תפוחי אדמה במלח גס בתנור, תפוחי אדמה בטעם של פעם.
שני מצרכים שעה בתנור ובום! יש לכם תפוחי אדמה טעימים אש!
זוכרים את התפוחי אדמה שהיינו מכינים פעם? כבר שכחתי מהם לגמרי עד שהייתי בביקור אצל חברה שלי וראיתי אותה ממלאה תבנית עם תפוחי אדמה. גם ראיתי איך הקטנים חיסלו את תפוחי האדמה ואני תנו לי מתכונים קלים.
בואו לאינסטוש תוכלו לראות איך הכנתי בלייב בואו לכאן –
האינסטגרם של סוויטדולי
ככה נראית תבנית התפוחי אדמה לפני שנכנסה לתנור
זה הרי כל כך טעים וכל כך קל להכנה.
לוקחים תבנית תנור, אני שמתי גם נייר אפייה, מפזרים מלח גס,
שוטפים את תפוחי האדמה היטב, לא-לא-לא מקלפים! מפיתום! למי יש זמן לשטויות האלה?
הם יוצאים כל כך שווים גם ככה.
אני הוספתי גם בטטה אחת ותאמינו לי היא חוסלה גם.
איך אני מתה על המתכונים האלה שזה כלום עבודה וכל כך טעימים.
ברור לכם שמגישים את התפוחי האדמה האלה מיד לשולחן נכון?
הם נחטפים, הם טעימים, הם נהדרים.
ואני מכירה אתכם, עכשיו יתחילו השאלות, דולי, ואם אנחנו לא רוצים להכין תבנית ענקית כמו אצלך, כי אנחנו רק שני אנשים צריך גם לשים קילו מלח?
או! טוב ששאלתם. שאלה מצויינת היתה אומרת על זה אחותי המורה.
תעשו לכם כלל – לתבנית גדולה של תנור עם תפוחי אדמה תשתמשו בקילו מלח, לתבנית יותר קטנה לפחות אנשים חצי קילו מלח יספיק בהחלט. וכן, מלח גס.
עכשיו תשאלו גם – דולי, ואם אני רוצה להוסיף עלי טימין או שיני שום? היידה. לכו על זה. בלי שום היסוס. יהיה מאד טעים.
אפשר ליצוק מעט שמן זית אם רוצים, או לפזר פלפל שחור גרוס – לא חייבים, רק אם רוצים.
אני אפיתי בטורבו ואחרי כשעה הם כבר היו מוכנים, תבדקו אצלכם אם יעבוד גם. היידה רוצו להכין ואני מחכה לתמונות!
רוצים לקבל מתכונים כל יום לווטצ'אפ? קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצו48 כאן – מתכונים לווטצ'אפ
מחפשים עוד מתכונים לתפוחי אדמה? בבקשה
מתכונים לתפוחי אדמה
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
עוד מתכונים לירקות נהדרים תמצאו כאן
מתכונים לירקות
תפוחי אדמה במלח גס בתנור
תפוחי אדמה במלח גס בתנור
סוויט דוליIngredients
- 15 תפוחי אדמה
- 1 בטטה
- 1 קילו מלח גס
- 2 כפות שמן זית
Instructions
- מפזרים על תבנית אפייה מלח גס
- שוטפים את תפוחי האדמה היטב, מייבשים אותם ומניחים על התבנית
- מוסיפים בטטה או שיני שום מה שאוהבים
- לתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות מכניסים את התבנית ואופים כשעה
- אחרי חמישים דקות בודקים אם תפוחי האדמה מוכנים
- מגישים לשולחן, אפשר לפזר מעט שמן זית ופלפל שחור גרוס אם אוהבים
- אתם תהנו כל כך!