תבשיל כוסמת עם ירקות, תבשיל ללא גלוטן קל הכנה וטעים.
שרה חברתי מזה שנים ובבית שלה דיברו המון יידיש. כמו שאני יודעת ביטויים בספרדית, היא תמיד היתה זורקת לי ביטויים באידיש.
בואו תראו איך הכנתי באינסטגרם שלי
בואו לכאן –
האינסטגרם של סוויטדולי
עבדנו שנים ביחד והיא ניהלה מחלקה שלמה, כשהייתי מעלה לה את הסעיף היתה זורקת לי "מפדרייט אקשה". בלי להבין אידיש הבנתי שהתכוונה "אל תבלבלי את המוח".
השבוע דיברתי איתה ותוך כדי שיחה סיפרתי לה על תבשיל הכוסמת שהכנתי ואז סיפרה לי שבתרגום מילולי אקשה זה כוסמת. נפל לי האסימון, "אה! אז כל הפעם שצעקת עלי זה שאני לא אבלבל לך את הכוסמת??"
התפוצצה מצחוק.
"לא-לא, הכוונה שכוסמת זה מאכל קשה ומערבבים אותו"
אז בואו נערבב אתכם עם קצת פרטים על כוסמת.
הכוסמת היא צמח שמקורו במזרח אסיה, שזרעיו משמשים לאכילה. הוא אינו נחשב דגן. עם זאת, בדיוק כמו חיטה, את הכוסמת ניתן לכתוש ולהפוך לקמח.
הכוסמת בריאה כמובן עבור כולם, אבל היא מתאימה במיוחד עבור חולי צליאק מאחר והיא אינה מכילה גלוטן.
ערכיה התזונתיים אומנם מזכירים את החיטה, אך בניגוד אליה היא מכילה פי שניים מכמות הסיבים התזונתיים החשובים לשמירה על תזונה מאוזנת ובריאה.

בואו תראו למה כדאי לכם להתחיל לאכול כוסמת.
חלבון הכוסמת הוא חלבון מלא, המכיל חומצות אמינו החיוניות לגוף.
ב-100 גרם כוסמת מבושלת יש 120 קלוריות.
אין בה שומן רווי וכולסטרול רע (LDL), והיא עשירה בסיבים תזונתיים ובחלבונים, מה שעוזר לדיכוי תחושת התיאבון ושמירה על תהליכי עיכול תקינים.
כוסמת היא מקור נהדר למגנזיום, אשר עוזר לגוף להרפות את כלי הדם, מה שמפחית את לחץ הדם.
בנוסף, המגנזיום שמצוי בכוסמת, העצמות שבגופנו מקבלות את האנזימים החשובים עבור בנייתן וחיזוקן וגם זה עוזר לגוף לספוג סידן ביעילות רבה.
איך מבשלים כוסמת? כמו אורז.
שוטפים את הכוסמת היטב. אני שטפתי כמה פעמים. אפשר גם להשרות אותה לפני הבישול. על כל כוס כוסמת תוסיפו שתי כוסות מים וכן, יש לה ריח שונה בהחלט.
עוד מתכונים עם ירקות תמצאו כאן
מתכונים לירקות
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ? קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצו כאן 60 – מתכונים לווטצא'פ
הפעם הכנתי תבשיל כוסמת עם ירקות.
טיגנתי קלות את הירקות והכוסמת לפני שהוספתי מים
ובישלתי הכל ביחד.

נכנסתם כבר לראות את המבצעים החדשים?
בואו כאן רק ללחוץ – סוויט דולי בדיל היומי

תבשיל כוסמת עם ירקות

תבשיל כוסמת עם ירקות
סוויט דוליIngredients
- 1 בצל
- 4 כפות שמן
- 1 קישוא
- 2 גזר
- 1 כוס ריבועי דלעת
- 1 כוס כוסמת
- 2 כוסות מים
- חצי כפית מלח
- רבע כפית פלפל שחור
Instructions
- יוצקים שמן לסיר ומוסיפים קוביות בצל ומאדים את הבצל
- שוטפים היטב את הכוסמת ועד שמשתמשים בה, משרים אותה במים
- חותכים את הירקות לקוביות ומוסיפים לסיר עם הבצל ומאדים הכל ביחד
- מסננים את המים מהכוסמת ומוסיפים לסיר עם הירקות ומטגנים הכל ביחד שתי דקות
- מוסיפים מים, מלח ופלפל שחור ומביאים לרתיחה
- לאחר הרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה עד שהמים מסתיימים.
- מערבבים את הכוסמת עם הירקות ומגישים לשולחן.
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל