מרק גריסים עם שעועית בשלושה צבעים יתאים לכם בדיוק למזג האוויר של היום.
בשנה שעברה הכנתי מרק עם קטניות שהיה להיט בביתנו. לקחתי שעועית, חומוס והכנתי מרק שפשוט עף כי כולם כל כך נהנו ממנו.
השנה החלטתי להוסיף למרק גם גריסים וכמה שאני צדקתי! המרק טעים-טעים-טעים!
בדיוק המרק שמתאים לכם היום.
דבר חשוב לפני שמכינים את המרק, את השעועית יש להשרות לילה לפני. כדי שהמרק שלנו יהיה צבעוני השתמשתי בשלושה צבעים של שעועית, שעועית לבנה, שעועית חומה ושעועית שחורה.
בנוסף הוספתי את הגריסים מה שנתן למרק מרקם נהדר וסמיך.
הטריק החשוב בהכנת המרק, מטגנים בצל לגוון שחום. כשאני אומרת לטגן בצל זה לא לתת לו מכת אש ושהוא יהיה שחור, לא-לא, ככה אחרי זה הבצל יהיה שחור ומר.
קחו את הזמן תטגנו לאט לאט עד שהוא שחום.
אתם עוקבים אחרי באינסטוש נכון?
בואו לכאן ותראו איך הכנתי
האינסטגרם של סוויטדולי
מתכונים לווטצ'אפ כל יום זו קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצו62 כאן –מתכונים לווטצ'אפ
סיילים של סוףשנה בסוויט דולי
במחירים מצחיקים!
עוד מתכונים למרקים תמצאו פה – מתכונים למרקים
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
מרק גריסים עם שעועית בשלושה צבעים
מה צריך בשביל המרק גריסים ושעועית?
1 בצל
4 כפות שמן זית
1 כוס שעועית לבנה
1 כוס גריסי פנינה
4 כוסות מים
1 כוס שעועית שחורה
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
2 כפיות פפריקה מתוקה
כפית כורכום – לא חובה
1 כוס שעועית חומה
איך מכינים מרק גריסים ושעועית?
לילה לפני משרים את השעועית והגריסים במים לכל הלילה.
בבוקר שופכים את המים ושוטפים את השעועית והגריסים היטב.
יוצקים לסיר שמן מוסיפים את הבצל ומטגנים את הבצל עד קבלת גוון חום כהה.
מוסיפים מים לסיר מלח, פלפל, פפריקה וכורכום ומביאים לרתיחה.
המים חומים? יופי, זה השלב שבו מכניסים את כל הקטניות לסיר.
מביאים לרתיחה נוספת, מנמיכים ומבשלים על אש נמוכה כשעה עד שעה וחצי
עד שכל הקטניות מתרככות.
אם חסר מים מוסיפים כל פעם קצת שלא יהיה דליל מדי.
כשהמרק מוכן, טועמים ומתענגים על כל כף.
חורף מלא בטעמים שיהיה לנו אהובות ואהובים!