלו לראות איך הכנתי את הדג אמנון בתנור בלייב בואו לכאן –
האינסטגרם של סוויטדולי
לוקחים תבנית, משמנים בשמן זית, מניחים את הדגים
מתבלים ולתנור.
ככה נראית התבנית לפני שהכנסתי את הדגים לתנור
אם אתם מחפשים סירים להכין את הדגים
בבקשה
את כל המתנות וכל המבצעים תמצאו כאן רק ללחוץ –
סוויט דולי בדיל היומי
רוצים לקבל מתכונים לווטצ'אפ?
לחצו45 כאן –מתכונים לווטצ'אפ
דג אמנון בתנור – יצא מהתנור
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
קל-קל-טעים-טעים
מתכון לפילה דג אמנון בתנור
מתכון לפילה דג אמנון בתנור
סוויט דוליIngredients
- 3 פילה דג אמנון
- רבע כוס שמן זית
- רבע כפית מלח
- רבע כפית פלפל שחור
- 3 שיני שום
- 1 עגבניה
- חצי לימון פרוס
- חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
- 2-3 עלי בזיליקום טריים
Instructions
- משמנים תבנית, מניחים את הדגים על השמן
- מורחים על הדגים מעט שמן זית
- מפזרים מלח ופלפל על הדגים
- קוצצים פטרוזיליה ומפזרים על הדגים
- מפזרים את עלי הבזליקום על הדגים
- מפזרים פרוסות עגבנייה ולימון על הדגים
- מפזרים שיני שום על הדגים
- לתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות מכניסים את התבנית
- אופים כ-12 דקות, מוציאים, עם כף לוקחים מהרוטב שנוצר ומרטיבים את הדגים
- עוד חמש דקות בתנור ומוציאים. מגישים חם. בתיאבון.