פלפלים ממולאים בכרוב כבוש טעמתי אצל חברה שלי וליקקתי את האצבעות.
תרשו לי להתוודות בפניכם, המטעמים הכי פשוטים זה מה שאני הכי אוהבת. מסעדות יוקרה זה נחמד אבל ממש לא בשבילי.
תנו לי פרוסת לחם עם חמאה ודג מלוח ואני מאושרת. ללכת בין דוכני השוק ולטעום זיתים, חמוצים, גבינות טעימות, ממתקים של שוק, זה הכי טעים בעיני.
ולכן, כשביקרתי את חברה שלי ומצאתי אצלה במקרר צנצנת מלאה בפלפלים כבושים עם כרוב כבוש, התלהבתי אש. בכלל פשטתי לה על המקרר ומצאתי גם ריבה נהדרת, אבל החמוצים לכדו את תשומת ליבי.
"מה הכנת פה?" התעניינתי
"אמא שלי היתה מכינה את החמוצים האלה רק בחורף" סיפרה לי. "אלה פלפלים כבושים שממולאים בכרוב וגזר שגם הם כבושים"
היא הכינה לי טוסט עם גבינה לבנה עליה פיזרתי את הכרוב הכבוש. העליתי את התמונה לאינסטוש וקבלתי בקשות למתכון.
בואו לעקוב אחרי באינסטגרם
האינסטגרם של סוויטדולי
אז בטח שיהיה מתכון והוא נהדר.
ככה נראית צנצנת הכבושים במבט על.
גם אתם גדלתם על פלפלים ממולאים בכרוב כבוש?
עוד מתכונים עם ירקות תמצאו כאן
מתכונים לירקות
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
לחצו47 כאן –מתכונים לווטצ'אפ
הנה הפלפלים הכבושים,
שממולאים בכרוב כבוש עם גזר
זה כל כך טעים!
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
את כל המבצעים השווים
וכל המתנות תמצאו כאן רק ללחוץ – סוויט דולי בדיל היומי
פלפלים ממולאים בכרוב כבוש
מה צריך בשביל להכין את הפלפלים עם כרוב כבוש?
5 פלפלים אדומים / כתומים
חצי כרוב פרוס לרצועות דקות
1 גזר
סלרי – ראש ועלים
3 שיני שום
כף מלח
כף חומץ
5 כוסות מים קרים
אם אתם אוהבים חריף-תוסיפו פרוסות פלפל ירוק חריף
איך מכינים ההפלפלים ממולאים בכרוב כבוש?
שוטפים את הפלפלים היטב ומרוקנים אותם מגרעינים.
חותכים את הכרוב לרצועות דקות.
הגזר מגרדים בפומפייה דקה.
את הסלרי עם הראש הלבן, שוטפים היטב ומקלפים את הראש,
קוצצים את הראש וגם את העלים והגבעולים קוצצים קצוץ.
את שיני השום אפשר לפרוס לפרוסות.
מערבבים את הכרוב עם הגזר והסלרי הכל ביחד.
שופכים מים חמים לצנצנת ומעקרים אותה, שלא יווצר מצב של עובש אחרי זה.
אפשר לשים את הצנצנת דקה במיקרו.
ממלאים את הפלפלים עם תערובת הירקות, מניחים את הפלפלים בצנצנת.
מוסיפים את שיני השום ומפזרים מלח וחומץ
יוצקים מים על הפלפלים.
משאירים כחמישה ימים על השיש עד שהכרוב משנה את צבעו.
אחרי חמישה ימים כשהירקות כבושים ומוכנים אפשר לאכול בהנאה מלאה.
שומרים במקרר.
בתיאבון!